HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Salonchat by Vineeta: ‘In een andere taal’

“Can I get an appointment for a facial and teeth whitening?”

Onlangs kreeg ik een afspraakverzoek voor een gezichtsbehandeling en tanden bleken. Het verzoek was in het Engels. Mijn eerste gedachte was: ‘oké, ik kan in het Engels met haar communiceren’. Best wel een opluchting voor mij. Ik kom namelijk oorspronkelijk uit Duitsland en ben voor de liefde naar Nederland verhuisd. Dat is inmiddels 2 jaar geleden en ik kan me inmiddels redelijk verstaanbaar maken in het Nederlands. Maar soms heb ik nog moeite om de gedachte los te laten dat het in sommige situaties lastig kan worden.

Als de klant een paar dagen later voor haar afspraak komt, hebben we direct een klik. We spreken over hoe het leven is in een vreemd land met een vreemde taal. En we zijn het erover eens dat de start behoorlijk zwaar was. Maar inmiddels sta ik er zelf versteld van hoeveel Nederlandse woorden ik gebruik tijdens het laten zien van producten en het adviseren na behandelingen.

Zo fijn om iemand te ontmoeten die hetzelfde doormaakt en de angsten kan begrijpen, maar ook net zo gemotiveerd is. Na 2 jaar in Nederland kan ik zeggen: Go for it! 

Zolang je volhoudt, je je best doet en vooral doet waar je van houdt, staat niets je in de weg. Met veel geduld en ijver heb ik inmiddels een trouwe klantenkring opgebouwd en mijn lieve klanten zeggen altijd tegen mij: “Vineeta je voert je behandelingen met zoveel liefde en passie uit. Dat is het belangrijkste.” Ik zal doorzetten en nooit opgeven. Het nemen van de beslissing om naar Nederland te verhuizen en mijn eigen bedrijf te starten zonder enige taalvaardigheid, heeft me als persoon alleen maar sterker gemaakt. Het was de beste beslissing die ik had kunnen nemen. Dus de boodschap: als je een droom hebt, durf je hart te volgen, want alles is mogelijk!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
De Beauty Professional meets Kayori @ Beauty Trade Special 2023
Salonchat by Vineeta: ‘In een andere taal’

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord