HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De week van… Jolanda de Keyzer van Beautysalon Jolanda

Omdat we druk bezig waren met onze vernieuwde website konden we dit leuke verhaal van Jolanda niet eerder plaatsen. Maar dat maakt haar week niet minder leuk! Jolanda de Keyzer is 39 jaar oud en woont samen met haar vriend Kasper en kat Mikado. Meteen na de opleiding tot schoonheidsspecialiste is zij voor zichzelf gestart. Inmiddels heeft ze dus al 22 jaar haar eigen salon. Ze is schoonheidsspecialiste, pedicure, visagiste en geeft hotstone massages. Ze neemt ons mee in de week dat zij weer startte na een welverdiende vakantie. Hoe lekker kan het zijn om weer aan het werk te mogen als je week er zo uit ziet! Veel leesplezier.

Maandag 23 augustus
Eerste klant staat vandaag om 8.30. Even gecontroleerd wie er allemaal via de mail de corona formulieren hebben ingevuld en wie het nog in de salon moet invullen. Snel een bericht op Instagram en facebook gezet ook dat ik na een heerlijke vakantie weer ga beginnen. Eerst een paar pedicure klanten met ingegroeide teennagels geholpen. Die mensen zijn altijd zo dankbaar als ze zonder pijn weer de deur uitlopen. Dat is de reden dat ik pedicure behandelingen leuk vind! Daarna de hele dag een beetje afwisselend gezichtsbehandelingen, korte behandelingen zoals alleen epileren en bovenlip harsen gedaan. Met in de middag ook een bindweefselmassage, ook altijd mooi om te zien hoe een huid daarvan opknapt.
Eind van de ochtend een korte uitvaller, dus toen even mijn voorraadkast in en een aantal mooie acties gemaakt voor na de vakantie met serums en maskers en een aantal make-up producten leuk afgeprijsd. Op deze manier krijg ik weer ruimte voor nieuwe producten.

Ik werk ook 3 avonden in de salon, waaronder de maandag. Om 21.00 klaar met werken. Alles weer aan kant gemaakt voor morgen, even lekker hangen op de bank en gezellig met mijn vriend kletsen. Heerlijk om na de vakantie met zo’n volle dag en leuke klanten weer te beginnen!

Dinsdag 24 augustus
Weer lekker op tijd beginnen om 8.30. Eerst weer de corona checks gedaan. Doen jullie dit ook nog steeds Vandaag eerst een korte behandeling, daarna pedicure en een complete gezichtsbehandeling. Weer een uitvaller, dus tijd om de boekhouding bij te werken. Niet mijn favoriete bezigheid, maar wel belangrijk om bij te houden. De middag is gelukkig weer lekker vol en in de avond ook weer gewerkt tot 21.00. Daarna even heerlijk mijn boek uitgelezen, 1 van mijn hobby’s!

Woensdag 25 augustus
Lekker vol dagje vandaag. Doordat ik schoonheidsspecialiste en pedicure ben, is het de hele dag een beetje afwisselen. Ook klanten die de combinatie hebben omdat ze dat lekker makkelijk vinden. Actie van de make-up en de maskers die ik maandag had gemaakt, begint ook lekker te lopen. Altijd leuk om te zien dat klanten een aanbieding leuk vinden en ik ben weer wat kwijt.
Er heeft net een klant een appje gestuurd dat ze morgen niet kan komen vanwege een coronatest waarvan ze morgenochtend de uitslag nog niet heeft. Andere klant die op de wachtlijst stond helemaal blij, dus gat van morgen weer opgevuld, gelukkig!

Woensdag avond is mijn vrije avond. Voor corona was dat altijd sportavond: Zumba. Maar helaas wordt dat in het dorp niet meer gegeven omdat er nu niet meer genoeg animo is. Twijfel nog steeds of ik iets anders ga zoeken. Maar heb maar 1 avond vrij door de week, dus ook wel lekker om niets te hebben.

Donderdag 26 augustus
Alweer donderdag, wat gaat de week toch vlug. In de middag een nieuwe klant voor een acne behandeling. Jongen van 15 jaar samen met zijn moeder. Ik vind het altijd heel erg leuk en dankbaar werk om zo’n behandeling uit te voeren, omdat je een mooi resultaat krijgt. Was zelf 12 toen ik vanwege acne naar een schoonheidsspecialiste mocht gaan van mijn ouders. Toen ben ik erachter gekomen wat ik wilde worden. Ik heb de jongen en moeder alles uitgelegd over de behandeling en geadviseerd over de producten voor thuis. Tuurlijk was de behandeling wel gevoelig, maar hij heeft het er gelukkig voor over, dus nieuwe afspraak gepland en producten voor thuis mee om aan de gang te gaan.

Vrijdag 27 augustus
Vandaag pas om 9.45 beginnen, omdat er 1 klant gisteren afbelde. Altijd balen. Maar het gebeurt denk ik bij iedereen. Op vrijdag werk ik altijd maar tot 11.30 uur, omdat ik daarna bij bakker Walderveen in Beesd, een dorpje hier vlakbij ga werken. Ik werk daar op vrijdag van 12.00 tot 19.00 en op zaterdag van 6.30 tot 17.00. Op deze manier heb ik altijd 17,5 uur vast werk. Ik doe dit nu bijna 4 jaar en dat bevalt goed. Zeker toen de salon dicht moest vanwege corona. Toen heb ik alle uren die mijn collega’s ziek waren of vrij wilde extra kunnen werken. De ene week dan heb ik die uren echt extra nodig, omdat het dan in de salon rustig is. Maar gelukkig gaat de salon weer steeds beter lopen.

Zaterdag 28 augustus
Vandaag heerlijk bij de bakker gewerkt. Leuk om ook al die klanten weer te zien na mijn vakantie. Leuk om te merken dat die je ook een soort van gemist hebben. Met mijn collega Eva werken was ook weer erg gezellig. Zeker op zaterdag beginnen we vroeg, dus dan is de winkel nog 1,5 uur dicht om alles voor te bereiden. Dat doen we altijd wel met heel veel foute muziek. We kunnen allebei niet zingen, maar ach. De winkel gaat om 16.00 dicht en dan moet er schoongemaakt worden. Dan gaat de muziek ook weer lekker hard aan. Altijd gezellig!

Zondag 29 augustus
Heerlijk begonnen met een beetje uitslapen, lekker ontbijten, relax douchen. Mijn vriend en ik kijken altijd naar de Formule 1 als die komt. Dat viel vanmiddag een beetje tegen. Het regende in België, dus de race die om 15.00 moest beginnen is uitgesteld en uitgesteld. Om aan de reglementen te voldoen hebben ze uiteindelijk de race 3 rondjes achter de safety car gereden. Dus Max wel eerste met halve punten, maar niet de race die wij wilden zien. Hopelijk volgende keer op Zandvoort beter! (inmiddels weten we dat dit een race was waar iedereen op had gehoopt). Morgen weer lekker aan het werk. Daar heb ik altijd weer zin in. Mijn weken zijn afwisselend en ik heb zulk dankbaar werk! Ik zou niets liever willen doen!

Wil jij ook meewerken aan een van onze rubrieken? De week van, Leren van Vakgenoten, Show your best results, werk & prive in balans? Of heb je gewoon iets leuks of interessants te vertellen dat je graag wil delen? Mail ons dan op info@beauty-pro.nl.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Hydrating and collageen masque by Pier Augé
De week van… Jolanda de Keyzer van Beautysalon Jolanda

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord