HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Is vegan zijn goed voor je huid?

Steeds meer mensen geven het eten van vlees en zuivelproducten op om allerlei redenen – of dat nu ethisch, milieu of gezondheid is. In de UK hebben een half miljoen mensen zich aangemeld om de 31-daagse Veganuary-uitdaging dit jaar aan te gaan, een stijging van 100.000 ten opzichte van 2020. We vonden een mooie column van Heaven Skincare-oprichter Deborah Mitchells die antwoord geeft op de vraag: ‘Kan een veganistisch dieet je huid ten goede komen.

Een van de voordelen van een goed – en ik benadruk goed – veganistisch dieet is dat het inderdaad goed kan zijn voor je huid, omdat het je aanmoedigt om meer fruit en groenten te eten die rijk zijn aan antioxidanten. Vlees kan een giftig effect hebben op onze huid, vooral als het wordt gecombineerd met te veel alcohol. Dus als je het opgeeft, zelfs voor een paar weken, kan het lichaam op een gezonde manier ontgiften. Wanneer we detoxen, vinden er veranderingen plaats in onze huid: de kaaklijn wordt meer gedefinieerd naarmate er vocht vrijkomt; en het gebied onder de ogen wordt minder opgezwollen omdat de hoge zouten in dierlijk eiwit niet langer aanwezig zijn om water vast te houden.

Als je niet klaar bent om vlees helemaal op te geven, kun je in plaats daarvan zuivelproducten achterwege laten – vooral als je lijdt aan eczeem of acne – om de textuur en toon te verbeteren. Er zijn veel plantaardige alternatieven direct beschikbaar en amandelmelk is bijvoorbeeld van nature vrij van cholesterol, lactose en verzadigd vet, terwijl het rijk is aan calcium en essentiële vitamines A, D en E.

Je moet je echter bewust zijn van de nadelen wanneer je kiest voor een restrictief dieet zoals veganisme. Gewoon vlees vervangen door koolhydraten, eetbuien van suikerhoudende snacks of elke dag dezelfde bewerkte maaltijden eten en je mist gezonde voedingsstoffen en eiwitten. Dit kan een negatieve invloed hebben op de huid. Een gebrek aan ijzer en vitamine B12 kan donkere kringen onder de ogen en broos haar en nagels veroorzaken.

Wil je veganist worden, of jouw klant bijvoorbeeld, druk ze dan op het hart dat ze dit combineren met een gevarieerd dieet, lichaamsbeweging en een effectief huidverzorgingsregime. Binnen een paar weken zul je een gezondere, stralende huid opmerken en misschien zelfs ook een paar kilo afvallen. Win win!

www.heavenskincare.com

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Leren van vakgenoten: Henriëtte Bon
Is vegan zijn goed voor je huid?