HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

KIVH: Detoxen, zo doe je dat!

Een gezond, gevarieerd en volwaardig voedingspatroon, dat rijk is aan onder andere voedingsmiddelen die de lever ondersteunen, is essentieel om de gezondheid van ons lichaam, waaronder de huid te behouden en het verouderingsproces te vertragen. Daarentegen hebben kortdurende detoxkuren zelden blijvende gezondheidseffecten en kunnen ze zelfs averechts werken. In deze column leggen we uit hoe je het beste kunt detoxen en hoe je dit onderdeel kunt maken van jouw behandelingen. Auteurs: Samantha Jordaans en Inge Backx, oprichters van het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH)

Voordat we de diepte ingaan is het goed om te weten wat detoxen eigenlijk is. Detoxen betekent letterlijk ontgiften. Initieel is ‘het detoxdieet’ ontwikkeld om het lichaam te ontzien van allerlei chemicaliën. Het zou volgens voorstanders veel verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Tegenwoordig wordt het voornamelijk ingezet om af te vallen. Vooral in januari, na alle feestdagen, en vlak voor de zomer, als men zich weer in zwemkleding moet tonen, zien we vaak dat verschillende vormen van detoxkuren worden ingezet om het lichaam in korte tijd te ‘resetten’. Natuurlijk dragen de voedingsstoffen die je binnenkrijgt met groentesappen en sommige supplementen bij aan allerlei processen in het lichaam. En afvallen bij overgewicht verlaagt onder andere het risico op onder andere hart- en vaatziekten en diabetes. Maar of zo’n rigoureuze aanpak nu echt wel zoveel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt is nooit wetenschappelijk bewezen.

Exclusief!

Deze content is uitsluitend voor abonnees. Log in of abonneer je nu!

Start met voedingsadvies
Laten we eerlijk zijn, detoxkuren zijn populair, ze helpen met snel afvallen en er wordt veel geld mee verdiend. Maar wat ons betreft is het volgen en aanbieden van een detoxkuur zo 2021. Beauty is meer dan afvallen en een mooie huid. Het is lekker in je vel zitten, zowel letterlijk als figuurlijk. Dit bereik je niet met een detoxkuur, hier is veel meer voor nodig. Wil jij de wereld een stukje gezonder maken? Maak voedings-, suppletie en leefstijladvies dan vast onderdeel van jouw behandelingen. Hoe je dat doet? Dat leren wij je in ons complete opleidingspakket ‘Voeding en de huid’ .
Dus ben jij huidprofessional en wil jij je in 2022 verdiepen in de rol van voeding, suppletie en leefstijl als onderdeel van specifieke huidbehandelingen? Schrijf je dan hier in!

Over het Kennisinstituut voor Voeding & Huid, het initiatief dat wetenschap praktisch toepasbaar maakt.
Het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) is opgericht voor twee diëtisten en is het eerste initiatief waarbij specialismen binnen de huid- en voedingsbranche samenkomen. Het is ontstaan vanuit de behoefte aan wetenschappelijk onderbouwde kennis op het gebied van voeding, suppletie en huidgezondheid. Het KIVH biedt praktische adviezen die gebaseerd zijn op de laatste wetenschappelijke inzichten, waarbij een volwaardige voeding altijd voorop staat. Met het delen van specialistische kennis met onder andere schoonheidsspecialisten, door middel van opleidingen en een kennisbank , draagt het KIVH bij aan het bieden van completere behandelingen voor onder andere mensen met een slappe en/of doffe huid, acne, rosacea, oedeem en alopecia. De missie van het KIVH om voeding, en indien nodig suppletie, een vast onderdeel te maken van huidbehandelingen.
Wil je meer weten over wat het KIVH voor jou kan betekenen of wil je een opleiding volgen? Ga dan naar www.kivh.nl voor meer informatie.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

Posted on

De nieuwe (02 | 2024) editie van De Beauty Professional is in ...

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Posted on

Myrthe Feijen is een 36-jarige schoonheidsspecialist en de trotse eigenaresse van Blush ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Posted on

We zijn verheugd om onze nieuwe columnist van ons vakblad aan te ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
VIDEO: Masterclass ‘Slaapverwekkend webinar’ by Linda Dool
KIVH: Detoxen, zo doe je dat!