HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Trends Preview: Van at home plasma pen (!) tot brazilian butt lift

Plastische en cosmetische chirurgie zijn mainstream. Dit is niets nieuws meer. Overal waar je beautynieuws leest, verschijnen artikelen die hierover gaan. Het verschil met enkele jaren geleden is dat de boodschap en bedoeling van deze artikelen veranderen. Dit komt doordat we momenteel in het jaar 2022 leven, en de wereld naast de plastische chirurgie ook verder blijft ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld de corona-pandemie, de Black Lives Matter beweging, de klimaatmars en de woke-beweging. Ogenschijnlijk hebben deze thema’s niets met de beauty industrie en de daarbij behorende plastische chirurgie te maken. Maar niets is minder waar.
Door trendwatcher Renske Mennen.

HET VOLLEDIGE ARTIKEL VERSCHIJNT IN DE APRIL EDITIE VAN DE BEAUTY PROFESSIONAL DIE 26 APRIL IN DE BRIEVENBUS VALT. BEN JIJ NOG GEEN ABONNEE?? ZORG DAN DAT JE DAT VANDAAG NOG WORDT! WWW.BEAUTY-PRO.NL/ABONNEREN

Zo’n twintig jaar geleden was cosmetische chirurgie nog een groot taboe. Het waren alleen celebrities die onder het mes of de naalden gingen, en zelfs onder hen was er bijna niemand die er openlijk voor uitkwam. Volgens de Global Survey van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery werden er in 2019 meer dan 53.000 niet-chirurgische behandelingen uitgevoerd in Engeland. De cosmetische chirurgie is daar inmiddels zo’n 3,6 miljard pond waard. Bij niet-chirurgische behandelingen kun je o.a. denken aan botox, lipfillers, wimperextensions, cosmetische tattoos, semi-permanente oogmake-up en een fake tan.

De nachtmerrie van de at home plasma pen
Nu het taboe zo’n 20 jaar later van de plastische en cosmetische chirurgie af is, wordt er ook openlijk over gepraat, geschreven en gedeeld. Op social media worden er op massale schaal tips en tricks gedeeld over het optimaliseren van je schoonheid en gezondheid. Deze tips variëren van nuttig en zinvol tot absurd en gevaarlijk. Een voorbeeld van deze laatste categorie is de trend om zelf thuis je spiraaltje te verwijderen en dit niet uit te besteden aan een arts. Dit kan permanente schade aanbrengen, maar wanneer zo’n trend viraal gaat is er bijna niet tegenop te boksen met gefundeerd advies van experts. Onlangs is er een nieuwe trend ontstaan onder de tiktokkers waar experts over waarschuwen: de at home plasma pen. Dit mag je natuurlijk nooit zelf thuis doen! Volgens de experts zou dit serieuze huidschade kunnen veroorzaken (en dat weten wij natuurlijk allemaal!)…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………….. Meer lezen?? Zeer binnenkort in jouw vakmagazine!


De ontwikkeling van de Brazilian Butt Lift en zijn gevaren
Er wordt niet alleen maar at home gesleuteld aan gewenste schoonheidsidealen. In 2019 is gemeten dat ’s werelds snelst groeiende plastisch chirurgische ingreep de Brazilian Butt Lift was, oftewel BBL. Bij deze operatie wordt er vet uit andere delen van het lichaam verwijderd, zoals de buik of heupen, en wordt het in iemands kont gespoten. Echter de gevaren……………………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………….. Meer lezen?? Zeer binnenkort in jouw vakmagazine!

Ook in dit artikel meer over borstimplantaten, de fluïditeitstrend, maar ook het tegenovergestelde: de natural trend.

www.beauty-pro.nl/abonnerenAbonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
ScKIN Nutrition lanceert Triple Magnesium+
Trends Preview: Van at home plasma pen (!) tot brazilian butt lift

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord