HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De week van… Shirley Holterman

Ik zal mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Shirley Holterman en ik ben de trotse eigenaresse van Salon du Bois, gevestigd in Zeist en Raalte. Ik ben vanaf mijn 19de werkzaam in de beautybranche en op mijn 24ste ben ik mijn eigen onderneming gestart. In mijn salon bied ik naast huidverbeterende behandelingen ook lash lift, henna brows en massages aan.  

Mijn week ziet er altijd heel divers uit. Naast dat ik schoonheidsspecialiste ben, werk ik ook als Facility Manager in het vastgoedbeheer. Mijn werk als Facility Manager geeft mij de vrijheid om te ondernemen in mijn eigen salon. Ik voer het vak schoonheidsspecialiste altijd met veel passie uit en geniet dan ook erg van het ondernemen. Ik noem het vaak mijn uit de hand gelopen hobby. Regelmatig volg ik cursussen en lees ik veel over de huid, om mijzelf zo elke dag een beetje beter te maken in hetgeen dat ik graag doe: mijn klanten een fijn beautymoment bieden. Ik geef jullie graag een inkijkje in mijn week bij Salon du Bois. Veel lees plezier!

Maandag
De maandag start ik altijd met mijn baan als Facility Manager. Aangezien wij niet naar kantoor mogen, werk ik heerlijk thuis vanuit mijn eigen kantoortje, die wij hebben ingericht op onze zolder. In de avond doe ik mijn bestellingen voor de salon. Mijn salon is aan huis waardoor ik altijd makkelijk even wat kan doen. Een klant komt deze avond een bestelling bij mij ophalen. Dit gebeurt regelmatig, omdat ik elke dag klaarsta voor mijn klanten. Vervolgens zorg ik ervoor dat mijn Social Media voor de hele week klaar staat om gepost te worden en werk ik mijn administratie bij. Sinds kort heb ik Reels ontdekt op Instagram. Dit gebruik ik veel. Ik heb er elke keer weer veel plezier in om filmpjes te maken. 

Dinsdag
De dinsdag is altijd mijn combinatie dag. Op deze dag ga ik vaak de panden bezoeken die ik als Facility Manager beheer en einde middag start ik altijd met werken in mijn salon. Voor vandaag staat er een acne behandeling, een lashlift en een huidverbeterende gezichtsbehandeling op het programma. De klant met acne komt al vanaf het begin bij mij in de salon. Wij zijn gestart in kuurverbrand en houden het nu 6-wekelijks bij. Zo gaaf om dit resultaat te zien! De avondklok maakt het nu wel lastiger om meerdere klanten op een avond te plannen. Uiterlijk 20.45 uur moet de klant weg zijn om op tijd thuis te komen. In het verleden werkte ik op dinsdagen tot 22.00 uur. 

Woensdag
Rustdag! Nou ja, voor de salon dan. Op deze dag werk ik nog wel als Facility Manager, maar probeer ik niks te doen voor de salon. Alhoewel de meeste ondernemers het misschien wel kennen, stilzitten is en blijft lastig. Vaak probeer ik de woensdagavond echt voor mijzelf te houden. Lekker niks, De Beauty Professional lezen of Netflixen. 

Donderdag
Op deze dag werk ik altijd in de avond. De ene week in Raalte de andere week in Zeist. Deze week zijn wij in Zeist en starten we de avond met een heerlijk 60 min. huidverbeterendegezichtsbehandeling. Daarna komt een dame voor een 75 min. huidverbeterende gezichtsbehandeling. Tijdens deze behandeling kunnen de klanten een keus maken uit de cupping met rozenkwarts massage of een manuele massage. Deze dame kiest voor de manuele massage. Toch grappig om te zien dat mensen dat vaak net iets comfortabeler vinden. Als laatste heb ik nog een heerlijke gezichtsbehandeling ‘for men’. Ik merk zelf dat het in Zeist gebruikelijker is om als man naar de schoonheidssalon te gaan dan in Raalte. Het lijkt of er in het oosten hier soms nog een beetje een taboe op heerst. Waarom zou een man niet heerlijk mogen ontspannen en genieten in een schoonheidssalon? Bij mij zijn de mannen in ieder geval altijd van harte welkom in de salon!

Vrijdag
Vrijdag is altijd mijn drukke dag. Ik ben dan vrij als Facility Manager en maak vaak een dag van 12 uur in mijn salon. Ik vind het fijn om de hele dag in de weer te zijn. Voor deze dag heb ik twee dames die langs komen voor de lash lift in combinatie met hennabrows. Deze combi behandeling geeft klanten een andere uitstraling en vooral na de lockdown behaal je enorme resultaten. Daarna komt een klant voor een huidanalyse. Het is bij mij in de salon mogelijk om kosteloos langs te komen voor alleen een huidanalyse. Daarbij kijk ik samen met de klant naar haar huidconditie, haar beautyroutine die ze al toepast en met name naar wat zij daar aan kan verbeteren en welke producten daar het beste bij passen. Tijdens elke gezichtsbehandeling voer ik een huidanalyse uit en bespreek ik de huidconditie op dat moment met de klant. De huidconditie kan namelijk erg wisselen door interne, maar ook externe factoren. Zo ook tijdens de 90 min. huidverbeterende gezichtsbehandeling en de 60 min. huidverbeterende gezichtsbehandeling. De avond sluit ik af met een huidverbeterende gezichtsbehandelingen van 60 min. en een nieuwe set one by one wimperextensions. Een klein voordeel van de lockdown, je kan bij elke klant nu starten met een fijne nieuwe set wimperextensions. Einde avond werk ik nog mijn administratie bij en ruim ik de salon op. Om vervolgens te gaan genieten van mijn weekend. 

Mensen vragen mij regelmatig welk werk ik het liefst doe. Hier heb ik eigenlijk nooit echt een goed antwoord op. Ik vind juist de combi erg leuk. Als schoonheidsspecialiste het contact met de klanten en het ondernemen en als Facility Manager locaties bezoeken en zakelijke afspraken hebben. I love it. Wat de toekomst gaat brengen? Een eigen pand voor de salon of mijzelf nog verder specialiseren als Facility Manager? Beiden zou kunnen. Voor nu ga ik niet kiezen en blijf ik lekker beide banen combineren.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Sun Sensitive Skin ‘Airless’ by Medex
De week van… Shirley Holterman