HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Aanstormend talent

(Massage Magazine rubriek)

In iedere editie van Massage Magazine plaatsen wij een portret van een ambitieuze, startende masseur. Deze maand aanstormend talent Inge Bennink-Groenewold, eigenaar van massagepraktijk Kairos in Deventer.

Wanneer ben je gestart en wat voor soort praktijk heb je?

“In november 2020 waren alle voorbereidingen klaar en ben ik begonnen met mijn massagepraktijk Kairos. Helaas zaten we destijds midden in een lockdown, dus in maart 2021 kon ik daadwerkelijk uit de startblokken schieten. Dit was natuurlijk met in achtneming van de coronaregels, maar ik was erg blij dat ik eindelijk weer kon masseren! Mijn praktijk is gericht op wellness/ontspanning, maar ik behandel ook klachtgericht. Ik behandel bijvoorbeeld mensen met fybromyalgie, die masseer ik met speciale technieken. Ik doe ook veel cupping en Rebozo Massage, een massagetechniek waarbij je de klant wiegt in een draagdoek en daardoor laat ontspannen. Mensen kunnen bij Rebozo Massage de kleding aanhouden waardoor deze behandeling heel toegankelijk is. Rebozo is ook heel geschikt voor kinderen met adhd, omdat je op deze manier rust en ontspanning in het lichaam kan creëren.”

Wanneer wist je dat je masseur wilde worden?

“Ik voelde mij altijd al aangetrokken tot de massagewereld. Ik kom oorspronkelijk uit het kappersvak. Ik houd ervan om met mensen bezig te zijn, dat geeft me veel positieve energie. Ik ben een tijd personal trainer geweest, daar had ik een aantal klanten dat tijdens de trainingen aangaf veel last te hebben van stress en een hoge werkdruk. Toen mijn werk als personal trainer door corona wegviel, zag ik dit als de perfecte kans om mijn droom voor eigen massagepraktijk werkelijkheid te laten worden. Vandaar ook de naam: massagepraktijk Kairos. Kairos is Grieks voor ‘het juiste moment om het te doen’. Enige tijd voordat ik startte ben ik begonnen met een aantal cursussen bij de Massage Academie in Apeldoorn.”

Welke massageopleiding(en) heb je gevolgd?

“Ik ben begonnen met de opleiding Anatomie Fysiologie bij de Massage Academie, een belangrijke basis voor masseurs. Vervolgens ben ik gestart met de opleiding Wellnessmassage Totaal. Je kan wel zeggen dat ik sindsdien het massagevirus te pakken heb! Ik heb ook de opleidingen Klachtbehandeling Totaal, Fybromyalgie Massage, Stoelmassage Totaal, Rebozzo Massage en Cupping Massage gedaan. Momenteel ben ik bezig met de cursus Voetreflexmassage, maar ik weet zeker dat dit niet de laatste cursus zal zijn.”

Meer lezen? Neem een abonnement ..( https://beauty-pro.nl/abonneren/)

(tekst: Saskia Petit, redactie Massage Magazine)

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Nieuw assortiment zonbescherming by Germaine de Capuccini  
Aanstormend talent