HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Lockdown tips van Merel de Bruin


Deze week hebben wij de lockdown tips van Merel de Bruin van Mooi bij Merel. Na 1,5 jaar door Europa te hebben gereisd heeft zij in 2018 de deuren van haar eigen schoonheidssalon geopend. In haar salon focust zij zich op de natuur en gezonde voeding in combinatie met de juiste producten. Lees snel verder en ontdek wat Merel heeft gedaan tijdens de eerste lockdown, wat zij nu tijdens de tweede lockdown doet en wat haar plannen zijn voor 2021!

Mijn naam is Merel de Bruin en ik ben 28 jaar oud. In februari word ik 29 jaar. In 2015 ben ik geslaagd voor mijn diploma Allround-schoonheidsspecialiste niveau 4 met mijn specialisaties Acne en bindweefsel massage. Hierna kon ik blijven werken bij de schoonheidssalon waar ik tijdens mijn opleiding heb stage gelopen. Ik ben hier aan de slag gegaan en heb hier heel veel ervaring opgedaan. Ik heb verschillende trainingen gevolgd en ben zo ook wimperstyliste geworden. Hiernaast heb tijdens deze baan ook nog een opleiding gevolgd tot pedicure waar ik momenteel eigenlijk niks meer mee doe (wie weet in de toekomst). In 2017 heb ik mijn ontslag ingediend. Dit heb ik toen gedaan omdat ik mijn droom ging waarmaken. Ik ging voor een langere periode op reis samen met mijn huidige partner. Wij zijn samen door Europa gaan toeren met ons Volkswagen camperbusje en hebben hier 1,5 jaar over gedaan. In verschillende landen hebben wij vrijwilligerswerk gedaan en in ruil kregen wij eten en een plek om te slapen. Tijdens deze reis heb ik ook weer heel veel geleerd, maar meer op persoonlijk vlak. Er achter komen dat vrijheid en dat gevoel dat hierbij komt kijken heel belangrijk is voor mij in mijn leven en door de prachtige natuur om me heen te hebben gezien wilde ik ook hier wat meer bewust mee omgaan. Ook was ik altijd zelf al bezig met gezonde voeding in combinatie met de huid en tijdens het reizen leer je hier nog meer van en ga je nieuwe dingen inzien.

Voor mijn gevoel is iedereen de laatste jaren heel erg druk en hebben we vaak veel stress in ons leven. Voor mij was het een uitdaging en doel om juist deze personen die dit ervaren te laten ontspannen in mijn eigen schoonheidssalon. Met mijn eigen visie op de natuur en gezonde voeding in combinatie met de juiste producten. In augustus 2018 zijn wij teruggekomen van ons avontuur en had ik een nieuwe droom: het starten van mijn eigen schoonheidssalon. In september heb ik me ingeschreven bij de KvK en ben ik me gaan verdiepen in verschillende merken. Mijn doel was een merk te vinden dat aansloot bij mijn wensen en affectie tot de natuur. Hier kwam AHAVA voor mij naar voren. Ik ben bij Care Cosmetics trainingen gaan volgen van AHAVA en heb toen in oktober 2018 de deuren geopend van mijn eigen schoonheidssalon genaamd; Mooi bij Merel te Papendrecht.

In de salon werk ik nu met de producten van AHAVA, 2B Bio Beauty, Jean Dárcel (make-up), Perfect eyelash (wimperextensions, henna brow) en MARC INBANE (tannings producten)

Eerste sluiting
Door de eerste sluiting moest ik mijn salon sluiten in maart. Ik heb toen zo snel mogelijk al mijn klanten geïnformeerd en heb iedereen op de hoogte gehouden van de situatie. Ik heb toen alle afspraken verzet naar de datum waarop we dachten dat we weer open mochten gaan, helaas was dit niet waar. Ik heb vervolgens mijn klanten ingelicht dat ik zelf weer contact zou opnemen als we definitief zouden weten dat de schoonheidsspecialistes weer open mochten gaan. Tijdens de eerste lockdown kon ik gelukkig een vergoeding aanvragen bij de Sociale dienst, dit was wel een minimum vergoeding, maar toch fijn dat ik in ieder geval hiermee de huur, en alle andere vaste lasten kon betalen.

Ik ben verzorgingspakketjes gaan maken zodat mijn klanten die konden aanschaffen om thuis te gebruiken. Zodat ze toch hun huid konden blijven verzorgen. Ook ben ik zelf producten gaan afleveren en hebben klanten aan de deur producten opgehaald. Hiervoor bleef ik wel aanwezig.

Ik heb al mijn klanten via Whatsapp en e-mail op de hoogte gehouden en heb zo af en toe berichtjes gestuurd met een positieve quote. Om toch in contact te blijven en mijn klanten niet alleen maar te berichten met tegenvallende en negatieve informatie. Ik wilde er ook de positieve kant van in zien! Want ook dit was het voor mij natuurlijk mega vervelend dat de salon zijn deuren moest sluiten en dat ik veel omzet mis liep. Dankzij de rust(verplichte rust) kon ik me verdiepen in dingen die bleven liggen en heb veel webinars gevolgd over interessante onderwerpen. Zo was ik na deze lockdown weer helemaal bij en kon ik weer vol energie er tegen aan! Ook in huis waren veel dingen on af gemaakt en ook dit heb ik tijdens deze lockdown kunnen doen, zo heb ik de entree naar de salon weer een nieuwe frisse look gegeven. Ook ben ik op Social media heel actief geweest. Ik plaatste bijna elke dag wel iets, berichten met veel positieve teksten om ook de goede kant van Corona te laten zien aan mijn klanten. Wat het bijvoorbeeld deed met de natuur, het water en de lucht doordat er zoveel mensen verplicht waren om thuis te blijven en dus ook niet meer konden reizen. Ik heb veel online laten zien hoe je zelf je huid kan reinigen en wat mijn advies hierbij is. De zon scheen veel tijdens deze lockdown en veel mensen gingen massaal naar buiten. Ik heb hierop ingespeeld om veel te vertellen over de schade van UV en dat het mega belangrijk is om je goed te beschermen hier tegen.

Gelukkig kon mijn partner wel blijven werken!

Tweede sluiting
De tweede sluiting kwam voor mij eigenlijk totaal als een verrassing (misschien heel naïef) maar ik dacht echt dit gaat ons als schoonheidsspecialistes niet nog een keer gebeuren. Niets bleek minder waar en tot mijn schrik moest ik de salon voor de tweede keer sluiten. Dit kwam echt even als een klap. Ik weet nog dat ik de maandag tot half 12 heb doorgewerkt om nog zoveel mogelijk klanten te kunnen helpen. De periode en dagen voor kerst zijn altijd drukke dagen in de salon, het zijn altijd dagen waar ik enorm naar uit kijk. Ik kan hier enorm van genieten, de drukte, de sfeer en de gezelligheid van iedereen. Ondanks de Corona had ik toch het idee dat iedereen erg toe was aan de ‘feestdagen’.

Natuurlijk moet ik ook eerlijk zijn dat de decembermaand een maand is waarin de meeste omzet wordt gehaald, dit geldt voor de meeste schoonheidsspecialistes. Er worden volop cadeautjes, cadeaubonnen, etc. verkocht. Ook ik had hier natuurlijk rekening mee gehouden dus had extra veel ingeslagen om deze maand goed door te komen. Helaas moesten we begin december al sluiten.

Net als bij de eerste sluiting ben ik producten gaan af leveren en hebben klanten bij mij producten af gehaald. Ook ben ik weer meer actief geweest op social media. Het plan was er al voor mijzelf dat ik tussen kerst en oud&nieuw vrij zou zijn dus deze week heb ik me dan ook echt wat meer afzijdig gehouden van de salon. Maar de bedoeling was dat ik 4 januari weer open zou gaan en dit kon helaas niet! Ik ben achter de laptop gaan zitten en ben voor mijzelf een plan aan het uitwerken wat ik wil gaan bereiken in 2021 met de salon. Het is weer een nieuw jaar, ik heb dus weer nieuwe doelen, nieuwe dromen en wil hiermee dus weer een nieuw en vers jaar tegemoet gaan. Niet alleen voor de salon, maar ook voor mijzelf! Ik wil me ook weer meer gaan focussen op mijzelf en mijn partner. Weer meer gaan genieten van de mooie momenten en dit natuurlijk in combinatie met mijn salon. Wat meer in balans zijn misschien?

Ik ben begonnen met een nieuwsbrief en via deze manier wil ik mijn klanten op de hoogte houden van alle nieuwtjes en activiteiten in de salon en natuurlijk ook over de ontwikkelingen omtrent corona. Dit is voor mij een leuke manier om mijn klanten elke keer te blijven informeren en om zo ook een betere band met hen te creëren, zodat ze het vertrouwen in mij niet kwijt raken.

En natuurlijk kon de mega einde jaarschoonmaak niet ontbreken bij mij in de salon! (weer even alles resetten)

Plannen voor 2021
Ik hoop oprecht dat we vanaf 20 januari weer onze deuren mogen openen, maar zoals ik nu al veel hoor en lees ben ik bang dat we voor 1 februari niet open zullen gaan, ik hoor zelfs al om me heen dat de lockdown duurt tot aan de voorjaarsvakantie. Dat zal voor veel schoonheidsspecialistes een harde klap zijn aangezien veel schoonheidsspecialistes tijdens deze tweede sluiting geen vergoeding meer hebben gekregen, zo geldt dit ook voor mij. Er wordt nu namelijk ook naar de inkomen van je partner gekeken en dit was bij de eerste sluiting nog niet het geval.

Zoals ik hierboven al heb omschreven ben ik dus bezig met het schrijven van een aanpak voor de salon. Wat ik wil gaan bereiken, wat mijn doelen zijn en waar ik blij van wordt. Graag zou ik mijn kennis nog meer willen gaan uitbreiden om zo nog meer te kunnen gaan aanbieden binnen de salon. Eventueel permanente make-up, een nieuwe producten lijn die nog meer is gericht op de huid verbetering, een cursus volgen tot voedingsconsulente en nog meer werken en me verdiepen in meer duurzaamheid binnen de salon. Ik wil me meer gaan focussen op een positieve gezondheid, want ik ben ervan overtuigd dat uiterlijke schoonheid heeft te maken met een gezond leven in combinatie met gezonde voeding en de juiste verzorging voor de huid. Natuurlijk zijn dit plannen die ook weer een hoop geld zullen gaan kosten, dus hopen dat de lockdown maar snel voorbij is en dat we weer door kunnen gaan met het “normale” leven.

Ook voor mijn privé situatie hoop ik toch echt voorruit te kunnen dit jaar. Zo zouden mijn partner en ik afgelopen oktober in 2020 gaan trouwen, helaas door al het gedoe rondom corona hebben wij besloten onze bruiloft uit te stellen naar aankomende april 2021. Hopelijk kan dat dit jaar wel door gaan! Fingers crossed.

Natuurlijk hoop ik voor iedereen dat 2021 een prachtig jaar wordt en dat we met zijn allen alleen maar mooier uit deze hele situatie komen. Er is nu een tijd aangebroken waarin we worden gedwongen om goed na te denken en ons zelf er van bewust te maken wat we nou echt belangrijk vinden in het leven. Juist deze tijd hebben we veel te maken gehad met vrienden en familie die dicht bij ons staan en zijn we vooral aangewezen op onszelf. Het kan ons meer nieuwe inzichten bieden en geven en onze levensstijl veranderen. Ik hoop op een mooi, positief en natuurlijk het belangrijkste een gezond nieuw jaar! Stay safe.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Karin Schippers
    20 januari, 2021

    Mooi artikel van ‘mijn’ schoonheidsspecialiste Merel.
    Ik ben heel blij met haar behandelingen, goede adviezen en gezellige gesprekjes. Voor mij altijd een maandelijkse verwen momentje voor mezelf! Dank je wel Merel.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Is vegan zijn goed voor je huid?
Lockdown tips van Merel de Bruin