HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Starters in de beautybranche: Hafize Akan

In januari 2020 startte Hafize Akan als schoonheidsspecialiste. “Toen ik begon te werken als zelfstandig schoonheidsspecialiste had ik er enorm veel zin in. Ik vond het steeds leuker worden omdat ik nieuwe mensen leerde kennen die mijn werk waardeerden,” vertelt Hafize. Al snel kwam de eerste lockdown. Maar ze bleef niet bij de pakken neer zitten. Wat heeft Hafize allemaal gedaan om haar bedrijf op te starten in een lastig jaar? Met welke werkt ze en waarom? En wat zijn haar toekomstplannen? Lees snel verder en be inspired!  

De lockdowns
Tijdens de eerste lockdown vond ik het ontzettend jammer om thuis te blijven en niks te doen. Het was een stressvolle periode. Ik was net begonnen en had zoveel tijd, energie en geld geïnvesteerd. Ik kreeg het gevoel dat het allemaal voor niets was geweest. Mijn vooruitzichten waren niet helder. Dit was totdat mijn klanten mij begonnen te benaderen aan het eind van de lockdown of ze al een afspraak mochten inplannen. Dat was voor mijn het teken om niet op te geven maar om door te zetten. Tijdens de tweede lockdown zat ik helemaal niet stil. Ik heb mijn ‘me-momentjes’ gepakt, maar ook wekelijks webinars en trainingen vanuit huis gevolgd.

De start
Ik wilde altijd al iets voor mijzelf beginnen, maar wilde wel eerst een goede basis hebben. In 2019 heb ik mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste afgerond aan de Wellness Academie in Amsterdam. Nadat ik mijn diploma in ontvangst nam ben ik direct naar de KVK gegaan om mij in te schrijven. Nadat ik mijn KvK nummer had, ben ik alles gaan regelen met betrekking tot bankzaken, een boekhouder en heb offertes aangevraagd voor apparatuur en alle salonbenodigheden. Ik werk momenteel nog parttime vanuit huis.  

Website
Ik wil wel een website, maar moet nog even uitzoeken wie dit voor mij kan doen. Ik heb al wat ideeën voor wat ik allemaal op mijn website wil, zoals een pagina om online afspraken te maken, duidelijke informatie over behandelingen en uiteraard een prijslijst.

De salonbenodigheden
Mijn salonbenodigheden heb ik tijdens mijn opleiding gekocht om te oefenen en daar werk ik nog steeds mee. Mijn apparatuur zoals de OxyGeneo heb ik geleased en mijn ontharingsapparaat de Diode Ice Laser heb ik gekocht.

Merken
Ik ben begonnen met het merk SPA Salonnepro, dit is een groeiend Nederlands merk voor huidverzorging met aangename prijzen voor starters. Na de lockdown moest er wel iets nieuws bij en toen heb ik gekozen voor het merk IMAGE SKINCARE. Ik vind de producten van IMAGE SKINCARE echt heel goed.

Social media
Tijdens de lockdown was ik niet heel erg bezig met social media. Meestal laat ik via Instagram zien welke behandelingen ik aanbied en welke producten ik gebruik. Tijdens de lockdown post ik soms weleens de thuisproducten. Nu we weer normaal mogen werken wil ik meer gaan doen aan social media.

Waar loop jij als starter tegenaan?
Waar ik zelf echt tegenaan loop is dat nu alles online moet, zoals productlanceringen en cursussen. Wat ik als startende ondernemer echt mis is de Beauty Beurs, daar had ik echt zin in dit jaar.

Brancheorganisatie
Ik ben nog niet ingeschreven bij de ANBOS. Ik ben wel van plan om dat te doen, maar dat komt wanneer ik mijn specialisaties heb behaald. Ik volg nu de opleiding bij U-Consultancy tot Medisch Schoonheidsspecialiste. Als ik deze heb afgerond wil ik me ook inschrijven bij de SKIN-register.

Toekomstplannen
Tuurlijk heb ik wel plannen en ideeën voor later, maar ik weet nog niet zeker waar ik sta over 5/10 jaar. Daar wil ik me ook niet echt op focussen in zo een onzekere tijd. Dus ik blijf nog doen wat ik leuk vind.

Prijzen
Ik heb mijn prijzen zelf bepaald behalve de prijzen van de verkoopproducten, want die staan vast bij iedereen die het in zijn/haar salon verkoopt. In het begin had ik wel openingsacties gehouden en nu we weer open mogen komt er weer een mooie openingsactie natuurlijk!

Up-to-date blijven
Ik zoek vaak informatie op internet of social media om up-to-date te blijven, aangezien de beautybranche zich super hard ontwikkeld. De opleiding die ik nu volg vervult de gaatjes in mijn ontbrekende kennis over dit vak, er valt altijd wel wat te leren.

Tip aan andere starters
Het is een moeilijke tijd waar we in zitten. Het is niet de tijd om op te geven, maar juist om door te zetten. Dit is ook de tijd om te zoeken waar de weg zit naar jouw doelen. De motivatie hoog houden en vooruit kijken.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Concurrentie in de beautybranche? Volg je eigen pad!
Starters in de beautybranche: Hafize Akan