HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

DE SALON WEER OPEN! Belevenissen van Anke Janssen (NL/B)

Het team van De Beauty Professional heeft verschillende schoonheidsspecialisten uit België en Nederland gevraagd om een dagboekje bij te houden van de eerste dagen dat hun salon weer open mocht. In België gingen ze maandag weer aan de slag, na een nog langere lockdown dan in Nederland. De komende dagen lees je over de belevenissen van diverse schoonheidsspecialisten. Hoe voelden zij zich? Wat hebben ze gedaan? Wat waren de reacties van klanten? Zijn ze nog tegen dingen aangelopen die ze niet hadden verwacht? Kortom, leuk om te lezen hoe het er bij jouw vakgenoten aan toe gaat deze dagen! We trappen af met Anke Janssen, eigenaresse van The Nail & Beauty Bar uit Maasmechelen (B).

“Mijn naam is Anke Janssen, Nederlandse van oorsprong maar woon al meer dan 30 jaar in Maasmechelen, Belgisch Limburg, vlakbij Maastricht. Ik woon samen en heb een dochter van 18 jaar. Op latere leeftijd heb ik het roer omgegooid door een ontslag omwille van economische redenen en in 2015 heb ik mijn studie schoonheidsspecialiste met succes afgerond. Sinds 2016 run ik mijn eigen instituut. Eerst een ruimte ín huis, nu een verbouwde garage los
van ons huis. Mijn nieuwe salon was juist 2 weken klaar toen de 2e lockdown eraan kwam, dus het is eigenlijk dubbel feest om nu weer opnieuw te beginnen! Bij The Nail & Beauty Bar kun je terecht voor huidverbeterende maar ook ontspannende behandelingen doordat ik gebruik maak van kruidenstempels, Aventurin edelstenen en penselen in bepaalde behandelingen voor een heerlijk weldadig Zen-gevoel. Ik werk voornamelijk met Salonnepro omdat zij fijne, effectieve, betaalbare producten in hun assortiment hebben en hun begeleiding goed is. The Nail & Beauty Bar is te volgen op Instagram en Facebook. @thenailandbeautybar.anke Hieronder lees je over mijn eerste twee dagen van de herstart.”

Maandag 1 maart

05.53 uur
Ik lig al wakker! Hyper en een beetje zenuwachtig. Op 2 dagen na is het exact 4 maanden geleden dat ik nog gewerkt heb. Het voelt alsof het mijn allereerste werkdag is bij mijn allereerste baan! Ik woel en draai nog wat en om half 7 besluit ik om op te staan. Om 09.00 uur komt mijn eerste klant. Ik kan niet wachten! Zo blij ben ik om weer te beginnen en mijn klanten te ontvangen. Ik heb ze gemist! Ik heb de verhalen gemist! Ik heb het werken gemist!

08.30 uur
Ik ben al in mijn salon om met de voorbereidingen te starten. Ik ontsmet alles nog even, pak de vijl van de desbetreffende klant want mijn eerste klant is een oudere dame waarvan ik de nagels weer moet mooi maken met een laagje verstevigingsgel en een mooie kleur gellak.

10.30 uur
Zo. Het begin is gemaakt! Alsof we geen 4 maanden zijn dicht geweest. Heerlijk! Nu voorbereiden op mijn volgende klant, een gelaatsbehandeling, eentje die ik speciaal heb samengesteld voor na de lockdown.

12.00 uur
Wat was het weer fijn om iemand in de watten te leggen! Weer even alles luchten, poetsen, opruimen, ontsmetten en dan een korte lunchpauze.

13.00 uur
Een klant voor een gelaatsbehandeling. We kletsen druk. Moeilijk om stil te blijven tijdens de ontspanningsmassage!

15.00 uur
Een klant voor een fruitzuurkuur. Ik sta te popelen om die huid te verbeteren! Het kan nog net voor de aankomende lente/zomer.

17.00 uur
Mijn eerste dag is ten einde. Redelijk druk gehad maar genoeg tijd voor iedere klant om ze de volle aandacht te geven. Tevreden! Op naar dinsdag!

Dinsdag 2 maart

07.00 uur
Ik sta op. Heb goed geslapen. Weer klaar voor een nieuwe werkdag. Zalig om weer te werken. Vandaag heb ik weer een aantal klanten voor gellak en ook een klant voor een beautyfeet-behandeling. Een heerlijke Spa-pedicure waarbij de voeten lekker verwend worden met als afsluiter gellak op de tenen. Prachtig, die blije gezichtjes!

15.00 uur
De laatste klant komt voor de microneedlingbehandeling! Vandaag begint ze met een kuur. Hiermee kun je echt prachtresultaten bereiken! De tweede dag loopt ook op zijn einde. Alles verluchten, poetsen, desinfecteren en dan afsluiten.

Het is eigenlijk net of ik niet dicht ben geweest! Heerlijk om weer aan de slag te kunnen. Ik hoop dat iedereen net zo’n voldaan gevoel heeft als ik!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Miranda Koevoets: “Ik gun iedereen een betere off- en online zichtbaarheid”
DE SALON WEER OPEN! Belevenissen van Anke Janssen (NL/B)

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord