HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist SSP regio Midden/Oost: Nathalie Dauvillier

Winnen of niet winnen? Het maakt eigenlijk niet uit, want dan schrijf je je gewoon nog een keer in! Dat deed ook Nathalie Dauvillier van Cosmetisch Huidinstituut Dronten. Zij deed voor het eerst mee aan de Beauty Award in 2019. “Na lang twijfelen heb ik toen besloten om me toch in te schrijven. In eerste instantie vond ik het eng. Ik vond altijd dat de Beauty Award voor vakvrouwen was met jarenlange ervaring. Daar hoorde ik voor mijn gevoel nog lang niet bij. Maar ik dacht; Wat heb ik te verliezen? Waarom zou ik niet goed genoeg zijn? Ik weet wat ik doe, ik weet wat ik wil. Dus ik besloot mee te doen. Ik heb daar zo veel aan gehad en zo ontzettend veel van geleerd, dat ik geen enkele reden zag waarom ik dat niet nóg een keer zou doen. De Beauty Award is een echte vakwedstrijd waarbij je op veel onderdelen wordt ‘getoetst’. Het is een uitdaging voor jezelf en voor je bedrijf. Het houd je scherp en geeft nieuwe inzichten.” Of zij die felbegeerde award op 25 april in ontvangst mag nemen is nog even afwachten, maar in dit artikel vertelt ze over zichzelf, haar bedrijf en haar weg naar de beauty award uitreiking.

Nathalie Dauvillier is sinds 2017 eigenaresse van Cosmetisch Huidinstituut Dronten. “Alweer het 5e jaar dat ik mijn eigen praktijk heb. De salon staat voor huidverbetering, kwaliteit, service naar de klant toe en doelgericht te werk gaan.” Zoals je in de intro hebt kunnen lezen, twijfelde ze geen moment om zich nog eens in te schrijven voor de Beauty Award. Maar wat ging er door haar heen toen ze hoorde dat ze genomineerd was? “Enorme blijdschap en geluk. Wat een eer en wat ontzettend gaaf om dit nog een keer mee te mogen maken. Dankbaarheid! De nominatie is een ontzettend leuk proces waarbij je veel collega’s leert kennen en ook daarvan al heel veel leert. Het proces begint dan al direct. Je zoekt je collega’s natuurlijk allemaal op en je komt in een groeps app met elkaar. Daarin kan je ideeën uitwisselen. Ook op de genomineerden dag waar je samenkomt, kan je sparren met elkaar. We hebben daarnaast bijvoorbeeld een hele leuke workshop gehad met zijn allen (nog voor corona natuurlijk…), waarbij we veel tips en tricks kregen omtrent presentatie van jezelf en je bedrijf. Uiteraard hebben wij het hier met het personeel gevierd (weer een reden om taart te halen ?) en voor onze klanten hebben we 2 hele gave acties opgezet. In samenwerking met ons merk Décaar die ons een aantal Face Massagers schonk en ons merk hannah die ons bidons schonk. Daarmee konden we een hele leuke Nominatie Treatment opzetten voor onze klanten. Zo hebben zij óók iets leuks overgehouden aan de nominatie.”

Waarom denk jij dat jij een van de genomineerden bent? Wat onderscheidt jouw salon?
“Ik denk dat iedere salon en specialiste op haar manier uniek is. Iedereen heeft zijn sterktes of bepaalde specialisaties/behandelingen waarin iemand uitblinkt. Zelf probeer ik vooral om niet alles te willen doen. Er is in ons vak zo ontzettend veel: wimperextensions, pedicure, permanente make-up, acne, laserbehandelingen, microblading, spraytanning… En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben van mening dat je niet alles kan en ook niet overal goed in kan zijn. Wij willen ons onderscheiden door dat wat wij wél doen heel erg te (blijven) verbeteren en ons daarin te ontwikkelen. Daarom heb ik zelf voor een aantal specialisaties gekozen die mij goed liggen en die ik erg leuk vind om te doen. Dat zijn onder andere: Acne behandelingen, bindweefselmassage en elektrisch ontharen. En daarbij bieden wij dan de huidverbeterende apparatuur die daarbij past, zoals: Microdermabrasie en Dermapen.”

Wat ging er door je heen toen bleek dat de eerste Beauty Award uitreiking uitgesteld werd?
“Tja, dat was natuurlijk ontzettend jammer. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een teleurstelling was. Ondanks dat er niks anders op zat en de organisatie zelf ook het liefst wilde dat het door kon gaan, kon dat niet. Vorig jaar april was de lockdown natuurlijk nog in stand en waren evenementen echt geen optie. Heel jammer, maar we begrepen het goed en het was ook de verstandigste keuze. Wij hebben zelf op de eerste uitreikingsdatum ook verder niks speciaals gedaan. De lockdown was natuurlijk nog steeds aan de orde en er was verder niks mogelijk. Uiteraard thuis zelf wel even een flesje wijn opengetrokken ?!”

Heb je geprofiteerd van het feit dat je langer genomineerd was?
“Zeker. Elk nadeel heeft natuurlijk weer zijn voordeel. Wij hebben zeker geprofiteerd van een lange nominatie! Dat is ook iets unieks en in dit bijzondere corona jaar, is het des te fijner om een supportgroep van vakvrouwen te kennen en om je heen te hebben.”

En toen werd het WEER uitgesteld… Hoe was dat?
“De spanning is zeker opgebouwd door het steeds opnieuw uitstellen van de uitreiking. De spanning voelde je zeker. Iedereen wilt weten wat de uitslag is en of je gewonnen hebt!”

Hoe waardevol was het contact met mede-genomineerden in deze coronatijd?
“Toen ik de vorige keer mee deed aan de Beauty Award merkte ik al dat het heel prettig is om contact te hebben met collega’s tijdens het traject van de Award. Maar dit jaar was dat nóg meer waard. De eerste lockdown is natuurlijk zo eng en spannend. Niemand wist wat er zou gebeuren, wat er ons allemaal nog te wachten stond. In ons vak werk je toch veel alleen en als salon op zich heb je niet direct heel veel contact met andere salons. Natuurlijk heb je wel collega’s waar je af en toe mee kan sparren of afspreekt. Maar het is eigenlijk een vak dat je veel alleen uitvoert. Daarom was het echt heel erg fijn om in deze spannende coronatijd veel contact te hebben met deze groep van mede-genomineerden. We deelden veel ideeën in de groep en we hielpen elkaar. Dit is heel waardevol geweest. En nog!”

Waarom moet JIJ die Beauty Award winnen?
“Ik vind dat ik de Beauty Award moet winnen, omdat ik enorm ben gegroeid als salon en als specialiste. De behandelingen die wij aanbieden zijn erg specialistisch en vraagt veel ervaring en scholing. Hierin zijn wij de afgelopen 2 jaar ontzettend gegroeid. Naast meer ervaring, is het ook belangrijk veel scholing te blijven volgen. Daar zijn wij het afgelopen jaar heel druk mee geweest. Ondanks corona kon je heel veel online webinars volgen van verschillende leveranciers. Ook voor dit jaar staan er weer veel nascholingen op de planning bij de Anbos voor onze specialisaties.”

Nu gaat er toch een uitreiking komen! Hoe kijk je achteraf terug naar deze onzekere tijd?
“Ik probeer er positief naar te kijken. Natuurlijk is het een heel lastig jaar geweest. En dit zal ook echt nog niet voorbij zijn voorlopig. Maar het de uitreiking die er nu aan komt, geeft zeker weer een enorme boost!”

Hoe ga jij De Beauty Award uitreiking bijwonen?
“Het is natuurlijk jammer dat de Beauty Award uitreikingsavond niet de gala-avond wordt, zoals het voorheen elk jaar gevierd werd. Maar de organisatie heeft er alles aan gedaan om het toch een groot online spektakel te maken! Iedereen kan online inloggen via een link en op die manier meekijken met de live-uitreiking! Ik ga dit natuurlijk coronaproof vieren met familie om mij heen. Thuis zorgen we voor een lekker diner, mooie kleding en een hele leuke avond! Ook al is het niet zoals we gehoopt hadden, het wordt zeker een geweldige avond!”

Wat ga jij doen als je die Beauty Award wint
“Het zou geweldig zijn als ik de Beauty Award mag winnen! Ik hoop echt heel erg dat dat zo is. Wij gaan dit zeker vieren met de salon. We maken weer een leuke actie voor onze klanten. En het is ook leuk om de lokale kranten weer aan te schrijven. Zo zorg je ervoor dat je publiciteit geeft aan de Beauty Award! Ik hoop dat we het wellicht later in het jaar alsnog echt in real life kunnen vieren met onze klanten. Een mooie feestavond voor klanten met hapjes en drankjes spookt toch nog door mijn hoofd. Maar dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van de maatregelen en de versoepelingen die er van de zomer zijn.”

Wat gaan jouw klanten van jou horen als je wint? Wat ga je doen? En wat denkt je dat het jouw salon gaat brengen?
“De klanten krijgen natuurlijk zéker van mij te horen. We gaan een mooie actie behandeling opzetten om te vieren dat we de Award hebben gewonnen! Daarnaast hebben we contact met 3 grote lokale kranten die zeker een leuk interview komen afnemen. We maken dan mooie, nieuwe foto’s met de Award er op om te gebruiken voor de publiciteit. We willen de klanten bereiken via onze sociale media kanalen, de nieuwsbrief en de kranten!”

Wil je nog iets zeggen tegen de professionals die twijfelen om mee te doen?
“Gewoon doen! Ik kan niet anders zeggen. Het is een positieve wedstrijd, met de juiste insteek. Je groeit altijd.”

Wij hebben in Vakmagazine De Beauty Professional eerder een uitgebreid interview gedaan met Nathalie. En voor onze website heeft ze een week lang een dagboekje bijgehouden voor onze rubriek ‘De week van…’. Benieuwd hoe haar werkweek eruit kan zien? Klik dan hier: De week van… Nathalie Dauvillier – De Beauty Professional (beauty-pro.nl)

WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVESTREAM BIJWONEN? Meld je dan HIER GRATIS aan!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Beauty Award Special: Meet ZILVER sponsor Germaine de Capuccini
Finalist SSP regio Midden/Oost: Nathalie Dauvillier

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord