HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Optimaal functioneren door testosteron therapie bij mannen

KVEG (Kliniek voor Esthetische Geneeskunde) in Amsterdam introduceert testosterontherapie als eerste cosmetische kliniek in Nederland. Sinds deze maand heeft KVEG testosterontherapie als nieuwe behandeling toegevoegd aan het behandelaanbod van de kliniek. Daarmee is KVEG de eerste cosmetische kliniek in Nederland die testosterontherapie aanbiedt. Stephan Marks, cosmetisch arts en eigenaar van KVEG, volgde hiervoor speciaal een opleiding bij Harvard Medical University.

Testosteron therapie is een regelmatig verkeerd begrepen onderwerp. Iedereen heeft er zo zijn of haar mening over, veelal gevoed door broodje-aapverhalen uit de media. Zelfs in de medische literatuur wordt soms een verkeerd beeld geschetst. “En dat is jammer,” aldus cosmetisch arts KNMG Stephan Marks, “want een gezond testosteronniveau zorgt er juist voor dat je op veel aspecten beter functioneert en je energiek voelt.”
 
Marks legt uit dat testosteron therapie vaak wordt verward met het gebruik van anabole steroïden: “Dit zijn stoffen die de werking van testosteron nabootsen en vaak in hoge tot zeer hoge dosering in kuurverband worden toegediend, meestal bij mannen die aan krachttraining doen. Testosteron therapie vindt daarentegen plaats met geregistreerde geneesmiddelen en onder gecontroleerde omstandigheden. Doordat de dosering veel lager is dan bij anabole steroïden kunnen we testosterontherapie langere tijd toepassen, tot wel jaren achtereen.”

Een gezonde hormoonhuishouding door testosterontherapie

Sinds 1 januari 2022 heeft KVEG testosteron therapie als nieuwe behandeling toegevoegd aan het behandelaanbod van de kliniek. Daarmee is KVEG de eerste cosmetische kliniek in Nederland die testosterontherapie aanbiedt. Marks volgde hiervoor een opleiding bij Harvard Medical University.

Marks vertelt dat testosteron therapie uitstekend past bij het bestaande behandelaanbod van KVEG: “Onze gezichts- en lichaamsbehandelingen vullen elkaar goed aan. Een mooie huid, een normaal vetpercentage en gevormde spieren behoorden al tot de mogelijkheden. Daar komt voortaan ook een gezonde hormoonhuishouding voor mannen bij.”

Veel mannen weten niet dat ze een testosteron tekort hebben

Een testosteron tekort kan leiden tot stemmingswisselingen en lusteloosheid, een verminderde seksdrive, een afname in spiermassa en toename in buik-vet, maar ook bloedarmoede en slaapproblemen. Uit studies blijkt zelfs dat een verlaagd testosteronniveau geassocieerd wordt met een toegenomen risico op hart- en vaatziekten.
 
Veel mannen weten echter niet dat ze een testosteron tekort hebben. Marks legt uit: “Vanaf het veertigste levensjaar neemt het testosteronniveau af, doordat het lichaam steeds minder aanmaakt. Vergelijk het met de menopauze, maar dan bij mannen en veel langzamer ontstaand.

Door deze zogenaamde andropauze kunnen fysieke en mentale klachten ontstaan. Doordat de link met testosteron meestal niet wordt gelegd, zijn dit klachten waar mannen mee blijven doorlopen. Terwijl dat helemaal niet nodig is. We kunnen een testosterontekort eenvoudig aanvullen.”

Mannenhormonen uit de taboesfeer
KVEG richt zich met testosterontherapie uitsluitend op mannen. Dat is een bewuste keuze, aldus Marks. “Los van het feit dat de hormoonhuishouding van vrouwen vele malen complexer is en dit hele specifieke kennis vraagt, zijn we van mening dat er bij mannen meer behoefte is aan nieuwe behandelmogelijkheden.

Vrouwen weten bij overgangsklachten over het algemeen de weg naar de huisarts of gynaecoloog wel te vinden, alhoewel zij daar ook niet altijd gehoor vinden. Bij mannen worden de klachten vaak bestempeld als midlife crisis of iets dat simpelweg bij het ouder worden hoort. We willen met deze nieuwe behandeling dan ook de rol van hormonen bij mannen uit de taboesfeer halen en onnodige klachten wegnemen. Want waarom zou je met minder genoegen nemen?”

Bron: KVEG

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

Posted on

De nieuwe (02 | 2024) editie van De Beauty Professional is in ...

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Posted on

Myrthe Feijen is een 36-jarige schoonheidsspecialist en de trotse eigenaresse van Blush ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Posted on

We zijn verheugd om onze nieuwe columnist van ons vakblad aan te ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Video: Masterclass Oosterse Massage #wvdb
Optimaal functioneren door testosteron therapie bij mannen