HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Eiwit van de kreeft in huidverzorging

Twee afgestudeerde studenten van de University of Maine hebben ontdekt dat een eiwit in de bloedsomloop van de kreeft de droge, jeukende huid bij eczeem kan kalmeren en eczeem kan laten verdwijnen. Middenin de coronacrisis startte zij met het ontwikkelen van een product en hun bedrijf is in oktober een feit geworden: Marine Skincare. Wordt dit het nieuwe ingrediënt in huidverzorging?

De studenten, Patrick Breeding en Amber Boutiette, vonden de stof glycoproteïne in de bloedsomloop van de kreeft. Op basis van een onderzoek veronderstelden ze dat het eiwit de huid zou hydrateren. Bouitette, die kampt met eczeem, besloot een patch-test te doen om de effecten ervan te testen. Ze mengde een vloeibare vorm van glycoproteïne met vaseline en binnen een paar dagen begon haar eczeem te verdwijnen. Boutiette had al verschillende producten, waaronder steroïden, zonder succes geprobeerd.

Glycoproteïnen
De twee ontmoetten elkaar in 2013 bij UMaine University. Ze behaalden hun bachelordiploma in 2017 en schreven zich hetzelfde jaar in voor de opleiding voor biomedische technologie. Hun werk omvatte het vinden van nieuwe biotech-toepassingen voor duurzame maritieme hulpbronnen. Toen ze dat eerste jaar samenwerkte met experts, leerde Breeding over een stof, glycoproteïne. ‘Glycoproteïnen zijn van nature overvloedig aanwezig in kreeften en andere maritieme hulpbronnen’, legt Breeding uit in een interview met Mainebiz.biz. ‘Ze helpen de buitenste barrière van de kreeft te herstellen en te beschermen tegen fysieke en omgevingsfactoren, terwijl ze ook een cruciale rol spelen bij het in evenwicht brengen van de interne gezondheid van de kreeft.’ Breeding bekeek de literatuur en deed onderzoek. Op basis van zijn onderzoek in het laboratorium, veronderstelde hij dat het zou kunnen worden gebruikt om de huid te hydrateren. ‘Toen zijn we gestart met de Patch test’, zegt Bouitette.

Het proces voor het isoleren van het eiwit is eigendom
Hoe het proces van het isoleren van het eiwit in cosmetica precies in zijn werk gaat, dat een vastgelegd geheim, vertellen de oprichters. De twee, die zowel levenspartners als zakenpartners zijn, waren blij dat Boutiette eindelijk wat opluchting had. Maar ze dachten er aanvankelijk niet verder over na. ‘We zaten nog op school’, zegt Boutiette. ‘We hebben niet meteen besloten om het te commercialiseren. Mijn eczeem was weg, dus we waren het bijna vergeten.’ Een jaar later, terwijl ze moesten afstuderen, stierf Breedings vader aan kanker. Zijn dood was een keerpunt. ‘We hadden een ongelooflijk emotionele tijd toen we nadachten over wat we met ons leven wilden doen’, legt Breeding uit. “We wilden iets doen dat voldoening gaf en mensen zou helpen. En we hadden gezien hoeveel de toepassing van glycoproteïne de kwaliteit van leven van Boutiette had verbeterd. We realiseerden ons dat het ook andere mensen kon helpen.’ Ze studeerden af ​​met hun masterdiploma in 2019 en schreven zich in voor deelname aan een speciaal programma voor veelbelovende, snelgroeiende ondernemersteams. ‘In dat proces hebben we ons voorbereid om schaalbaar te zijn’, aldus Breeding. ‘Dat omvatte het ontwikkelen van een toeleveringsketen om glycoproteïne in te kopen en om het testen en produceren van producten te voltooien.’

Partnerschap met Luke’s Lobster en Ariel Laboratories
Breeding ging een samenwerking aan met Luke’s Lobster. Zij begonnen meteen een ​​methode te ontwikkelen voor het verzamelen van glycoproteïne uit kreeften. ‘Het proces wordt op een duurzame en ethische manier uitgevoerd’, aldus Breeding. Luke Holden: ‘We waren meer dan blij om met Marin Skincare samen te werken bij de ontwikkeling van dit product. Dit soort samenwerkingen past precies bij onze missie om elk onderdeel van de kreeft te gebruiken, dat naast heerlijk eten, ook een scala aan duurzame toepassingen en opmerkelijke eigenschappen heeft die gebruikt kunnen worden.’
Via Holden kwamen ze ook in contact met Ariel Laboratories. Zij ontwikkelen huidverzorgingsproducten op maat. Het lab nam deel aan de productformulering en is verantwoordelijk voor het vervaardigden van het eindproduct. Begin oktober kwam de eerste partij producten, onder de merknaam ‘Soothing Hydration Cream’, op de markt. De branding is ontworpen om ‘niet te klinisch, maar ook niet te veel op een schoonheidsproduct te lijken’.

Alle ingrediënten samenvoegen
De crème combineert glycoproteïne met huidhydraterende en beschermende ingrediënten, waaronder hyaluronzuur, squalaan, sheaboter, kokosolie en vitamine E. De doelgroep is mensen met eczeem, dermatitis en andere droge, verergerde huidproblemen. Het product is ontworpen om de huidbarrière te helpen beschermen, terwijl het hydratatie vasthoudt en het vochtverlies van de huid minimaliseert. Een laboratorium van een derde partij heeft aangetoond dat het product veilig en niet irriterend is. Het product is momenteel uitsluitend via internet te koop. Maar de startup is druk bezig een complete cosmeticalijn te ontwikkelen met hun nieuwe ingrediënt. ‘In het komende jaar hopen we retailpartners te vinden om onze producten op voorraad te houden, met een bijzonder oog voor huidverzorgings- en beautywinkels zoals Sephora en Ulta’.

Zal kreefteneiwit het nieuwe ingrediënt gaan worden voor huidverzorging? We gaan het zien…

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Chi Congres 2024

Chi Congres 2024

Posted on

Een dag vol interessante sprekers, workshops en aromabeleving Op 30 november 2024 viert ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Posted on

De exclusieve high-end vakbeurs voor beauty professionals zal gehouden worden op 2, ...

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

Posted on

Zoals we eigenlijk wel hadden verwacht mogen schoonheidsspecialisten die zorgen verlenen die ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
‘Moments’ en ‘Golden Hours’ met Germaine de Capuccini
Eiwit van de kreeft in huidverzorging