HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Vier misvattingen over collageen poeder

Sticks, capsules, potten poeder, vloeistoffen en ga zo nog maar even door. De markt is groot en supplementen met collageen vind je in allerlei vormen, maten en soorten. Er wordt van alles over geschreven en geroepen, maar wat is nu waar. Voor welke toepassing kun je nu eigenlijk het best kiezen? En waarom? En is 2,5 gram wel voldoende? Wij behoeden je graag voor alle onzin en geven je ook nu weer praktische handvatten mee voor de beste keuze als het gaat om een supplement met collageen. Auteurs: Samantha Jordaans en Lara den Ouden – Kennisinstituut voor Voeding & Huid

Dit doen we aan de hand van vier misvattingen die we regelmatig tegenkomen op het internet, televisie en in populaire bladen. Sluwe marketing trucks voor vaak simpele, maar prijzige producten. Iets waar onze haren van overeind gaan staan. Natuurlijk is er altijd de juiste nuance nodig en kun je niet stellig zeggen of iets waar of niet waar is. Met de informatie onder deze vier misvattingen kun jij als professional de optimale keuze maken voor jouzelf en/of voor jouw klanten.

  1. Alleen collageen poeder is voldoende voor huidverbetering
    Dit is niet waar. Collageen wordt in de darmen afgebroken tot aminozuren. In het lichaam moeten deze weer opgebouwd worden tot het type collageen dat nodig is voor de stevigheid van de huid. Wil je collageen gebruiken of adviseren? Zorg er dan voor dat je een product kiest waarvan de ingrediënten elkaars werking versterken. Dit kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van het product wordt geoptimaliseerd en/of dat de ingrediënten optimaal hun werk doen in het lichaam. Zo wordt vitamine E idealiter aan een supplement toegevoegd tegen oxidatie, ofwel achteruitgang van de andere ingrediënten. En onder andere vitamine C en zink zijn essentieel voor de synthese van collageen in het lichaam. Bovendien versterken vitamine C en E ook elkaars werking. Daarnaast zijn carotenoïden, zoals betacaroteen en astaxanthine bewezen goede ingrediënten voor bescherming tegen versnelde huidveroudering. Kies dus altijd voor een supplement dat rijk is aan zowel collageen als vitamines en andere actieve stoffen.  
  2. Exclusief!

    Deze content is uitsluitend voor abonnees. Log in of abonneer je nu!


Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Nieuwe #december editie ProfNail Magazine
Vier misvattingen over collageen poeder