HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Weetjes over Vitamine A

Vitamine A wordt wel het wondermiddel voor anti-aging genoemd. De krachtige werking van deze vitamine, ook wel bekend als retinol, draagt bij tot herstel en vernieuwing van de huid. Bij de juiste samenstelling, opbouw en behandeling zorgt vitamine A voor een egale, stralende teint en een gladdere huidstructuur met minder rimpels.

Tekst: Bo Vrolijk

Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine en komt van oorsprong voor in dierlijke producten (veelal in vlees, vis, zuivel, boter en ei) in de vorm van retinol of retinylesters. In groente en fruit (veelal in wortel, pompoen en bladgroente) zitten carotenoΓ―den. Deze provitamine A kan het lichaam zelf omzetten in vitamine A. Vitamine A verlaat het lichaam in kleine hoeveelheden. Om gezond te blijven, is daarom telkens nieuwe vitamine A via het voedsel nodig. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in het lichaam. Het is goed voor onder meer het gezichtsvermogen, de botontwikkeling, de slijmvliezen, de huid en het afweersysteem. Het is betrokken bij de aanmaak van huidcellen en helpt bij het gezond houden van de huid. Vitamine A is een antioxidant en beschermt de huid tegen vrije radicalen. Deze agressieve stoffen brengen vroegtijdige huidveroudering teweeg. Hoewel er veel soorten van vitamine A bestaan is retinol de meest bekende vorm. Er worden wereldwijd veel onderzoeken gedaan en er zijn steeds nieuwe ontdekkingen rondom de werking van deze vitamine. Deze stof bevordert de celvernieuwing en de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor verminderen de tekenen van huidveroudering zoals rimpels en fijne lijntjes. Daarnaast is vitamine A effectief bij het behandelen van acne, puistjes en eczeem. Hoewel de huid het grootste orgaan is, wil dat niet zeggen dat de opname van essentiΓ«le vitamines vanuit voeding voldoende is………………………………………………..

Verder lezen?
Wil jij meer lezen over de werking van Vitamine A? De verschillende vormen van Vitamine A en hun werking? De benodigde dosering en toepassing om tot de beste resultaten te komen? De nieuwste wetenschappelijk bewezen innovaties op het gebied van vitamine A en huidverbetering? Dan mag jij de volgende editie van De Beauty Professional niet missen!

Weetjes
De laatste editie van 2020 van Vakmagazine De Beauty Professional ligt sinds maandag bij de drukker en valt nog ruim voor de kerstdagen op jouw deurmat of – als jij een online abonnement hebt – in jouw mailbox. Hierin staat onder andere een heel uitgebreid artikel over Vitamine A. Hieronder alvast een paar interessante feitjes over deze vitamine.

  1. Vitamine A en verwanten daarvan worden ook wel retinoΓ―den genoemd. De drie meest voorkomende retinoΓ―den voor de huid zijn retinyl palmitaat, retinol en vitamine A-zuur.
  2. De meest bekende en sterke vorm van vitamine A is retinol.
  3. De meest krachtige vorm van vitamine A is vitamine A-zuur.
  4. Vitamine A is een antioxidant, beschermt de huid tegen vrije radicalen en kan zo (vroegtijdige) huidveroudering tegengaan.
  5. Vitamine A bevordert de celvernieuwing, stimuleert de aanmaak van collageen en verbetert de elasticiteit van de huid.
  6. Vitamine A vermindert de tekenen van huidveroudering zoals rimpels en fijne lijntjes.
  7. Vitamine A vermindert onzuiverheden, pigmentatie en UV schade en is effectief bij het behandelen van bijvoorbeeld acne en eczeem.
  8. Vitamine A wordt veelal ingezet in de nachtverzorging van de huid. Dit is om de huid van alle invloeden van over de dag te laten herstellen. Door UV licht neemt de krachtige werking van vitamine A af en daarnaast kan het in combinatie met zonlicht sneller irritatie veroorzaken.
  9. De huid kan gevoelig reageren op retinol en daarom is het belangrijk om met een weloverwogen dosering te behandelen.
  10. Naast gezonde voeding met de ADH van vitamine A is de krachtige werking van vitamine A rechtstreeks op de huid wetenschappelijk bewezen.
  11. Bij zwangere vrouwen kan de inname van teveel vitamine A schadelijk zijn.
  12. Retinaldehyde is een vitamine A-molecuul van de volgende generatie dat een stap dichterbij retinolzuur is dan retinol.
  13. Medik8 heeft een echte doorbraak gerealiseerd in anti-aging en huidverbetering met hun Retinyl-retinoaat. Dit is een vorm van vitamine A en het resultaat van acht jaar onderzoek in samenwerking met een Koreaans superlab. Retinyl-retinoaat is een hybride molecuul dat retinol en retinoΓ―nezuur combineert. Gepatenteerd wereldwijd en exclusief voor Medik8, vertoont dit ingekapselde nieuwe molecuul eigenschappen van beide broningrediΓ«nten. Dit betekent verbetering van de anti-ageingactiviteit van retinol zonder de irriterende bijwerkingen van retinoΓ―nezuur.

Mis deze editie niet en neem nu een fysiek, digitaal of combinatie abonnement op hΓ©t vakmagazine van de beautybranche. Klik hier: https://beauty-pro.nl/abonneren/

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Branded: Hoogwaardige cosmetische apparatuur voor eerlijke prijzen
Weetjes over Vitamine A