HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Jeanette Buitenhuis: ‘Nu pak ik taken op waar ik nooit aan toekwam’

“In de 12,5 jaar dat mijn salon bestaat, heb ik nog nooit klanten af moeten bellen. Nu wel,” aan het woord is Jeanette Buitenhuis van Space 4 Beauty. Ze heeft een salon in de Jordaan in Amsterdam en in Landsmeer. Beide bedrijven zijn gesloten en haar twee medewerkers heeft ze naar huis gestuurd. “Maar je kunt niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik benut de tijd nu om te doen, waar ik al maanden niet aan toegekomen ben in mijn bedrijf.” 

Tot wanneer waren jouw salons open?
“Omdat ik de veiligheid en gezondheid van mijn klanten, twee medewerkers en mezelf wil waarborgen, besloot ik mijn salons dinsdag te sluiten. Verspreiding van het virus kan alleen voorkomen worden door zo min mogelijk met anderen in contact te komen. Vanaf 2 maart voerde ik extra maatregelen in op het gebied van hygiëne. Vanaf dat moment gebruiken we alcoholdoekjes, vragen we klanten hun handen te wassen en reinigen we alles wat we meerdere keren per dag aanraken.”

Je ziet haatreacties op de socials van de salons die nog open zijn. Hoe komt dit?
“Per dag verandert het beeld in de wereld, in ons land, bij de overheid en bij de ondernemers. Boze reacties zie ik af en toe voorbijkomen. Sommige salons die open blijven, bieden voor lage tarieven hun behandelingen aan. Misschien komen de vervelende reacties daardoor. Laten we vooral niet hatelijk worden tegen elkaar, het is beter om elkaar te steunen. Met saamhorigheid bereik je veel meer. Ik word blij van ondernemers in de beautybranche die met prachtige initiatieven komen. Dat boeit en inspireert me. Bijvoorbeeld op de fiets producten rondbrengen, verzorgingssets voor thuis aanbieden, acties met cadeaubonnen voor verzorgend personeel. Chapeau voor die bedenkers! Dat is toch ondernemen ten top, geweldig!”

Wat ga je doen in de periode dat je dicht bent?
“Ik ga vooral nadenken over hoe ik mijn bedrijven nog beter kan runnen. Daarnaast ga ik de website vernieuwen, de boekhouding doen, klanten benaderen, producten bezorgen, mijn studie afronden, een online training volgen en posts maken voor Facebook, Instagram en LinkedIn. Maar ik ga ook pianospelen en wandelen op het strand.”

Tot wanneer verwacht je dat jouw salons dicht zijn?
“Op maandag 6 april hoop ik beide salons weer verantwoord te kunnen openen. De klanten heb ik zoveel mogelijk naar deze datum door geboekt. Uiteraard weten ze, dat we tegen die tijd weer contact hebben als blijkt dat we nog een week – of meerdere weken – dicht blijven. Het is een bizarre, onzekere tijd. Je kunt eigenlijk geen planning maken, maar voor nu klamp ik me vast aan 6 april. Dat geeft me hoop en ik vind het fijn hier naar toe te leven.”

Hoe probeer jij toch nog omzet binnen te halen in de periode dat je dicht bent?
“Het enige waar ik nog omzet mee genereer, is met de verkoop van mijn producten. Een klant bood me aan de behandeling alvast te betalen, die ze pas ondergaat als het virus overgewaaid is. Sommigen kopen ook een cadeaubon bij me, zodat ik toch inkomsten heb. Deze gestes vind ik heel lief van mijn klanten.”

Wat doe je met je huur van je twee panden?
“Met beide verhuurders ga ik in gesprek en ik vraag hoe ze me kunnen helpen. Gelukkig heb ik een buffer opgebouwd, waarmee ik deze maand en wellicht ook volgende maand rond kan komen. Maar het is nogal wat: de salariskosten van twee personeelsleden en de huur van twee salons.”

Wat geeft jou steun in deze tijd?
“De superlieve woorden via WhatsApp en de berichten op mijn socialmediakanalen van de klanten zijn hartverwarmend. En natuurlijk heb ik ook veel steun aan de gesprekken met mijn familie, vriendinnen en mijn medewerkers. Maar wat ook helpt, is mijn eigen ondernemersgeest. Want NU heb ik tijd om te doen wat ik al maanden wil doen. Ik ben even zonder klanten en vrij voor het ondernemerschap, hoe fijn is dat? Dit noem ik niet werken, maar ondernemen. Voor nu ga ik mijn hoofd leegmaken en alles ordenen. De agenda van Vicky Vermeiren, businesscoach voor de beauty- en lifestyle sector, had ik al gekocht. Maar ook daar had ik tot nu toe nog niets mee gedaan….
Je begrijpt dat ik me nooit verveel, ik heb tientallen zaken op te lossen en ik kom altijd tijd te kort. Nu ga ik alles verbeteren en vernieuwen. We gaan door!! Iedereen veel sterkte en blijf vooral gezond, positief en actief.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Nieuw initiatief Care Cosmetics: WE ARE FREE geven (z)ondernemen
Jeanette Buitenhuis: ‘Nu pak ik taken op waar ik nooit aan toekwam’