HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

5 belastingtips voor starters in de beautybranche

“Ondernemer, ga goed voorbereid het nieuwe jaar in.” Voor veel ondernemers was het een zwaar jaar. Toch zijn er ook nu veel ondernemers die een bedrijf zijn gestart. De Kamer van Koophandel ziet al voor zes maanden op rij een groei in het aantal startende ondernemers in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Ben jij ook net gestart met ondernemen of van plan om je in 2021 in te schrijven? Met deze vijf tips voor je belastingzaken ga je goed voorbereid het nieuwe jaar in.

  1. Noteer de deadlines voor de belastingaangiften in 2021 nu al in je agenda. Als je je hebt aangemeld bij de Kamer van Koophandel krijg je van de Belastingdienst een brief waarin staat over welk tijdvak jij btw-aangifte moet doen. Waarschijnlijk ga je elk kwartaal btw-aangifte doen. De deadlines hiervoor zijn 31 januari, 30 april, 31 juli en 31 oktober. De aangifte inkomstenbelasting doe je één keer per jaar. De deadline hiervoor is 1 mei.
  2. Doe de OndernemersCheck om te zien of je voor belastingvoordelen in aanmerking komt. Met de OndernemersCheck krijg je op basis van een aantal meerkeuzevragen de indicatie of je wel of geen ‘Ondernemer voor de Inkomstenbelasting’ bent. Daarmee kun je in aanmerking komen voor aftrekposten, zoals de MKB-winstvrijstelling en mogelijk ook de zelfstandigenaftrek. Je mag dan bij je aangifte inkomstenbelasting een extra bedrag van je winst aftrekken, waardoor je minder belasting hoeft te betalen.
  3. Richt een goede administratie in en bewaar alle administratie 7 jaar. Werk bijvoorbeeld met online boekhoudsoftware. Dat is overzichtelijk en geeft je op elk moment zicht op hoe het met je onderneming gaat. Hierdoor kun je op tijd bijsturen als dat nodig is. Bovendien bespaart het tijd bij je belastingaangiften.
  4. Houd vanaf dag 1 bij welke kosten je voor je onderneming maakt, en vergeet vooral niet je bonnen en facturen te bewaren. Als je kosten voor zakelijke doeleinden maakt, zijn ze meestal aftrekbaar. Hierdoor wordt het bedrag waarover je belasting moet betalen mogelijk lager. Ook de kosten die je voor je onderneming hebt gemaakt voordat je startte, worden vaak als zakelijke kosten gezien. Check hier of jouw kosten aftrekbaar zijn.
  5. Heb je een auto van de zaak die je ook privé gebruikt? Houd hier rekening mee bij je aangiften. Als je meer dan 500 km per jaar privé rijdt, heb je namelijk te maken met bijtelling. Je moet dan bij je aangifte inkomstenbelasting een bedrag verrekenen voor het privégebruik met de autokosten van je onderneming. Daarnaast moet je btw betalen over de kilometers die je privé hebt gereden. Die btw over de privé-gereden kilometers neem je altijd mee bij je laatste btw-aangifte van het jaar. Dus ga je binnenkort btw-aangifte doen over kwartaal vier, vergeet dan niet je correctie voor het privégebruik door te geven.  

Ga voor meer informatie, tips en hulpmiddelen naar belastingdienst.nl/starters of neem deel aan één van de gratis webinars van de Belastingdienst. Wil je meer weten over fiscale coronamaatregelen, zoals bijzonder uitstel van betaling? Check belastingdienst.nl/corona.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Lockdown tips van Amanda Vermeulen van Erna’s Beauty
5 belastingtips voor starters in de beautybranche

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord