HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Leren van vakgenoten: Mariska Splinter

De ambitie om zich als zelfstandig ondernemer te vestigen was er altijd al, maar het juiste moment kwam in april 2017. Daarvoor werkte zij jarenlang bij het bedrijf waar zij ook stage had gelopen. Het bedrijf werd overgenomen en toen de filosofie van dat bedrijf langzaam veranderde, ging ze nadenken over wat ze wilde. Mariska Splinter is inmiddels alweer meer dan 4,5 jaar zelfstandig ondernemer actief met haar salon: Skincare bymariskasplinter. Ze is 38 jaar, samenwonend met Paul en moeder van hun 6-jarige zoon Freddy. Hoe vergaat het Mariska als zelfstandig ondernemer? Wat zijn haar specialisaties? Wat vindt zij leuk aan het ondernemen en hoe ziet zij de toekomst?

Toen ze 17 jaar oud was rondde ze de opleiding MBO schoonheidsverzorging af in Utrecht en daarna heeft ze nog het diploma bindweefselmassage behaald bij Amice, Electrisch ontharen bij CTI. Ook deed zij daarna nog bij IMKO de voortgezette opleiding met als praktijk specialisatie lymfedrainage en acne. Sinds 2 jaar heeft ze een collega die twee dagen in de week bij haar werkt, zij doet naast huidverbetering, elektrisch ontharen en bindweefselmassage ook de pedicure behandelingen. Zelf werkt Mariska 4 dagen in de week. De praktijk is dan ook 6 dagen in de week geopend.

Ondernemen
Wat vind Mariska het leukste aan ondernemen en het hebben van een eigen salon? “Je eigen keuzes maken en geen dag is hetzelfde. Wij behandelen van jong tot oud, wat het klantcontact heel afwisselend maakt. Een huid zien opknappen en herstellen door onze behandelingen en producten is heel fijn.” Ze heeft veel opleiding gedaan inmiddels, maar uitgeleerd ben je in dit vak nooit. “Ik volg uiteraard de bij- en nascholingen bij de Anbos voor de specialisaties en met de merken waar wij mee werken gaan we regelmatig op training om bij te blijven. Ook volg ik diversen trainingen en workshops. Laatst heb ik nog de training ‘verwijderen van huidafwijkingen’ bij Huyd gedaan, heel interessant en leerzaam. Ook lees ik de vakbladen om up-to-date te blijven.” De salon van Mariska is ingeschreven bij ANBOS en zijzelf ook bij het SKIN Register. “Ik vind het belangrijk dat onze branche naar een hoger niveau wordt getild. Samen sta je sterk.”

Merken
Mariska en haar collega werken met drie merken in de salon. “pHformula, PCA en Schrammek. Alle drie verschillende merken voor diversen huidtypen. Met de merken die wij hebben kunnen wij verschillende huidproblemen behandelen. De behandelingen en thuisproducten sluiten mooi bij elkaar aan. Het moeilijkste aan het voor mijzelf beginnen, vond ik dan ook om de keuze voor de juiste merken te maken. Ik heb veel onderzoek gedaan en gesprekken met diversen mensen gehad. Ik ben heel blij dat ik met deze merken mag werken.” Belangrijk vind Mariska om elke behandeling op maat te maken. “Dat maakt mij ook uniek: de persoonlijke aandacht. Bij iedere behandeling kijk ik naar wat de huid en de client op dat moment nodig heeft. Daar pas ik mijn producten en apparatuur tijdens de behandeling op aan. Ze hebben hierdoor altijd een op maat gemaakte behandeling.”

Marketing
Marketing is een belangrijk onderdeel van ondernemen. Mariska houdt haar klanten via social media op de hoogte van de trainingen die zij volgen en van de nieuwe ontwikkelingen van de merken. “Mond-tot-mond reclame werkt uiteindelijk het allerbeste. Toen ik begon is er op het Larens Journaal eens een interview geweest en daar heb ik wel veel positieve reactie op gehad.”

Toekomst
Het hoogtepunt uit haar carrière vindt Mariska echt de opening van haar eigen salon. Dat was toch een droom die uitkwam. De toekomst ziet zij heel rooskleurig in. “Ik denk dat mensen door Corona beseffen dat ze goed voor zichzelf en daarmee ook hun huid goed moeten zorgen. Ook verwacht ik dat de huidbarrière meer door verschillende manieren uit balans raakt en huidproblemen ontstaan en wij hierin de cliënt kunnen gaan begeleiden.” Tip voor collega’s? “Volg je eigen gevoel en durf te vragen aan collega’s waar zij tegenaan lopen met het ondernemen. Samen komen we verder.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Blog: De droge huid en de behandeling
Leren van vakgenoten: Mariska Splinter

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord