HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Innerlijke rust en spirituele groei

Posted on

Zo word je dankzij bewustzijn en verbinding een krachtigere ondernemer

Door: Tom Sebastian, Premium Business Coach

Het gevaar aan een drukke agenda is een drukbezette geest die je capaciteit om te groeien beperkt. Een onderneming runnen, je team aansturen, klanten tevreden houden en op de hoogte blijven van de nieuwste trends. Je agenda is vol, maar als ondernemer stilstaan lijkt niet geoorloofd. Dit terwijl de pauzeknop indrukken juist een voorwaarde is voor een langdurig bestaan. Continue gaan, gaan, gaan resulteert in een uitputtingsslag waarbij je kansen verliest, terwijl momenten van bewustzijn en meer verbinding met jezelf je flink kan versterken op professioneel vlak. Hoe meer verbondenheid je met jezelf vindt, des te meer je daarvan kan profiteren op persoonlijk en professioneel vlak. Het maakt je creatiever, krachtiger in je besluitvorming, sterker in je focus en meer ontspannen op de momenten dat je het nodig hebt. Hoe verweef je bewustzijn en verbinding meer met je dagelijkse leven? Ontdek hoe je het in kunt zetten om te groeien op persoonlijk en professioneel vlak!

Wat houdt bewustzijn en verbinding precies in?
Bewustzijn en verbinding zijn lege termen tot je zelf betekenis kan geven aan de definitie ervan. Met bewustzijn bedoel ik het vermogen om zelf zonder oordeel te observeren wat er in je lichaam en geest gebeurt. Er raast bewust en onbewust een hoop onrust door je hoofd en lichaam. Observeren zorgt ervoor dat je stressvolle gedachten en destructieve patronen sneller kunt herkennen en eerder los kunt laten. Verbinding draait daarnaast juist om een mate van eenheid voelen met iets dat groter is dan jijzelf. Dat kan met andere mensen zijn, maar ook met de natuur, het universum of spirituele gidsen. Die verbondenheid verrijkt je als persoon doordat het voor een gevoel van kracht, rust en geborgenheid zorgt.

Hoe breng je bewustzijn en verbinding in de praktijk?
Ik denk dat er talloze manieren zijn om bewustzijn en verbinding te verweven met je dagelijks leven. De sleutel is om de vorm te vinden die het beste bij jou past. Probeer vooral veel uit om te vinden wat voor jou werkt.

Deze vijf manieren om bewuster te leven met meer verbinding met jezelf zijn bij mij bijvoorbeeld favoriet.

  • Meditatie: Mediteren is een krachtige tool om de pauzeknop in te drukken en je geest te kalmeren en aandacht te focussen.
    Er zijn verschillende soorten en vormen van meditatie. Van geleid via een stem tot natuurgeluiden, klankschalen of met muziek. Probeer verschillende soorten uit om uit te vinden wat voor jou werkt.
  • Yoga: Yoga verenigt lichaam, geest en ziel. De verschillende houdingen die je aanneemt en ademhalingsoefeningen gecombineerd met meditatie kunnen stress flink verminderen, flexibiliteit van lichaam en geest vergroten en je innerlijke kracht versterken.
  • Mindfulness: Onder mindfulness verstaan we de kunst om met aandacht te leven. Het draait om bewustzijn van je gedachten, gevoelens en acties in het hier en nu. Bewuster met je gedachten omgaan helpt stress te verminderen, je focus te vergroten en draagt bij aan een betere besluitvorming.
  • Tijd doorbrengen in de natuur: De natuur heeft een kalmerend effect op lichaam en geest. Investeer je vrije tijd slim in een wandeling door het park, bos of over het strand, start je dag met een kop thee in de tuin of ga zwemmen in buitenwater.
  • Verbinding met anderen: Andere mensen kunnen je opladen en energie geven, mits je met de juiste mensen omgaat. Maak tijd voor mensen die het waard zijn, die je inspireren en die je een goed gevoel geven. Ervaringen delen zorgt ervoor dat je kunt leren van anderen.

Het effect van bewustzijn en verbinding op je reis als ondernemer
Wanneer je meer verbinding met jezelf hebt en bewuster in het leven staat, transformeert dit jou ook als ondernemer. Meer focus, creativiteit en productiviteit dragen bij aan het behalen van je doelen en zorgen voor meer plezier in je werk. Zo zag ik dat ook gebeuren bij Anita, een schoonheidsspecialiste die al jaren haar eigen salon runde. Ze was altijd druk en gestrest en kreeg daardoor het gevoel dat ze haar passie voor haar werk kwijtraakte. Om dat gevoel van zich af te schudden besloot ze yoga een kans te geven. Na een paar lessen merkte ze al dat ze er rustiger van werd en meer focus krijg op wat belangrijk was. Geleidelijk aan begon ze meer te mediteren en tijd in de natuur door te brengen. Deze veranderingen maakte een enorme impact op zowel haar als persoon als haar werk. Ze ervoer creativiteit in marketing, beslissingen en oplossingsgerichtheid en kreeg weer plezier terug in de omgang met haar klanten. Inmiddels is Anita’s bedrijf succesvoller dan ooit, stijgt de omzet en ervaart ze ook nog eens meer innerlijke rust. Noem het een positief sneeuwbaleffect dat de balans weer recht heeft getrokken.

Klaar voor jouw transformatie?
Verandering begint soms met kleine stapjes die langzaam veranderen in vaste gewoontes. Investeer in datgene wat bijdraagt aan je groei. Dat is soms niet een nieuwe productlijn, software of meubilair voor in je praktijk, maar juist datgene wat innerlijke groei kan faciliteren. Zet vandaag nog je eerste stap om bewustzijn en verbinding beter te integreren in je leven. Je zal jezelf doen verbazen wat voor positieve impact dit kan hebben op persoonlijk en professioneel vlak. Ik wens je een mooie reis en nodig je uit je ervaringen te delen!

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Elke maand stuur ik een inspirerende e-mail om je te helpen groeien en bewuster te ondernemen. Neem een kijkje op mijn website voor meer informatie en om je aan te melden: www.tomsebastian.com.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Maak (opnieuw) kennis met Dr. Spiller
Innerlijke rust en spirituele groei

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord