HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Sneak peak: Melanomen op en rond de vingernagels

Huidkanker kent sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw een explosieve toename. Onderzoeken voorspellen dat binnenkort een op de vijf Nederlanders huidkanker krijgt. Blootstelling aan zonlicht is de belangrijkste risicofactor voor het ontstaan van huidkanker. Dermatoloog dr. Annemie Galimont-Collen gaat in dit artikel – dat inmiddels is verschenen in ProfNail Magazine – verder in op huidkanker en de relevantie voor de handen. Hier alvast een korte sneak peak! Tekst: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt

In een eerder artikel in ProfNail las je al dat huidkanker sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw een explosieve toename heeft. Onderzoeken voorspellen dat binnenkort een op de vijf Nederlanders huidkanker krijgt. Huidkanker kan ook onder of rond de nagels van de vingers voorkomen. Dermatoloog dr. Annemie Galimont-Collen gaat in dit artikel verder in op melanomen onder en rond de vingernagels. Er bestaan verschillende soorten melanomen aan de handen en nagels. Bij een melanoom aan de handen spreek je over een acrolentigineus melanoom. Bevindt het melanoom zich onder de nagel, dan heb je het over een subunguaal melanoom. En bevindt het melanoom zich rond de nagel, dan heet dat een periunguaal melanoom.

ACROLENTIGINEUS MELANOOM

Een acrolentigineus melanoom (melanoom aan de handen) is een van de vier soorten melanomen. Het is de meest zeldzame vorm. Deze vorm wordt vaak pas ontdekt als het al vergevorderd is. De vooruitzichten bij een vergevorderd acrolentigineus melanoom zijn slecht. Het goede nieuws is dat wanneer deze vorm van een melanoom vroeg ontdekt wordt, deze goed te behandelen is. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten en dat je de nagels en de huid regelmatig controleert.

DE ROL VAN DE NAGELSTYLISTE

De rol van nagelstylisten in de vroegtijdige herkenning van deze agressieve vorm van huidkanker is groot. Dit omdat mensen vaak niet weten dat ze bij het checken van het lichaam ook de huid en de nagels van de handen en de MELANOMEN ONDER EN ROND DE VINGERNAGELS voeten moeten inspecteren. De meeste mensen weten ook niet wat de waarschuwingstekens zijn. Met goede voorlichting kunnen de afwijkingen rond en onder de nagel in een vroeg stadium ontdekt en behandeld worden.

In het vakmagazine ProfNail leer jij wat de waarschuwingstekens zijn, de symptomen, wie het kan krijgen en hoe je de verschillende melanomen herkent.

Over Annemie
Dr. Annemie Galimont-Collen is een dermatoloog met passie om kennis te delen en zorgverleners te verbinden. Ze is de vaste vakexpert van ProfNail Magazine als het gaat om Anatomie & Pathologie. Tijdens haar carrière heeft zij informatiemateriaal over een verscheidenheid aan huidaandoeningen en scholingsmateriaal voor verschillende beroepsgroepen gemaakt. Ze participeert in Nederlandse en internationale expertgroepen om informatiemateriaal en richtlijnen voor veilige zorg te maken. Haar speerpunten zijn onder andere: eczeem, huidafwijkingen bij kankerpatiënten, diabetische voet en huidafwijkingen bij diabetes, schimmelinfecties aan de huid, de haren en de nagels, huidkanker en huidafwijkingen door veroudering.
Wil je meer informatie over huid-, haar- en nagelafwijkingen? Word dan lid van haar besloten Facebookgroep onlinedermatologie: https://www.facebook.com/groups/onlinedermatologie

Heb jij nog geen abonnement? Klik dan HIER!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

Posted on

Schildklierhormonen hebben invloed op je huid. Meestal merk je dit pas wanneer ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

Souhayla’s impact met House of Bratz

Souhayla’s impact met House of Bratz

Posted on

Ongekende groei van esthetische kliniek voor injectables en skincare November 2023 – House ...

Verbreed je horizon met U-Consultancy: dermatologie-opleidingen en studiereis naar Curaçao!

Verbreed je horizon met U-Consultancy: dermatologie-opleidingen en studiereis naar Curaçao!

Posted on

Leren is investeren en voor de beste opleidingen ben je bij U-Consultancy ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Google: ‘Gratis workshops en masterclasses’
Sneak peak: Melanomen op en rond de vingernagels