HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Aanstormend talent

Massage Magazine, Rubriek: “Talent”

Ondanks 2 jaar corona zijn er mensen die er de afgelopen periode bewust voor kozen om masseur te worden. Ze zijn gegrepen door het vak en vast van plan om een succesvolle massagepraktijk op te zetten. In Massage Magazine iedere editie een portret van een ambitieuze, startende masseur. Deze maand Anouk Blauen, eigenaar van praktijk Anouk Blauen Ademcoaching en Holistische Massage in Hooge Zwaluwe.

Wanneer ben je gestart en wat voor soort praktijk heb je?

“Mijn naam is Anouk Blauen. Ik mag mezelf Ademcoach & Massagetherapeut noemen.

Ik ben met mijn praktijk op 23 april 2021 gestart op een supermooie dag, namelijk op de verjaardag van mijn moeder, in een hectisch coronajaar. Het was echt een stap om in deze periode te beginnen met lichaamswerk, maar ik vond het juist nu nodig. De shift waarin we zitten, draagt bij aan meer bewustzijn. Ik ben gestart met een Holistisch coachpraktijk onder mijn eigen naam Anouk Blauen. Wat natuurlijk best spannend was, want vanaf dit moment liet ik mezelf aan de wereld zien. Dat was ook weer een heel proces op zich. Binnen een jaar ben ik ook gaan masseren.

In onze woonkamer In Naarden begonnen, had ik van iets kleins iets fijns gemaakt. Twee maanden geleden ben ik met mijn vriend terugverhuisd naar Brabant, naar Hooge Zwaluwe (in de buurt van Breda), waar we op een prachtige plek in de natuur zijn gaan wonen. Ik ben op deze plek geboren en het voelt goed om daar weer naar terug te keren. Op deze plek werken is magisch! In de zomer kun je ervoor kiezen om onder de perenbomen, midden in het groen, gemasseerd te worden.

Naast één-op-één sessies organiseer ik samen met Kyra Mensink elke maand de Inner Child Workshop. Ook organiseer ik groepsevenementen gericht op lichaamswerk en onze ademhaling. Op deze manier heb ik al meer dan honderd verschillende mooie mensen mogen ‘ont-moeten.’”

Wanneer wist je dat je masseur wilden worden?

“Als kind wilde ik tovenares worden. Ik had vroeger al een sterke intuïtie, maar durfde daar nooit op te vertrouwen. Ik had het idee dat er van alles van mij verwacht werd. Uiteindelijk heb ik toch mijn hart gevolgd en ben ik een coachpraktijk gestart. Ik wist ook meteen dat ik lichaamswerk wilde doen in mijn praktijk. Ik voelde intuïtief de blokkades in het lichaam van mijn cliënten en wilde naast coaching ook écht met het lichaam werken. In mijn eerste jaar als ondernemer heb ik me meteen ingeschreven bij Sabaaydi voor de opleiding tot intuïtief masseur.”

Welke massageopleiding(en) heb je gevolgd?

“Van de opleiding Holistische Coach bij Mariëtte Ruggenberg heb ik enorm veel geleerd, wat mij de rest van mijn leven zal helpen in dit vak. Daarom heb ik daarna alleen de intuïtieve massage opleiding gevolgd bij Sabaaydi. Dit was echt een gave opleiding, met twee super intuïtieve docenten Silvia en Betsie, die mij enorm goed hielpen. Ook deze opleiding heeft mij veel gebracht, zelfs bij ademwerk gebruik ik de massagetechnieken. En ik heb de opleiding The Wounded Healer Ademcoach gevolgd bij Lars Faber. Als Wounded Healer kan ik nog veel beter invoelen, omdat ik weet hoe het voelt om verschillende thema’s te ervaren. Dit heb ik samengevoegd met mijn ervaring als massagetherapeut. Nu geef ik combinatie-sessies waarin we eerst Holistische coaching toepassen, waarin we diep duiken in je innerlijke kind delen en thema’s voor de sessie, daarna zakken we samen in het lichaam tijdens een massage en zorg ik ervoor dat je je veilig voelt in je eigen systeem. En van hieruit voel je je helemaal veilig om het ademwerk in te gaan. Ik denk dat deze combinatie mij uniek maakt.”

Wat vind je het leukste aan dit vak?

“Het leukste van dit alles vind ik dat ik massage kan combineren met coaching. Ik heb van de opleiding mijn eigen ding gemaakt en noem ik het een holistische massage. Wat ik zo fijn vind aan masseren is dat het veel dieper gaat dan alleen een ontspannende massage. Massage is de kunst van aanraken en daarin emotioneel geraakt worden. Het is een ‘ont-moeting’ van mens tot mens waarin je spanningen kunt loslaten en je lichaam opnieuw kunt ontdekken. Holistisch betekent het verbinden van je lichaam, geest en ziel, zodat alles een geheel wordt. Het is een massage waarin ik je meeneem op een diep ontspannende reis, waarin je helemaal uit je hoofd kunt komen. Dit doe ik door te starten met Holistic Pulsing. Deze techniek stamt af van de hartklopping die je vroeger voelde in de baarmoeder. De massage die ik geef zorgt daarom en zeer veilig en diep ontspannen gevoel.”

Wat zijn je ambities?

“Eigenlijk heb ik op dit moment alles wat ik wil. Ik ben dankbaar voor het leven dat ik heb. Ik ben dankbaar dat ik dit werk nu al fulltime kan doen, het wordt elke week drukker en drukker. En er komen zoveel gelijkgestemden op mijn pad. Iedereen past wel ergens weer bij mij. Dat blijf ik bijzonder vinden.

In de toekomst wil ik graag zelf een retraitecentrum ontwikkelen waar ik ademcoaching, massage en innerlijke kind-werk kan aanbieden. Een plek voor rust en ruimte en een soort community. Het lijkt me ook gaaf om cursussen te geven in het energetische werk, maar ik voel dat ik daar nog niet ben. 

Mijn droom komt uit als iedereen in zijn of haar eigen kracht staat en wanneer we naar onze intuïtie en ons eigen lichaam luisteren. Een toekomst waarin we alle emoties samen mogen omarmen. Een wereld waarin iedereen ‘werkt’ vanuit het hart, in plaats vanuit het hoofd. Een wereld waarin we elkaar respecteren en we zo puur mogelijk tegen elkaar zijn, omdat we spreken met ons hart. Zodat we diepe verbinding met elkaar kunnen aangaan.

Het voelt alsof ik door mag geven dat je weer op je eigen lichaam en intuïtie kunt vertrouwen. Alle antwoorden zitten al in jezelf.”

Wat is je beste tip voor aanstormend talent?

“Mijn beste tip is een vraag; wat wilde je als kind worden? Vaak vanuit ons innerlijk kind-deel hebben we een grote droom. Dit is een droom zonder blokkades en beperkingen. Als kind wilde ik tovenares worden, dat past redelijk in dit straatje, haha! Droom en ga het gewoon doen! Alles is mogelijk, ook voor jou. Mijn grootste tip is om gewoon te beginnen. Ik ben zelf ook begonnen vanuit mijn gevoel. Zolang je je gevoel volgt, zit het altijd goed.”

Anouk Blauen, eigenaar van praktijk Anouk Blauen Ademcoaching en Holistische Massage in Hooge Zwaluwe.

-_________________________________________________________________________________________________________

Wil je ook andere artikelen uit de serie “Talent” lezen? Neem dan abonnement op Massage Magazine. Artikel werd gepubliceerd in editie 5/2022.

Tekst: Saskia Petit / Foto: Gina Verolme

 

 

 

 

 

 

 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
1 April grap: door de wasstraat om bruin te worden?
Aanstormend talent

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord