HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Gezichtsdiagnose: lees je klanten

In de aankomende editie van De Beauty Professional maak je kennis met gezichtsdiagnose en de meerwaarde voor de schoonheidsspecialist. Leer de gezichten van jouw klanten te lezen en speel in op wat je leert! We geven alvast een kleine sneak peak. Tekst: Gonnie van de Lang, www.vandelang.nl

Recent is een autoriteit op gezichtsdiagnose Lillian Pearl Bridges overleden. Lillian was de oprichter van het The Lotus Institute in Amerika. Ze leidde studenten op in haar uitgebreide Master Face Reading Certification Program over de hele wereld. Ook gaf ze les aan universiteiten en hogescholen en was een geliefd spreker op conferenties, congressen en symposia over de hele wereld. Lillian heeft bijgedragen om gezichten lezen bekend te maken in de Westerse- en Chinese geneeskunde en in ondermeer het bedrijfsleven. Ze was in tal van radio en televisieshows en heeft verschillende boeken over Face Reading en publicaties op haar naam staan.

Het nut van gezichtsdiagnose

Wat is er nu zo boeiend en belangrijk aan gezichten lezen? Je gezicht is je identiteit, het geeft je persoonlijkheid weer. Je gezondheid toon je met je gezicht, je sterke – en zwakke kanten en je emoties. Gezichten kunnen veranderen in de loop der jaren. Je neus kan groeien, je mond kan groter en kleiner worden. Zelfs je kin kan veranderen. Niet alleen door het krijgen van een onderkin, maar je kin kan vooruit gaan steken en deuken gaan vertonen. Ditzelfde geldt voor de huid. De kleur verandert, de vorm, de uitstraling en de vitaliteit. Allemaal afhankelijk van je leeftijd, gezondheidstoestand, het seizoen, je leefstijl en voedingsgewoonten. Naar mate je ouder wordt, kunnen er markeringen en rimpels ontstaan. Het gezicht is zeer stressgevoelig en het meest yange (warme) deel van je lichaam.

Prikkels en stress

Het hoofd is zeer stressgevoelig. Alle yang meridianen lopen door het hoofd. Te weten: de blaas, de galblaas, de dikke darm, de dunne darm, de maag en de drievoudige verwarmer en de gouverneur (du mai) meridianen. In de circulatie van Qi kan veel blokkeren en uit balans raken. Het hoofd heeft veel prikkels te verwerken, zoals geluiden, beelden en gedachten. De geest is continue actief in het denken aan gisteren en zorgen maken over morgen. Daarnaast nog met analyseren, interpreteren, gevoelens en emoties verwerken. Rust en ontspanning zijn essentieel om de balans te herstellen. Deze balans is bij veel mensen verstoord door te veel yang (activiteit) en te weinig yin (rust) in het leven.

Dit is maar het begin van het artikel in het magazine waar je de zones van het gezicht leert te verdelen en aan de hand van bepaalde kenmerken weet hoe deze persoon in elkaar zit en hoe je zo’n persoon het beste kan benaderen in de salon.

Mis het niet! Nog geen abonnee? Sluit dan vandaag nog jouw abonnement af. We hebben HIER heel mooie aanbiedingen.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Rimpels verminderen met de nieuwste collageendraden techniek
Gezichtsdiagnose: lees je klanten