HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Bewust Ondernemen: Stuur je gedachten naar succes in het ondernemerschap

Posted on

Tom Sebastian is een coach en mentor voor ondernemers in de beauty branche. Met een passie voor zakelijke groei en ontwikkeling biedt Tom zowel zakelijke als intuïtieve inzichten om bedrijven te helpen hun volle potentieel te bereiken. Hij heeft talloze praktijk en, schoonheidssalons en wellnesscentra begeleid naar grote hoogtes. Zijn doel is om zijn klanten te helpen bloeien in hun niche, en om hun visie voor hun bedrijf tot leven te brengen. Door: Tom Sebastian, Premium Business Coach

Je gedachten geven je realiteit vorm. Je kunt het een eeuwenoude wetenschap noemen die heel krachtig is voor hoe je jezelf als mens en succesvol ondernemer ontwikkelt. Toch verliezen we het soms uit het oog. Ik ook. Mijn reis door het ondernemerschap is niet zonder horten of stoten verlopen. Sterker nog, door schade en schande ben ik gekomen waar ik nu sta. Een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd, is ook het hardst bij me binnengekomen: hoe cruciaal het is om je gedachten te beheersen. Ik luisterde vaak naar mijn ego en was geobsedeerd door hoe ik steeds rijker en succesvoller kon worden. Die uiting van ambitie zal veel ondernemers niet onbekend zijn.

Hoewel ik in bepaalde tijden rijk en succesvol voor de buitenwereld leek, voelde dat niet zo. Gaandeweg ging iets heel belangrijks verloren: luisteren naar wat mij écht gelukkig maakte. Hoe vind je die connectie weer met jezelf en hoe kan je gedachten sturen om succes te realiseren waar jij trots op bent? Hoe leer je weer luisteren naar je innerlijke stem in plaats van naar je ego? Ik deel mijn ervaringen en inzichten met je.

Ondernemen met verstand én gevoel
Als beauty professionals zijn we experts op het gebied van huidverzorging, make-up, haarbehandelingen en wellness. Naast die expertise vereist ondernemen ook andere vaardigheden. Het effectief beheersen van onze gedachten speelt hierbij een cruciale rol. Met zoveel ballen in de lucht kan de onophoudelijke stroom van gedachten in ons hoofd leiden tot stress en ons wegleiden van zakelijke doelen. Onzekerheid of een vorm van schijnveiligheid kunnen je tegenhouden van wat je eigenlijk zou willen bereiken. Het ondernemerschap wordt vaak gekoppeld aan ratio; het verstand leidt tot goede keuzes, toch? Ik geloof juist dat gevoel en ratio hand in hand samen kunnen gaan. Je gevoel en intuïtie vertellen je wat je wilt, ratio kan je helpen dit te bereiken.

Waarom is het zo belangrijk om je gedachten te herkennen?
Onze gedachten sturen onze emoties en acties. Of jij je er nu bewust van bent of niet, de gedachten die onophoudelijk door je hoofd stromen hebben invloed op hoe jij je voelt en hoe je reageert op verschillende situaties. Is je hoofd gevuld met zorgen, angst of negativiteit? Dan zal zich dat waarschijnlijk uiten in je handelen. Herkennen en begrijpen van je gedachtenpatronen is cruciaal om je niet tegen te laten houden in je ontwikkeling en de stappen die je zou willen zetten.

In het ondernemerschap gaat dit een stap verder. Je gedachten kunnen de groei van je onderneming maken of breken. Een negatieve mindset kan kansen verhinderen en je vasthouden in een cyclisch patroon van twijfel, falen en toch niet doen. Een mindset waarin je veel bezig bent met wat de concurrent doet en je laat leiden door de ontwikkelingen die zij maken, kan je eveneens verder van jezelf af laten dwalen. Het erkennen en beheersen van je gedachten kan deze negatieve cirkel doorbreken. Door eerder te herkennen wanneer jij in twijfel vervalt uit onzekerheid of bepaalde stappen zet ‘omdat je concurrent het doet’ of ‘omdat het zo hoort’ en deze gedachten te toetsen aan wat je gevoel daadwerkelijk zegt, kan je bijsturen naar wat je daadwerkelijk wilt. Dat erkennen en daarop sturen, leidt bovendien tot verhoogde productiviteit, verbeterde relaties met klanten, optimistische zakelijke beslissingen en uiteindelijk tot succes in jouw bedrijf.

Hoe leer je luisteren naar je innerlijke stem (en parkeer je je ego)?
Herken je dat web aan gedachtes waarin je soms verstrikt zit? Je kunt die gedachten gelukkig trainen. Door consequent te oefenen kom je steeds dichterbij jezelf en kun je negatieve gedachtes eerder herkennen en ombuigen. Dagelijks check ik bijvoorbeeld bij mezelf in en mediteer ik. Het levert inzichten op waarmee ik mezelf steeds beter leer kennen en leer luisteren naar mijn innerlijke stem. Dit is een reis die voortduurt zolang als je leeft. Net als de wereld om je heen veranderen er ook continu lagen van jou, als persoon.

Vijf oefeningen voor een sterkere connectie met jezelf
Bewustwording van je gedachten en leren hoe ze te beheren vereist oefening. De volgende vijf oefeningen kunnen jou helpen om beter te leren luisteren naar je innerlijke stem.

Vergroot je zelfbewustzijn
Een belangrijke basis van bewuste met je gedachten omgaan, is om je bewust ervan te zijn dat ze er zijn en wat ze precies zijn. Doe regelmatig eens een mentale check-in bij jezelf in een rustige omgeving. Wat komt er in je op? Waar leiden je gedachten je naar toe? Laat de gedachten toe zoals ze komen en probeer er zonder oordeel naar te kijken.

Mediteren
Mediteren is een bewezen techniek je die je helpt je gedachten te beheersen. Begin eens met korte sessies van 1 tot 2 minuten per dag en bouw dit op naar langere tijdsblokken. Meditatie helpt je ruimte te creëren tussen jou en je gedachten. Daardoor kan jij ze beter observeren en plaatsen.

Schrijf je gedachten op
Het opschrijven van je gedachten kan een krachtige manier zijn om ze te erkennen en te bekijken. Het helpt om bepaalde cycli in kaart te brengen en te doorbreken. Daardoor raak je niet verstrikt in negatieve gedachtenspiralen en kan je ontsnappen aan vicieuze cirkels.

Gebruik positieve bekrachtiging
Heb jij negatieve gedachtes? Formuleer deze eens opnieuw, maar geef er dan een positieve draai aan. Een voorbeeld: verander “ik kan dit niet” naar “ik heb de vaardigheden om dit uit te werken”. Voelt al meteen een stuk krachtiger, toch? Wat je denkt, kun je gaan geloven over jezelf, terwijl dit niet jouw waarheid hoeft te zijn.

Praat met een vertrouwenspersoon
Soms heb je een ander perspectief nodig van iemand buitenaf. Praten met een mentor, coach, vriend(in) of familielid kan helpen bij het bekijken van je gedachtenpatronen. Zij kunnen in eerste instantie een belangrijke spiegel vormen om bepaalde patronen in kaart te brengen en te doorbreken, maar ook gaandeweg je bijsturen als je verstrikt raakt in een negatief patroon. Openheid geeft ruimte voor jouw verandering.

Om een efficiënte en succesvolle ondernemer te zijn, is het dus essentieel om onze gedachten te herkennen. Het is een vaardigheid die continu getraind moet worden. Na verloop van tijd zullen de vruchten ervan zich afwerpen. Je zal het terugzien in zowel je zakelijke als persoonlijke leven. Onthoud dat je gedachten machtig zijn, maar jij hebt altijd de controle. Met enige oefening, geduld en consistentie ben je echt in staat om je gedachten te leiden naar een succesvol traject van bewust ondernemen, zodat je succes realiseert waarmee jij je van binnenuit rijk voelt.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Elke maand stuur ik een inspirerende e-mail om je te helpen groeien en bewuster te ondernemen. Neem een kijkje op mijn website voor meer informatie en om je aan te melden: www.tomsebastian.com.

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Passie en Innovatie op Beauty Düsseldorf 2024
Bewust Ondernemen: Stuur je gedachten naar succes in het ondernemerschap