HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De goede voornemens van Alex Hendriks

Alex Hendriks van Alex’ Beautystudio heeft meerdere goede voornemens voor dit jaar. Creatief ondernemen is een onderwerp dat het afgelopen jaar belangrijker was dan ooit te voren. Alex is niet stil gaan zitten tijdens de lockdown. Juist zag zij dit als een goed moment om de connectie met haar klanten te versterken. Lees snel verder en be inspired!

Leuk dat je deze rubriek leest! Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Alex Hendriks en ik ben 27 jaar jong. Al zo lang ik me kan herinneren heb ik een grote passie voor beauty en het kunnen bijdragen aan het welzijn van mensen. Ondernemen vind ik het allermooiste wat er bestaat en ik ben hier ook al op mijn 16e mee begonnen, toentertijd met een nagelstudio, naast mijn opleiding allround schoonheidsspecialiste. Mijn salon zat toen gevestigd in mijn ouderlijk huis.

Inmiddels ligt mijn eigen focus voornamelijk op permanente make-up en geef ik hier ook masterclasses in. Mijn kliniek is sinds 4,5 jaar gevestigd in Eersel en hier worden vooral permanent make-up-, botox- en filler- behandelingen uitgevoerd maar ook draadliften en kleine cosmetische ingrepen. Deze voer ik niet zelf uit maar onze cosmetisch arts. Wat mijn werk extra bijzonder maak (en dat van jou hoogstwaarschijnlijk ook ?) is de persoonlijke verhalen die mensen met je delen. Hier ben ik zo dankbaar voor.

Naast mijn werk in de zaak besteed ik heel veel tijd aan mijn zaak. Dit doe ik nog zo’n 3 uur per dag en in het weekend iets meer. Ook hecht ik veel waarde aan een gezonde levensstijl en mindset. Ik doe 4x per week aan krachttraining en neem soms ook deel aan bodybuilding wedstrijden, ik mountainbike 1x per week en ga dagelijks een stukje wandelen. Ik denk dat een goede mindset enorm belangrijk is als je een eigen zaak runt. Daarom lees ik dagelijks of luister ik naar een luisterboek die bijdraagt aan mijn ontwikkeling. Ook mediteer ik een aantal keren per week.

2020… wat een jaar.
Begin 2020 ben ik van start gegaan met een business coach (Miro Vermeeren van Grow Coaching). Dit zou ik iedereen aanraden! Ik heb geleerd om uit mijn comfortzone te komen. Dingen te doen die ik weet dat ik moet doen maar uitstelde omdat ik het ‘eng’ vond. Dit heeft ook een positieve invloed op mijn privéleven gehad waardoor ik zelfs voor de eerste keer in mijn leven (ik heb al 8 jaar een relatie) alleen op vakantie ben geweest!

Ik heb het een uitdaging gevonden om continu positief te zijn afgelopen jaar (deze 2e lockdown heb ik er meer moeite mee dan de 1keer) en kwam erachter dat dat dus ook helemaal niet altijd hoeft. We zijn mensen. Maar we moeten er niet in blijven hangen want dit kost teveel negatieve energie.

Wat ik wel heb gewaardeerd aan de tijd in lockdown is dat er meer tijd was om met klanten te connecten via social media en de engagement te verhogen. Hier kan je zoveel mee bereiken! Ik ben begonnen met bloggen en ook met fotografie, om professionelere content te kunnen creëren. Ook met familie en vrienden heb ik meer contact gehad afgelopen jaar. Pas toen ik mijn klanten niet meer kon ontvangen kwam ik erachter hoe belangrijk sociaal contact echt voor me is. En toen we weer open mochten was het zo druk! Echt geweldig. Ik heb ondanks de situatie afgelopen jaar toch mijn beste omzet ooit mogen behalen. Hier ben ik echt mega trots op.

Dit jaar heb ik ook de beste ideeën gekregen en heb ik de samenwerking met onze cosmetisch arts naar een hoger niveau gebracht. En ook mijn huidige praktijk volledig verbouwd! Het is nog mooier geworden dan ik had durven dromen. Ik denk dat 2020 voor alle ondernemers een uitdagend jaar is geweest. Voor mij was dit ook echt een onderscheidend jaar. Je kon enorm goed zien in wie er een echte ondernemer zit. Ik zag de meest originele ideeën voorbij komen van collega’s en zij gingen niet bij de pakken neer zitten. Dit vond ik heel mooi om te zien.

Verder ben ik kritisch gaan kijken naar welke kosten ik écht moet maken en welke lager of helemaal weg kunnen. Zowel privé als zakelijk. Hierdoor heb ik bijvoorbeeld verschillende abonnementen opgezegd en andere verzekeringen genomen. Ook ben ik dit jaar begonnen met beleggen. Dit wordt mijn pensioen en hier wil ik over 30 jaar ook een passief inkomen uit kunnen halen.

Aan goede voornemens doe ik niet echt, ik stel eigenlijk altijd doelen.
Doordat ik afgelopen jaar wat meer tijd had om afstand te  nemen van mijn werk heb ik me gerealiseerd dat ik komend jaar wat meer weg wil gaan, op vakantie. Die paar dagen vrij leveren me zoveel meer op uiteindelijk. Het verheldert je geest. Dan neem ik lekker een boek mee en ga ik genieten.

Mijn zakelijke doel is om mijn winst te verhogen en toch zelf meer misbaar te zijn in mijn bedrijf waardoor ik zelf nog 4e dagen zal behandelen in de loop van 2021. Omdat ik er enorm veel voldoening uit haal om aan mijn zaak te werken en dit (nog) niet uit handen wil geven (social media, opbouwen relaties, etc) heb ik dit besluit genomen. Wel is de kans groot dat ik nog iemand aanneem als assistent.

Als persoon heb ik natuurlijk ook nog doelen. Zo ga ik bewuster naar mezelf kijken en minder oordelen over anderen (daar ben ik al heel kritisch mee bezig maar dit is een punt waarvan je je continu bewust moet blijven). Ik ga situaties minder persoonlijk oppakken en ook meer controle nemen over mijn gedachten en gevoelens. Ook ga ik minder onnodige uitgaven doen.

De toekomst van de beautybranche..
Eerlijk  gezegd vind ik het moeilijk om hier uitspraak over te doen in deze situatie. Voor mijn gevoel is er best wat onzekerheid en weet ik niet wat de impact op de economie gaat zijn op de lange termijn. Ik denk dat onze klanten dolblij en dankbaar zijn zodra ze weer bij ons terecht mogen. Maar ik weet niet of iedereen de mogelijkheid heeft, als zij misschien hun baan verliezen. Ook weet ik dat veel collega’s het zwaar hebben momenteel doordat we geen financiële steun krijgen. Dit vind ik ook echt belachelijk. Vooral omdat er enkel naar omzet wordt gekeken en dat uiteindelijk niks zegt over de winst. Als de economie weer hersteld denk ik wel dat onze branche een groei zal meemaken die ongekend is.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
ANBOS dringt opnieuw aan op beter steunpakket
De goede voornemens van Alex Hendriks