HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Cosmoprof Bologna 2022: eindelijk weer bezoekers vanuit de hele wereld

Posted on

Mooie resultaten voor de 53e editie van Cosmoprof Worldwide Bologna. De organisatie is enorm blij met deze eerste editie na meer dan 2 jaar geen event. Bezoekers uit meer dan 140 landen woonden het evenement bij en ontdekten de nieuwigheden en innovaties gepresenteerd door meer dan 2.700 exposanten uit 70 landen.

Dat Cosmoprof een succes kon worden is ook zeker te danken aan de investeringen van het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking en ITA – het Italiaanse handelsagentschap. Zij steunden diverse projecten voor de promotie van de Italiaanse schoonheidsindustrie in de belangrijkste markten wereldwijd. Na twee jaar geen Cosmoprof wilde men de Italiaanse beautybranche weer op de kaart te zetten. “We zijn erg trots op de resultaten van de beurs: Cosmoprof heeft opnieuw zijn rol als referentie-evenement voor de wereldwijde cosmetica-industrie bevestigd, ondanks het huidige gecompliceerde scenario. De exposanten benadrukten de indrukwekkende professionele kwaliteit van bezoekers. De meeste bezoekers kwamen uit Europa, maar de opkomst uit Azië en Noord- en Zuid-Amerika overtrof de verwachtingen ruimschoots. De markten in Afrika en het Midden-Oosten volgen met zeer interessante percentages met het oog op de toekomstperspectieven. We hopen bedrijven en professionals een winstgevende ervaring te hebben geboden”, aldus Gianpiero Calzolari, president van BolognaFiere.

Educatie

Ook de educatieve evenementen waren volgens de organisatie bijzonder populair. “Van donderdag tot en met zaterdag kwamen de Cosmotalks bezoekers samen om de nieuwe trends te bespreken die een revolutie teweeg zullen brengen in de industrie. Professionele operators waardeerden presentaties en live demonstraties gewijd aan de Beauty & Spa sector, World Massage Meeting en Masterclasses. Groot enthousiasme ook in het theater in paviljoen 37, met de On Hair-shows die eindelijk kappers en medewerkers in de haarsector samenbrachten.”

Italiaanse cosmetica industrie

We hebben lang gewacht op deze 53e editie van Cosmoprof Worldwide Bologna. Dat de beurs nu weer door kon gaan, was belangrijk voor de sector. “Tegen 2021 heeft de Italiaanse cosmeticasector laten zien in staat te zijn om te reageren en tegen 2022 zal hij, ondanks de onzekerheden van het internationale scenario, naar verwachting terugkeren naar het niveau van voor de crisis met een omzet die zal terugkeren naar meer dan 12 miljard euro. De historische synergie met onze partner BolognaFiere Cosmoprof heeft ons in staat gesteld om een ​​stem te geven aan de uitmuntendheid van de Italiaanse cosmetica-industrie, een echt vlaggenschip van Made in Italy en een strategische sector voor het landensysteem”, aldus Renato Ancorotti, president van Cosmetica Italia – de vereniging voor persoonlijke verzorging. “Deze editie van Cosmoprof was uitermate positief. Onze exposanten hebben eindelijk kopers en distributeurs van over de hele wereld persoonlijk ontmoet. We zijn ons ervan bewust dat veel bedrijven hun aanwezigheid moesten opgeven vanwege de beperkingen in verband met de pandemie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Om deze reden blijft ons matchmaking-systeem, Cosmoprof My Match, ook de komende dagen beschikbaar voor onze operators. We willen de zichtbaarheid en kwaliteit van de zakelijke kansen van Cosmoprof ook na de beursdagen garanderen. Cosmoprof Worldwide Bologna heeft zijn rol als zakenpartner voor professionals versterkt en ons doel is om een ​​continu en performant netwerkplatform te garanderen”, zegt Enrico Zannini, General Manager van BolognaFiere Cosmoprof.

Ga voor meer informatie naar www.cosmoprof.com

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
LPG onthult nieuwe anti-cellulite producten voor elk type cellulite
Cosmoprof Bologna 2022: eindelijk weer bezoekers vanuit de hele wereld