HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

3-daagse Masterclass ‘Huidverzorging in de salon bij kanker’

Steeds vaker komen mensen, en ook schoonheidsspecialisten, in aanraking met de ziekte kanker. Of het nu een naaste is, iemand uit de vriendenkring of een klant in de salon… Iedereen kent wel iemand met kanker. Vanwege de grote vraag van schoonheidsspecialisten, die steeds vaker cliënten in de praktijk tegenkomen die – in welke vorm dan ook – met kanker te maken hebben, heeft Mary Faber haar masterclass geactualiseerd. Deze wordt nu aangeboden via de HuidExpert Club.

Mary Faber gaf in het verleden een workshop van 2 dagen bij ANBOS over dit onderwerp. Na het actualiseren, is de workshop een masterclass van 3 dagen geworden en wordt het nu aangeboden via een andere organisatie. Het is een open training: 100% merk onafhankelijk en voor elke schoonheidsspecialist geschikt. Maar zoals Mary wel zegt: “Om de masterclass te volgen moet je empathie voelen bij de cliënten die ermee te maken hebben. Dan kun je je cliënten pas echt verder helpen.” Het doel van deze masterclass? Mary Faber: “Het doel is om te leren de cliënten de aangepaste juiste verzorging van de huid te geven en tegelijkertijd, ook belangrijk, een gevoel van algeheel welbevinden. Even geen patiënt meer zijn. Je leert onder andere alle psychologische aspecten, wat doet het met jouw cliënt? En wat doet het met jou? Maar het belangrijkste is natuurlijk: wat mag je wel en wat mag je niet doen?”

Ervaring
Mary is zelf gediplomeerd schoonheidsspecialist en al 25 jaar gespecialiseerd in huidverzorging bij kanker. Mary is geen onbekende in de branche, zij was bestuurslid van ANBOS en jaren workshopleider, maar ze is nog steeds actief als eigenaar van een schoonheidsinstituut en werkzaam in een centrum voor mensen met kanker. “Ik gaf deze masterclass vroeger 1 keer per jaar, maar hij moest worden opgefrist. Dat is nu gebeurd. Het is een zeer interessante masterclass van 2 dagen met maar liefst 6 (!) topdocenten. Dit zijn: Citha Visser (oncologisch verpleegkundige), Bettina Sari (gezondheidszorg psycholoog), Els Beekman (trainer en performer), Marieke Schutte (schoonheidsspecialist en auteur van Lexicon van Cosmetische Ingrediënten) en Karin Melissant (make-up-, grime- en haarspecialist en trainer).”

Succesvol

De eerste cursus ging in september dit jaar van start en was een groot succes. Mary vertelde ons toen de eerste cursusdag erop zat: “De eerste dag achter de rug van de training. Daar bleek ook weer hoe het speelt bij de schoonheidspecialist hoe te handelen als zij een cliënt met kanker op de stoel krijgen. In de ochtend werd er een presentatie gegeven door een verpleegkundig docent oncologie. Zij vertelde hoe ingewikkeld het proces van de celdeling verloopt waardoor cellen ontsporen en hoe dat beïnvloed kan worden. Maar ook welke behandelmethoden er tegenwoordig worden toegepast in de ziekenhuizen. Wij mogen onze kennis natuurlijk niet gebruiken om een diagnose te stellen. Zo van ‘Nou wat ik zie is dat u een bascaalcelcarcinoom heeft’. Wij mogen absoluut niet op de stoel van de dokter gaan zitten, maar alleen signaleren en de client adviseren contact op te nemen met de huisarts.” Het middagprogramma ging over de praktijk: Wat mag je als schoonheidsspecialist wel en vooral ook wat mag niet. We hadden een groep enthousiaste cursisten. Door de Corona maatregelen zaten wij ver uit elkaar en de deur open. Een frisse boel. Mijn eerste training met cursisten die hun jas aanhielden. Maar het was een groot succes.”

Cheque voor Look Good Feel Better

Alles is zo succesvol verlopen dat er in januari een praktijkdag is ingelast zodat alles wat er geleerd is ook echt nog eens in de praktijk kan worden gebracht. En nog wat moois: na aftrek van alle kosten van de masterclass gaat de ‘winst’ naar de Stichting Look Good Feel Better! Antoine van Obbergen, oprichter van De HuidExpert Club en eigenaar van Oreaden Cosmetics, waar de workshop plaatsvond, reikte onlangs de eerste cheque uit aan de Stichting van 1000 euro.

Informatie en data

De volgende cursus zal ergens in mei van start gaan. De precieze data zijn nog niet bekend. Voor meer informatie over de workshop bel naar 035-6099220 of kijk op www.huidexpertclub.nl.

De cursus kan ook voor grote instituten op locatie worden gegeven.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments
 • Cliënten met kanker komen we allemaal tegen in onze praktijk/salon, hoe fijn is het dan om goed te weten wat je mag en wat vooral niet mag doen.
  Het is fijn om met een zeker gevoel een cliënt met kanker te kunnen behandelen en dat ze zich even geen patiënt maar cliënt voelen.
  Een enorm leuke afwisselende maar vooral leerzame training door diverse docenten.

 • Sandra
  29 november, 2020

  Wat was een een mega interessante masterclass. Echt een verrijking voor de salon en jezelf!
  Heel breed besproken! Bedankt Mary voor de geweldige dagen.
  Gr Sandra v Leeuwen
  Schoonheidssalon Esté Beauté
  http://Www.Schoonheidssalonestebeaure.nl

 • karin bouwdewijns
  30 november, 2020

  Dank je wel team Mary voor de leerzame en interessante masterclass.
  We hebben met elkaar besproken hoe je de patiënt zo goed mogelijk kan ondersteunen. Het geven van advies ten aanzien van huidverzorging om samen te streven naar een goede conditie van de huid. Dat gaat na deze training zeker lukken!


Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Haarwerk is geen luxe: gedupeerd door wijzigingen zorgverzekeraars
3-daagse Masterclass ‘Huidverzorging in de salon bij kanker’