HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

SNEAK PEAK: Huidverjonging met draadlift, een voorbehouden behandeling

Een draadlift is een cosmetische behandeling met als doel om de huid subtiel te liften en om fijne lijntjes en rimpels te verzachten. De draden -die oplosbaar zijn- stimuleren de aanmaak van collageen in de huid en gaan verslapping tegen in het gezicht en/of de hals. Het kan een uitkomst bieden voor mensen met een verslapte huid of voor mensen die náást behandelingen met fillers of botox de huid een ‘finishing touch’ willen geven, zo legt dr. Olga Liplavk van de Mozart Kliniek uit. In dit artikel interviewen we haar over dit onderwerp.

De draadlift techniek -een voorbehouden behandeling- is niet onbekend in de medische wereld. Toen het net op de markt kwam, zo’n zeven jaar geleden volgens dr. Liplavk, was het enorm populair onder artsen en hun cliënten. ‘Het was een veel toegepaste behandeling, alleen strookte het resultaat niet met het verwachtingspatroon van cliënten en dat leidde tot ontevredenheid. Waarom zou je achtduizend euro betalen voor een facelift als je voor driehonderd euro klaar kan zijn met een draadlift? Zo dachten cliënten in die tijd. Dit heeft alles te maken met het stellen van een verkeerde indicatie. De draadlift ís een mooie en natuurlijke manier voor het verstevigen dan wel verjongen van de huid, maar het is niet voor iedere huidtype geschikt en is daarnaast absoluut geen vervanging voor een facelift behandeling. Als arts dien je hierin vooraf helder te communiceren’, verklaart dr. Liplavk. Ondanks dat de vlam bij een groot aantal Nederlandse klinieken iets is uitgedoofd, merkt de arts dat er in haar kliniek nog steeds bijzonder veel vraag is naar deze behandeling. Wat de draadlift precies inhoudt, voor wie het wel of niet geschikt is, wat de beoogde resultaten zijn en wat verder interessant is om te lezen over deze geavanceerde techniek, lees je terug in dit artikel.

Indicatie
Om te beginnen wil dr. Liplavk benadrukken dat het stellen van de juiste indicatie ontegenzeggelijk belangrijk is voor tevreden cliënten en het behalen van beoogde resultaten. ‘En soms betekent een realistische prognose dus dat we mensen moeten teleurstellen. Als iemand enorm volumeverlies heeft in de huid omdat het bot is geslonken, dan kunnen we dit onmogelijk met draden verbeteren. Je dient altijd de oorzaak van de klacht te bestrijden. Met andere woorden: de draadlift is helaas niet iets magisch dat alles oplost. Ik wil liever niet dat mensen van een koude kermis thuiskomen. Als ik van tevoren als arts weet dat ik geen juiste behandeling kan aanbieden voor de desbetreffende klacht, dan scheiden onze wegen. Gelukkig begrijpen mensen dit, en waarderen ze het zelfs. Een kliniek is simpelweg geen snoepwinkel. We behandelen niet een specifiek probleem, omdat de desbetreffende behandeling populair is of omdat de buurvrouw de behandeling ook heeft ondergaan en het goed bevallen is. In onze kliniek draaien we het om: wat is de klacht, waar stoort iemand zich aan en hoe kunnen we dat vanuit een puur medisch oogpunt oplossen? In de praktijk is de draadlift het meest geschikt voor mensen met verslappingen in het gelaat of de hals die veel vetweefsel hebben en is het een toevoeging op behandelingen met botox of fillers. Het is absoluut geen vervanging van fillers, botox of een facelift. Als ik fillers heb gezet en de contouren kloppen, maar er is ergens nog een klein ‘kwabje’ dat nog niet helemaal perfect is, dan zet ik dat ene draadje in met de draadlift techniek. Dat werkt super! Maar als iemand van zestig jaar binnenkomt, die nog nooit iets heeft ondergaan, veel te ruim weefsel heeft en dit denkt te kunnen oplossen met wat draden, no way! ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

DIT IS MAAR EEN KLEIN VOORPROEFJE VAN HET COMPLETE ARTIKEL DAT IN DE KOMENDE MEI-EDITIE VAN VAKMAGAZINE DE BEAUTY PROFESSIONAL VERSCHIJNT. MISSCHIEN HEBBEN KLANTEN HET ER WELEENS OVER GEHAD. NA DIT ARTIKEL KUN JIJ ZE PRIMA DOORVERWIJZEN OF ADVISEREN.

Heb jij nog geen abonnement? Sluit die dan vandaag nog HIER af! Voor maar 79 euro per jaar heb jij 12x het vakmagazine in de brievenbus en kun je alles online op www.beauty-pro.nl lezen. Liever een online abonnement? Dat kan ook voor maar 39 euro per jaar!

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Derma Cosmetica presenteert ‘Zoner Anti-Age Trilogie’
SNEAK PEAK: Huidverjonging met draadlift, een voorbehouden behandeling