HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

BLOG: Hoe bepaal ik nou mijn prijzen?

Je hebt besloten om als zelfstandig beauty ondernemer te gaan werken. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een mooie website laten maken. Je salon leuk ingericht. Maar welke ga je prijzen vragen? Dit is een hele moeilijke vraag die alleen jij zelf kan beantwoorden. Maar hoe doe je dat?

Regelmatig hoor ik deze vraag. In een groepje wordt dan gevraagd: hoe heb jij je prijs bepaald? Bij het horen van deze vraag luister ik altijd heel nieuwsgierig mee. Heel benieuwd naar het antwoord wat een ander gaat geven op deze vraag. Vaak is het antwoord: “Kijk naar je concurrentie” Of nog erger: “Ik ben maar iets onder de prijzen van mijn concurrentie gaan zitten, dan ben ik in ieder geval niet duurder.” Waarom zou je jouw financiële geluk af laten hangen van een concurrent? Een concurrent met haar eigen kosten, wensen, verlangens, doelen…. Waarom zou je niet beginnen bij jezelf? Kijk eens wat je zelf wilt en wat je zelf nodig hebt?

Hieronder heb ik een praktisch stappenplan voor je opgesteld om op een verantwoorde manier je prijzen te bepalen. Een prijs die past bij jou en jouw salon. Stappenplan om je prijs te bepalen Om het wat concreter te maken voor je ga ik een aantal stappen op een rijtje zetten hieronder:

1. Bepaal hoeveel uur je wilt werken per week. Schrijf per dag de werktijden op die wilt gaan werken.

2. Maak een schema per dag hoeveel behandelingen je kunt doen. Neem hierbij een verwacht gemiddelde voor korte en lange behandelingen.

3. Bepaal hoeveel werkdagen er gemiddeld in de maand zitten. Vermenigvuldig het aantal dagen met het aantal behandelingen per dag. Zo weet je hoeveel behandelingen je per maand kunt doen.

4. Maak een lijstje met zakelijke kosten die elke maand terugkeren. Een lijstje met je vaste kosten (telefoonkosten, abonnementskosten, huur enz) en je inkoopkosten van materiaal (gebaseerd op het aantal behandelingen dat je per maand kan doen naar aanleiding van je antwoord op punt 3) Denk aan huurkosten, internet- en telefoonkosten, het inkopen van producten die je in je salon gebruikt. Maar ook koffie en thee voor je klanten.

5. Hoeveel salaris heb jij maandelijks nodig om van te kunnen leven? Kijk naar je kosten in je prive situatie (huur/hypotheek, boodschappen, verzekeringen enz) En dan:

  • Tel je kosten en je gewenste salaris bij elkaar op. (punt 4 en 5)
  • Deel dit bedrag door het aantal behandelingen van punt 3
  • Nu heb je een bedrag wat je minimaal per behandeling moet vragen om al je kosten prive en zakelijk te kunnen betalen.
  • Rond dit naar boven af op een mooi bedrag en je hebt gelijk een stukje winst te pakken

Et voila! Daar is je verkoopprijs, berekend op jouw salon!

Sandra Houvast – van Batenburg

www.houvastwinstencijfers.nl

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
NCV-Jaarverslag 2021: Het belang van online zal alleen maar verder toenemen
BLOG: Hoe bepaal ik nou mijn prijzen?

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord