HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Lockdown tips: Lideweijde Laurense van Body-Plan Helvoirt

Deze week hebben wij de lockdown tips van Lideweijde Laurense. Zij is al jaren als zelfstandig ondernemer actief, maar had daarnaast de zorg voor haar kinderen en een baan. In het voorjaar van 2019 rondde zij de opleiding schoonheidsverzorging af. en in september 2019 breidde zij haar werkzaamheden in de salon uit, waar ze tot dat moment voornamelijk mensen hielp aan een gezonde leefstijl en permanente make-up. Nog geen half jaar was zij fulltime bezig toen de eerst lockdown een feit werd. Lees wat zij heeft gedaan tijdens de eerste lockdown, hoe zij zich heeft voorbereid op de tweede lockdown, wat ze nu doet en wat haar plannen zijn voor 2021.

Mijn naam is Lideweijde Laurense, ik ben 41 jaar oud en samen met Ferry en we hebben 2 kinderen, een zoon van 15 en een dochter van 13. In 2010 rondde ik de opleiding gewichtsconsulente af en scheef me in bij de KvK. Ik startte als zelfstandig ondernemer naast een baan en 2 jonge kinderen. Ik wilde heel graag mensen begeleiden en helpen aan een gezonde leefstijl, eetpatroon en lichaamsgewicht. Ik deed dat 3 avonden in de week. Een paar jaar laten heb ik de basisopleiding afgerond voor permanente make-up. De salon heeft even een time-out gehad in verband met een verhuizing en een verbouwing van 10 maanden. Ik dacht toen: ‘Ik open de deuren weer en alle klanten zijn terug.’ Maar dat was helaas niet het geval. Ik heb de salon zo goed als vanaf 0 weer moeten opbouwen, maar heb destijds wel mijn baan opgezegd om me volledig op de salon, mijn kinderen en opleiding tot schoonheidsspecialist te kunnen richten. In het voorjaar van 2019 rondde ik die opleiding af. Ik koos voor het merk Sothys en heb bij Sothys alle benodigde trainingen gevolgd: over zowel de ingrediënten, de werking van de producten tot de behandelingen. Ik wilde het volledig volgens de Sothys manier onder de knie hebben voordat ik zelfverzekerd genoeg per 1 september 2019 deze behandelingen in de salon ging starten.  

De eerste sluiting
Toen ik goed een half jaar aan de gang was, kwam Corona. Mijn partner heeft ook een eigen zaak en wij besloten dat het het belangrijkste was dat hij door zou kunnen draaien. Ik heb toen mijn deuren van de salon eerder gesloten, om zo het gevaar van besmetting te minimaliseren. In totaal ben ik toen 10 weken dicht geweest in plaats van de 8 verplichte weken. We hadden al bouwplannen voor een garage, dus dat kon ik naast de kinderen in goede banen leiden en ik heb heel wat uurtjes geklust. Ook ben toen aan de slag gegaan met het maken van een eigen website en webshop. Daarnaast heb ik mij meer laten zien op social media, heb ik online trainingen en webinars gevolgd en hebben we de salon een likje verf gegeven.

De tweede sluiting
Ergens in mijn achterhoofd had ik er wel rekening mee gehouden dat er een 2e lockdown zou kunnen komen. Ik heb ruim voor kerst mijn kerstinkopen gedaan. Sothys heeft heel mooie kerstverpakkingen, die ook nog eens heel gunstig geprijsd zijn voor de klanten. Ik had een inschatting gemaakt van wie wat gebruikt en wie ongeveer wat zou kopen. Dat had ik ingekocht en niet overdreven veel meer. Begin november had ik de salon al omgetoverd in een feestdagensfeer: kerst en sinterklaas. Klanten namen daardoor ruim van te voren hun sint- en kerstcadeaus mee. De klanten die ik in november gezien heb, hadden zo goed als allemaal een afspraak staan nog vlak voor kerst. Deze konden, zoals jullie weten, helaas niet doorgaan. De dagen tussen de sluiting en de kerstvakantie gingen eigenlijk heel snel. Ik heb wat bestellingen rond mogen brengen en was extra actief op social media. Het plan was al dat ik na de kerstdagen vrij zou zijn tot de scholen weer zouden starten. En dan heb ik het over 4 januari natuurlijk. Ik heb nog een aantal dagen bij mijn man gewerkt. Normaal willen we dat zoveel mogelijk scheiden, maar hij had een zieke. En ik had tijd.

Plan voor 2021
Met de sluiting had ik mezelf voorgenomen dat ik een dag zou balen en er daarna het beste van zou maken. Ik heb een plan gemaakt over hoe 2021 eruit gaat zien, sluiting of niet, met daarin welke trainingen ik dit jaar wil volgen, waar ik in de salon blij van word en waarvan helemaal niet en welke behandelingen ik zou willen uitbreiden met daarbij wat ik daarvoor nodig heb. Ook wil ik graag op meer locaties ambulant gaan werken met permanente make-up.
Ik ga er vanuit dat we voor 1 februari niet open gaan. Ik heb al een nieuwsbrief klaarstaan voor mijn klanten. Naast de producten die de klanten al gebruiken, kunnen ze ook mini’s kopen om een complete thuisbehandeling te doen. Heerlijk even me-time, wie wilt dat nou niet? Ook heb ik een to-do lijstje (zowel voor de salon als privé). Ik ben nogal chaotisch in mijn hoofd. ‘Oh ja, dit…’, komt nogal eens voorbij op een dag. Ik schrijf dat dan op en verplicht mezelf elke dag 2 dingen van mijn to-do lijst af te ronden. Een stok achter de deur werkt voor mij.

Ik hoop voor iedereen dat we snel weer open mogen en dat alle lieve klanten weer snel verwend mogen worden. En ook dat de angst van sommige klanten, waardoor ze wegblijven, door een vaccin weggenomen kan worden en dat we weer gezellig naar beurzen en trainingen kunnen en van elkaar mogen leren. Maar voor nu moeten we ons sterk maken, het valt niet mee, om zonder steun in deze periode gesloten te zijn!

Stay safe, stay positive and stay strong!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Pinterest voorspelt: Wereldwijde Beauty Trends 2021
Lockdown tips: Lideweijde Laurense van Body-Plan Helvoirt