HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Efficiënte duurzame groei, mijn lessen als ondernemer

Posted on

In de schijnwerpers staan als ondernemer gaat verder dan bovenaan staan na een Google-zoekopdracht en een glimlach op je website. Achter het succes van het Kennisinstituut voor Voeding en Huid schuilt een verhaal van persoonlijke groei, moeilijke beslissingen en de balans tussen ondernemerschap en moederschap. In de nieuwe columnreeks voor De Beauty Professional deel ik meer over het gezicht achter het KIVH, over mijn reis naar autoriteit op het vlak van voeding en de huid en over mijn werk-privé balans. Dit keer gaat het over focus en duurzame groei. Hopelijk inspireert het je.
Auteur: Mw. MSc. S.M. (Samantha) Jordaans diëtiste en voedingswetenschapper/-epidemioloog Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH)

Voor de buitenwereld leek het alsof ik altijd een gedreven workaholic was. Lange dagen, vluchten van congres naar congres en zaterdagen gevuld met werkachterstand. Ik deed alsof het bedrijf waarvoor ik werkte van mij was, terwijl ik er in loondienst was. Totdat ik de moed vond om te erkennen dat dit niet de sleutel was tot mijn geluk. Ik wilde meer impact, waardering en vooral vrijheid in mijn keuzes.

Als diëtist en voedingswetenschapper, maar ook als patiënt, merkte ik op hoe mensen met huidproblemen zich verliezen in een overvloed aan informatie, zonder de betrouwbaarheid ervan te kunnen beoordelen. Tegelijkertijd missen veel diëtisten kennis over de huid, terwijl huidtherapeuten en artsen grotendeels onbekend zijn met de rol van voeding in huidbehandelingen. Ik besloot, toen nog met mijn compagnon, het Kennisinstituut voor Voeding en Huid (KIVH) op te richten en hier een transformatie in te maken.

De sprong naar ondernemerschap bracht natuurlijk nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook de kracht om knopen door te hakken. Zo liet ik me uitkopen bij het voedingssupplementenbedrijf waar ik destijds aan meewerkte. Het KIVH nam ik mee en daar zet ik me nu volledig en onafhankelijk voor in. De beste keuze tot nu toe in mijn reis als ondernemer. Dit en de geboorte van mijn dochter, rond diezelfde tijd, gaven me een nieuwe focus én de helderheid om te doen wat er echt toe deed. Ik leerde dat de juiste focus niet alleen mijn bedrijf, maar ook mijn persoonlijke leven verrijkte.

Efficiënte groei werd de sleutel tot het behalen van mijn doelen. De verkoop van de KIVH opleidingen ging ineens keer drie en ik werd plots overal voor gevraagd, samenwerkingen, podcasts, bijeenkomsten etc.. De verleiding om constant nieuwe opleidingen te ontwikkelen en overal ‘ja’ tegen te zeggen werd tegelijkertijd getemd. In plaats daarvan besloot ik de bestaande content optimaal te benutten en echt het verschil te maken. Ik startte mijn eigen podcast om waardevolle informatie kosteloos te delen en online opleidingen vormde ik om tot masterclasses en fysieke bijeenkomsten waarbij ook ruimte is voor casusbesprekingen en intervisie. Een doordachte zet die minder tijd kost én nog meer bijdraagt aan mijn missie: voedingsadvies onderdeel maken van huidbehandelingen.

Mijn reis als ondernemer en moeder toont de kracht van efficiënte duurzame groei. Het is niet alleen een strategie voor mijn bedrijf, maar ook een levenswijze die de juiste balans vindt tussen passie en verantwoordelijkheden. In de schaduw van het succes van KIVH schuilt het verhaal van iemand die heeft geleerd dat groei niet altijd het synoniem is aan meer, maar eerder aan bewuste keuzes en doordachte stappen voorwaarts.

Voeding en huid, de podcast
Wil je nuchtere informatie over voeding en de huid? En wil je weten hoe je voedingsadvies praktisch kunt inzetten in jouw praktijk, kliniek of salon? Volg dan ‘Voeding en huid, de podcast’. Hierin neem ik je mee in de laatste wetenschappelijke inzichten en maak ik ze direct praktisch voor je. Ook ga ik in gesprek met andere professionals, zodat we samen kunnen leren van ervaringen en nieuwe inzichten uit de praktijk. Én ik deel openlijk mijn reis als vooruitstrevende diëtist en voedingswetenschapper met een missie.


Over het Kennisinstituut voor Voeding & Huid, het initiatief dat wetenschap praktisch toepasbaar maakt.

Het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) is opgericht door diëtist en voedingswetenschapper Samantha Jordaans. Het is het eerste initiatief waarbij specialismen binnen de huid- en voedingsbranche samenkomen. Het is ontstaan vanuit de behoefte aan wetenschappelijk onderbouwde kennis op het gebied van voeding, supplementen en huidgezondheid. Het KIVH is geheel onafhankelijk en biedt praktische adviezen die gebaseerd zijn op de laatste wetenschappelijke inzichten, waarbij een volwaardig voedingspatroon altijd voorop staat.

Met het delen van specialistische kennis met onder andere schoonheidsspecialisten, door middel van opleidingen en o.a. de podcast, draagt het KIVH bij aan het bieden van completere behandelingen voor onder andere mensen met acne, rosacea, oedeem en alopecia en meer. De missie van het KIVH is om voedingsadvies onderdeel te maken van huidbehandelingen.

Wil je meer weten over wat het KIVH voor jou kan betekenen of wil je een opleiding volgen? Ga dan naar www.kivh.nl voor meer informatie. En vergeet ons niet te volgen op Instagram voor meer gratis content.


Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Skindependent introduceert het Linder Health Peel Concept
Efficiënte duurzame groei, mijn lessen als ondernemer