HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Starters in de beautybranche: Zoë Makodi

Deze week spraken wij met Zoë Makodi. Zij is nu 7 jaar schoonheidsspecialist en make-up artist en heeft al 3 jaar haar eigen salon: Zoella. Nadat zij vorig jaar in maart verhuisde van Nijmegen naar Eindhoven, heeft zij opnieuw haar salon geopend. Maar dit betekende ook opnieuw opbouwen, want haar netwerk en klantenkring bleven allemaal achter in Nijmegen. Zoë heeft een doel: “Ik wil de beste huidspecialist en Make-up artist van Nederland worden. En daar ga ik keihard voor werken!”

Zoë rondde 7 jaar geleden de opleiding Allround Schoonheidsspecialiste met succes af aan het Rijn IJssel in Arnhem. Ervaring deed ze daarna op bij verschillende salons en wellnesscentra. Drie jaar geleden zette ze toch stap naar het eigen ondernemerschap. “Dit was doodeng, maar wel heel uitdagend. Ik kwam er al snel achter dat voor een baas werken niet voor mij is weggelegd. Gelukkig heb ik een ontzettend lieve partner die mij door dik en dun heeft gesteund.” In Nijmegen, waar ze vandaan komt, opende ze 3 jaar geleden haar eigen salon. Maar inmiddels is ze weer vanaf 0 begonnen in een totaal andere stad. “Ik ben vorig jaar maart verhuisd naar Eindhoven. Niet bepaald naast de deur, dus hier heb ik opnieuw mijn salon opgebouwd. Ik ben echt weer vanaf 0 begonnen. Ik had natuurlijk een groot netwerk en een mooie klantenkring opgebouwd in Nijmegen. Dit viel allemaal weg toen ik verhuisde. Samen met mijn vriend woon ik in een prachtig huis en mijn salon zit voor het huis. Dit is een aparte ruimte, los van ons privé. Het was wel een moeilijke keuze, maar absoluut geen spijt van. Het was natuurlijk even pittig het afgelopen half jaar, aangezien we kennis hebben mogen maken met Corona. Gelukkig gaat het nu beter.” We stelden Zoë enkele vragen over wat zij allemaal heeft gedaan om de salon goed op te starten:

Je zit als starter in een nieuwe stad waarschijnlijk niet dagelijks vol. Werk je al fulltime?
“Zoella is enkel geopend op afspraak. Ik ben wel fulltime bezig. Het gaat ook niet om alle dagen in de week geopend te zijn voor behandelingen in de salon, aangezien ik ook veel visagie opdrachten heb, die vaak een halve of hele dag ik beslag nemen. Denk aan bruiloften en shoots. Maar, het komt er wel op neer dat ik zeker 6 dagen in de week werk aan Zoella.”

Heb je een website en/of webshop?
“Mijn partner heeft de website gebouwd, ik heb alleen gedirigeerd. Ontzettend fijn als je dit zelf kan doen, onbeperkt aanpassen en je zit er bovenop. Heeft ook wel zijn nadelen, het brengt veel stress. We zijn tot een prachtig resultaat gekomen, waar ik trots op ben.”

Waar heb jij alle salonbenodigheden vandaan gehaald?
“Het meeste heb ik bij een beauty groothandel gekocht. Veel research en ervaring hebben mij geholpen bij het maken van de juiste keuzes.  Mijn inrichting is strak en rustig.”

En met welke merken werk je en waarom?
“In de salon werk ik met het merk Oolaboo. Nu een jaar of 4 geleden voor het eerst kennis gemaakt met dit prachtige merk. Vanaf moment 1 helemaal verliefd. Nadat ik was verhuisd, ben ik nog wel even op de beurs geweest om me te verdiepen in andere beautymerken, maar stiekem had ik de keuze al gemaakt. In Nijmegen werkte ik ook al met Oolaboo en ik heb ze meegenomen naar Eindhoven.”

Hoe heb jij je prijzen bepaald voor de behandelingen? En heb je gewerkt met speciale openingsaanbiedingen?
“Ja, ik heb in de beginfase openingsacties gehad. Oolaboo heeft een richtlijn qua prijs voor de behandelingen. Dit heeft geholpen bij het bepalen van de prijs. Natuurlijk speelt de locatie en ervaring ook een rol.”

Wat zijn jouw specialisaties? Welke behandelingen doe je in de salon?
“Ik ben gespecialiseerd in huidverbetering, met name acne. De behandelingen die ik uitvoer zijn vooral huidverbeterende gezichtsbehandelingen. Ik werk met zuren en voer bindweefsel- en shiatsu massages uit. Daarnaast ben ik ook Make-up Artist. Vooral actief in bruidsbranche. De combinatie vind ik heerlijk, het houd me scherp en enthousiast.”

Een eigen productlijn is iets wat ik echt in de toekomst voor elkaar wil krijgen.

Ben je ingeschreven bij ANBOS?
“Ja, ik ben al jaren ingeschreven bij de ANBOS. De laatste jaren is de ANBOS meer betrokken bij haar leden. Dit is fijn. Natuurlijk heb ik dit ook gedaan om mijn specialisaties te laten registreren. Hierdoor kunnen mijn klanten de behandelingen declareren bij de zorgverzekeraar.”

Ga jij je inschrijven in het SKIN Register?
“Zeker, ik heb namelijk met de ANBOS en collega’s geholpen bij het ontplooien van SKIN Register. Dit ging met name over hoe het logo eruit komt te zien, de naam, hoe we het gaan aanpakken en waarom het zo belangrijk is dat SKIN Register er moet komen.”

Wat zijn je toekomstplannen met de salon? Waar wil je staan over 5 jaar?
“Oeh, dit vind ik altijd lastig. Over 5 jaar zit ik in een groter pand, met personeel. Een eigen productlijn is iets wat ik echt in de toekomst voor elkaar wil krijgen. Ik wil de beste huidspecialist en Make-up artist van Nederland worden. Hier ga ik kei hard voor werken.”

Waar haal jij je vakinformatie vandaan?  
“Ik lees veel vakliteratuur. Ik blader geregeld boeken door die te maken hebben met het menselijk lichaam en de huid. Ik volg regelmatig cursussen en webinars om up-to-date te blijven. Ik ben elke dag bezig met mijn vak.”

Nog andere dingen waar je als starter tegenaan liep en die nog als tip kunnen dienen voor anderen die willen starten? 
“Probeer het niet overhaast te doen. Alles gebeurd met een reden en als het allemaal wat langer duurt dan gepland, rustig ademhalen en doorgaan.”

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een mailtje naar info@beauty-pro.nl!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
VIDEO: Op bezoek bij Haparko Cosmetics voor een Body&Bess behandeling
Starters in de beautybranche: Zoë Makodi