HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Actief extract van Spirulina microalgen voor de probleemhuid

De microalgen van de Spirulina Platensis-soort zijn 3,6 miljard jaar oud en behoren daarmee tot de oudste levende organismen op aarde. Het geheim van hun overleving zijn speciale afweermechanismen gericht op hun natuurlijke vijanden zoals bacteriën, schimmels en virussen. Bovendien hebben ze speciale celbescherming en versnelde celregeneratie-eigenschappen ontwikkeld, die zeer gunstig kunnen zijn voor onze huidcellen. Ocean Pharma ontwikkelde na 10 jaar onderzoek Spiralin® dat gebruikt wordt in diverse cosmeticaproducten.

Gepatenteerde actief extract van microalgen
ocean pharma doet al meer dan 10 jaar onderzoek naar stammen van microalgen en onderzocht honderden verschillende stammen van algen en microalgen in onderzoeksprojecten met universiteiten en gespecialiseerde instellingen. Het gepatenteerde actieve extract van microalgen, Spiralin®, is gebaseerd op een speciaal geselecteerde soort Spirulina Platensis, die in vergelijking met andere soorten op een bijzonder sterke manier de gewenste eigenschappen heeft ontwikkeld. Het afgeleide extract wordt versterkt en gestandaardiseerd door middel van een gepatenteerd behandelingsproces, om de verwachte omvang van de gewenste effecten in alle afgewerkte producten, alle batches en alle toepassingen te waarborgen. Zoals de professor zegt: “De eigenschappen zijn fascinerend en hun betekenis varieert voor de diverse toepassingen van de afgewerkte producten. Samengevat: de inspanningen voor onderzoek en ontwikkeling ‘werken natuurlijk!'”

Bescherming tegen invloeden die celbeschadiging veroorzaken / bescherming tegen schadelijke UV-blootstelling
Het is algemeen bekend dat UV-stralen celbeschadiging en vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken. De Spiralin®-microalg, die fotosynthese uitvoert en daarom constant wordt blootgesteld aan zonlicht, heeft beschermende mechanismen ontwikkeld die we kunnen gebruiken voor onze huidcellen. Experimentele studies tonen aan dat onder invloed van de polysacchariden in Spiralin®, collageenvormende huidcellen (fibroblasten) slechts weinig of geen activiteit verliezen na sterke UV-blootstelling, terwijl huidcellen bestraald met dezelfde UV-dosis zonder de bescherming tegen microalgen verliezen bijna 50% van hun cellulaire activiteit.

Regeneratie van beschadigde huidcellen
UV-straling veroorzaakt celbeschadiging en vroegtijdige veroudering van de huid. Naast beschermende mechanismen heeft de Spiralin-microalg, die fotosynthese uitvoert en daarom constant wordt blootgesteld aan zonlicht, ook regeneratieve mechanismen ontwikkeld die we kunnen gebruiken voor onze huidcellen. Experimentele studies tonen aan dat collageenvormende huidcellen (fibroblasten), die bijna 50% van hun cellulaire activiteit hebben verloren door UV-straling, in staat zijn om ca. 50% van de verloren activiteit onder invloed van de polysacchariden in Spiralin®1. Bij het gebruik van producten die Spiralin® bevatten voor een problematische huid, profiteren veel gebruikers van deze celregenererende eigenschappen.

Voortijdige veroudering van de huid
Zonlicht, stress, slechte voeding en vele andere negatieve invloeden kunnen vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken. De collageenvormende cellen (fibroblasten) spelen een bijzondere rol bij de veroudering van de huid. De hoeveelheid en kwaliteit van collageen bepalen de stevigheid van de huid.
Studies uitgevoerd door Prof. Pulz et. al hebben aangetoond dat de polysacchariden in Spiralin® een dosisafhankelijke toename van de aanmaak van collageen door menselijke huidcellen tot 36% bereiken – nog een reden voor de verbetering van problematische huid, bijvoorbeeld met producten uit de skinicer® REPAIR CARE-serie (een skincare product van ocean pharma).

Beschermende antimicrobiële werking (tegen bacteriën en schimmels)
Het remmende effect van Spiralin® en alle op Spiralin gebaseerde eindproducten op schimmels en problematische bacteriën die mogelijk schadelijk zijn voor de huid (zoals bijv. Staphylococcus aureus en propionibacterium acnes) is zeer uitgesproken, zoals op indrukwekkende wijze aangetoond door analyses uitgevoerd bij de Kiel Active Ingrediëntencentrum (KIWIZ).

Beschermende effecten tegen medicijnresistente bacteriën (MRSA)
Spiralin® vertoont beschermende antibacteriële effecten, zelfs voor bacteriestammen die resistent zijn geworden tegen een of meerdere geneesmiddelen (antibiotica) (MRSA).

Beschermende effecten tegen virussen
Speciale suikermoleculen (polysacchariden) in Spiralin® beschermen de menselijke huidcellen tegen het binnendringen van virussen. Zo zijn formuleringen die Spiralin® bevatten, waarvan het gehalte aan deze polysacchariden bijzonder hoog is, zeer efficiënt in het beschermen van huidcellen die gevoelig zijn voor herpes tegen het binnendringen van Herpes Simplex Virus (HSV) en cellen die gevoelig zijn voor wratten tegen het binnendringen van wrat-inducerende humane papillomavirussen (HPV).

Video: presentatie Spiralin®

De Duitse Prof. Kristian Reich, Md, PhD, is Professor ‘for Translational Research in Inflammatory Skin Diseases’ bij het Institute for Health Services Research in Dermatology and Nursing en University Medical Center in Hamburg, maakte voor WeCosmoprof (de online variant van de grootste beautybeurs in Europa Cosmoprof Bologna) een presentatie waarin hij je meeneemt in alle facetten van de huid en de onderzoekresultaten van het gepatenteerde Spiralin®.

Op de website van WeCosmoprof kun je op dit moment presentaties bijwonen over de toekomst van de beautyindustrie, de veranderingen in de branche door corona, maar ook zijn er bedrijven die hun producten of nieuwste cosmetica ingrediënten promoten. Deze video is er daar een van.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Chi Congres 2024

Chi Congres 2024

Posted on

Een dag vol interessante sprekers, workshops en aromabeleving Op 30 november 2024 viert ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Beauty Trade Special – 2, 3 en 4 april 2022

Posted on

De exclusieve high-end vakbeurs voor beauty professionals zal gehouden worden op 2, ...

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

UPDATE: behandelingen die vallen onder wkkgz mogen worden uitgevoerd

Posted on

Zoals we eigenlijk wel hadden verwacht mogen schoonheidsspecialisten die zorgen verlenen die ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Starters in de beautybranche: Jody Schierboom – ter Veen
Actief extract van Spirulina microalgen voor de probleemhuid