HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Doe jij de intake altijd even netjes?  

Het doen van een intake en het maken van een persoonlijk behandelplan is onwijs belangrijk wil jij jouw behandelingen laten slagen. Maar hoeveel tijd besteed jij aan de intake? En hoe leg je de belangrijkste zaken vanuit Hi de intake vast? Ik merk in de praktijk dat de intakegesprekken niet altijd even netjes worden gedaan. Daarmee bedoel ik; de informatie die je verkrijgt wordt niet altijd vastgelegd of op de juiste manier verwerkt. Want het intakegesprek mag dan wel een ‘gesprek’ heten, maar je krijgt hele belangrijke informatie welke jou gaat helpen je behandeldoel te behalen. Leg je zaken niet goed vast kan dat je tegenwerken in de rest van het behandeltraject.  
Column: Diedejan ter Horst

Als eerste wil je natuurlijk weten of de hulpvraag waarmee jouw cliënt bij je komt wel door jou behandeld kan worden, of dat je de cliënt naar een andere huidprofessional moet sturen. Weet je wat de hulpvraag is, dan is het belangrijk om de algehele gezondheid en conditie van jouw cliënt duidelijk in beeld te krijgen. Want stel, ik kom bij jou op intake voor het behandelen van extreme verslappingen van mijn huid maar vertel je dat ik net 50 kilo ben afgevallen, is het dan reëel dat we mijn huid weer strak gaan krijgen zonder hulp van een arts? Of ik meld mij met acne en allemaal kleine wondjes op het gelaat en ik wil de littekens die er zitten verminderen. Als jij niet goed doorvraagt en ik blijk krabneigingen te hebben dan is het behalen van het behandeldoel best wel heel lastig. Ik hoor je nu denken; ja duh (!), logisch toch? Vaak komt iemand in de praktijk met een hulpvraag en heb jij in no time al een heel plan in je hoofd. Maar ga eens goed naar jezelf kijken wat je nu echt vraagt aan iemand… 

Waarom het doorvragen zo belangrijk is, komt omdat de hulpvraag soms niet eens is wat jouw cliënt direct van jou verwacht. Neem nu bijvoorbeeld huidveroudering, daar kunnen we alle kanten mee op. Dat houdt niet in dat de cliënt persé haar lijntjes en rimpels behandeld wilt hebben. Huidveroudering is meer dan dat, het gaat ook over het algehele beeld van de huid. Bijvoorbeeld wat roodheden of zonbeschadiging welke zich in de huid bevindt. Doorvragen helpt je ook kiezen in wat je het beste als eerste kunt gaan inzetten om de cliënt zo snel mogelijk een antwoord te geven op haar hulpvraag. Gaan we eerst bezig met een kuur bindweefsel, wil je toch liever eerst een peeling doen om zonschade in de huid te verminderen of gaan we voor microneedling om de barrièrefunctie te verbeteren? Het werken op de huid van de cliënt en het behalen van de behandeldoelen wordt veel leuker als we leren denken vanuit oorsprong. Waar komt iets vandaan. We kunnen iets signaleren, maar wat is de oorzaak en wat in de huid is hiervoor verantwoordelijk.  

Wanneer we alle informatie hebben die we kunnen gebruiken om de hulpvraag van de cliënt te beantwoorden met een behandelplan, dan is het ook taak om dit goed vast te leggen. Gebruik hiervoor fotografie als ondersteuning, daarmee kun je straks ook de progressie in jouw behandeltraject zien. Maak een kort verslagje van de hulpvraag, de verwachtingen van de cliënt, jouw adviezen die je hebt gegeven voor de verzorging en bescherming van de huid en wanneer je denkt het behandeldoel te gaan behalen. Plan alle behandelingen vast in, dat geeft de cliënt duidelijkheid en jouw planning wat meer ruimte. Ik weet het, het klinkt allemaal zo logisch en makkelijk. Maar ga nu eens na voor jezelf of je altijd wel echt genoeg informatie hebt om de hulpvraag echt goed te behandelen.  

Tot volgende maand! 
Diedejan, Berg Care www.bergcare.com

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Bezoek ons @ Beauty Trade Special 2023! Stand: 11 F 116
Doe jij de intake altijd even netjes?  

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord