HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Intermittent living: Wat is het? Wat doet het? En wat zegt de wetenschap?

Houd je je bewust bezig met je gezondheid en je voeding, maar voel je je toch vaak moe, lusteloos of opgeblazen? Tijd voor een aanpassing in je levensstijl. Volgens de wetenschap moeten we terug naar de basis. Extremen maken én houden ons fit en het hoofd helder. Intermittent Living is de moderne reactie op de antwoorden uit de oertijd.
Tekst: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt

Het moderne leven lijkt nog in weinig opzichten op het oerleven van vroeger. Honger, dorst, extreme koude of hitte: op een dagje naar de sauna na stellen we onszelf er liever niet aan bloot. Waarom zouden we? De koelkast is gevuld en anders is een tripje naar de supermarkt snel gemaakt, hebben we het koud dan zetten we de verwarming op 20-plus, bij pijn nemen we een pilletje, je in het zweet sporten hoef je alleen te doen als je dat lekker vindt. Structuur en leven in onze comfortzone sluiten prikkels zoveel mogelijk buiten. Want prikkels geven stress. Toch? Niet waar, volgens Leo Pruimboom, grondlegger van Intermittent Living. Wetenschappelijke studies tonen aan dat die prikkels ons juist gezonder maken én houden.

Wensen versus behoeften
“In onze genen zijn we nog steeds jagers”, vertelt orthomoleculair leefstijlarts en Intermittent Living-coach Mathilde Kuijpers. “We zijn van nature geprogrammeerd om te leven in een omgeving met uitdagingen en tegenslagen. Door die prikkels zijn we geëvolueerd tot intelligente, flexibele, creatieve wezens. Uitdagingen en tegenslagen waren essentieel om met een optimale vindingrijkheid en weerstand een totale overlevingscapaciteit te ontwikkelen. Tegenwoordig hebben we alle middelen om ons leven aan te passen aan onze wensen – een mooi huis, verwarming en ventilatie, een overvloed aan voeding en drank – maar onze wensen staan lijnrecht tegenover onze natuurlijke oer-behoeften. We zijn afgedwaald van onze kern, de basis. Spieren en zenuwcellen zijn gereduceerd, het immuunsysteem kan niets meer hebben. We ontwikkelen symptomen en ziektes, en ervaren continu stress. We leven gecontroleerd, zonder veel variatie.”

Wat kunnen we hieraan doen? Kunnen we dit nog veranderen? Volgens de wetenschap wel. Hoe? Dat lees je in de komende editie van vakmagazine De Beauty Professional.

Dit is een sneak preview van een artikel dat binnenkort verschijnt. In het vakmagazine. Het magazine wordt momenteel gedrukt en staat weer boordevol interessante artikelen en interviews om je vakkennis op te frissen en te verbreden én om inspiratie op te doen! Ben jij geen ANBOS-lid en heb je nog geen abonnement? Zorg dan dat je geen editie meer mist en sluit nu nog een abonnement af! Uiteraard hebben we een heel mooi welkomstcadeau! Bekijk het hier: https://beauty-pro.nl/abonneren/

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

Posted on

Schildklierhormonen hebben invloed op je huid. Meestal merk je dit pas wanneer ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

Souhayla’s impact met House of Bratz

Souhayla’s impact met House of Bratz

Posted on

Ongekende groei van esthetische kliniek voor injectables en skincare November 2023 – House ...

Verbreed je horizon met U-Consultancy: dermatologie-opleidingen en studiereis naar Curaçao!

Verbreed je horizon met U-Consultancy: dermatologie-opleidingen en studiereis naar Curaçao!

Posted on

Leren is investeren en voor de beste opleidingen ben je bij U-Consultancy ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Feestdagen in de salon. Wat doe jij dit jaar?
Intermittent living: Wat is het? Wat doet het? En wat zegt de wetenschap?