HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

VIDEO: Masterclass Vlekjes en plekjes: huidkanker? #wvdb

Carla Uppelschoten, directeur U-Consultancy, geeft tijdens de Week van de Beautyprofessional op donderdag 10 februari om 20:00 de Masterclass Vlekjes en plekjes: huidkanker? In deze video en in de dit artikel vertelt ze waarom jij deze masterclass niet mag missen.

Schrijf je vandaag nog in! Klik hier: https://www.tomsebastian.com/de-week-van-de-beautyprofessional/

Het is als schoonheidsspecialist steeds belangrijker dat je kennis hebt over huidkanker. Er is een snelle toename van huidkanker en daarom is het belangrijk dat vlekjes en plekjes in een vroeg stadium worden herkend. In de salon zie je in een vroeg stadia cliënten met huidkanker. Wanneer je meer kennis hebt over deze vlekjes en plekjes, kun je de juiste informatie geven aan je cliënten en doorverwijzen naar artsen.

Het aantal mensen met huidkanker neemt nog steeds toe. De drie belangrijkste vormen van huidkanker zijn: het basaalcelcarcinoom, het plaveiselcelcarcinoom en het melanoom. Het basaalcelcarcinoom komt het meeste voor, ongeveer 80% van de maligne huidtumoren is een basaalcelcarcinoom. Ruim 10% is een plaveiselcelcarcinoom en bijna 10% een melanoom. Naast deze maligne (kwaadaardig) huidafwijkingen bestaan er benigne (goedaardig) en premaligne (voorstadia kwaadaardig) huidafwijkingen. Zowel endogene oorzaken (aanleg, veroudering) als exogene oorzaken (onder andere UV-licht) spelen hierbij een rol.

Let op in de salon

Het is belangrijk dat je in de salon let op persisterende rode ruwe plekjes op zonlicht beschenen delen van de huid. Daarnaast zijn niet genezende wondjes en huidkleurige/rode tumoren met glanzende opstaande rand en vaatjes plekken die je goed in de gaten moet houden. Wanneer je twijfelt over een moedervlek, kun je de ABCDE regel toepassen in je observatie en documenteren. Jij ziet de klant regelmatig dus bent de aangesproken persoon om veranderingen tijdig te ontdekken. Het belangrijkste is echter dat wanneer je twijfelt, je de cliënt doorverwijst naar de arts. Preventie is beter dan genezen!

Tijdens de week van de beauty professional geef ik de lezing  over vlekjes en plekjes. Tijdens deze lezing zal ik je meenemen in de wereld van vroegtijdige herkenning van huidafwijkingen. Kom vooral luisteren als je hier meer kennis over wilt verkrijgen.

Carla heeft de opleiding tot A-verpleegkundige gevolgd en daarna verder gespecialiseerd in diverse specialismen. De passie voor dermatologie ontstond uit Carla’s belangstelling voor de huid en ze verkreeg steeds meer kennis op dat vakgebied. Tegelijkertijd ontstond het verlangen om haar kennis te delen met anderen, en na meerdere lerarenopleidingen werd zij docent bij de afdeling opleidingen van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Carla is directeur en verpleegkundig senioropleider bij U-Consultancy en geeft trainingen op het vakgebied van dermatologie. Hiernaast geeft ze regelmatig presentaties op congressen en schrijft ze al meer dan tien jaar artikelen over de huid.

Schrijf je vandaag nog in! Klik hier: https://www.tomsebastian.com/de-week-van-de-beautyprofessional/

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Column: Jouw plannen voor 2022?
VIDEO: Masterclass Vlekjes en plekjes: huidkanker? #wvdb