HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Salonchat by Alexandra: ‘Geheugenverlies’

Maandagochtend 08.55 uur, ik heb een vrije dag vandaag, dus sta nog wat te tutten in de badkamer, als de bel gaat. Aangezien de DHL nooit zo vroeg komt, moet het Joke zijn, klant van het eerste uur. Helaas is haar geheugen niet meer wat het geweest is en daardoor staat ze soms op maandag 09.00 uur, haar vaste tijd, voor de deur. Ik open de deur, maar voor ik wat kan zeggen begint haar lip te trillen. Mijn badjas heeft het al verraden dat ze geen afspraak heeft.

Nu heeft Joke er een goede reden voor, maar hoeveel klanten, waar alles nog prima functioneert, hebben plotseling last van geheugenverlies op het moment dat ze een afspraak hebben? Toch knap, met alle moderne technieken tegenwoordig?! Zeker omdat mijn klanten één dag van te voren nog een herinneringsmail krijgen. Hier staat duidelijk in dat bij een no-show het volledige bedrag in rekening wordt gebracht.

Uiteraard maak ik bij noodgevallen een uitzondering. Al zien sommige klanten wel veel situaties als een noodgeval:

  • Ik moest plotseling werken
  • Ik moest ineens oppassen
  • Ik ben bij mijn dochter, die is net geslaagd
  • Ik lig op het strand
  • Mijn moeder/zus/vriendin kwam onverwachts langs

Soms krijg ik na een telefoontje of appje de reactie: “Dom van mij! Stuur me maar gewoon een tikkie”. Maar ook: “Kan ik een nieuwe afspraak maken? Of is de liefde nu over?” of “jeetje wat stom zeg, ik app je snel voor een nieuwe afspraak” Dat ze de gemiste behandeling moeten betalen zijn ze dan even vergeten en kunnen ze vaak ook niet begrijpen.

Amerikaanse collega your.esty.bestie legt het heel logisch uit op haar Insta account:
I Sell my time. Time is not returnable.

Als je iets koopt, bijvoorbeeld een tv, kun je deze retour brengen, zodat het aan iemand anders verkocht kan worden. Maar wanneer je klant niet komt opdagen voor de gemaakte afspraak, heeft hij/zij eigenlijk tijd van jou gestolen. Tijd die nooit meer terug te brengen is, laat staan door te verkopen is aan een ander.

Die arme Joke heb ik een kopje koffie aangeboden om even bij te komen. Maar ze was zo van slag, dat ze liever weer naar huis wilde gaan. “Sorry dat ik je lastig heb gevallen” zei ze oprecht. Zoals afgesproken app ik haar dochter over wat er gebeurd is. Gelukkig is Joke het zelf snel weer vergeten.

Groetjes Alexandra

Over Alexandra
Alexandra is eigenaresse van Schoonheidssalon Alexandra én trainster van een bekend merk. Ze kwam vorig jaar met het idee voor een nieuwe rubriek: salonchat, salonpraat… “De bedoeling is dat het echt over de interactie met de klanten in de salon gaat”, zei ze. Inmiddels staan sinds januari haar columns in De Beauty Professional en plaatsen we sommige online. Ook anderen mogen hun klantverhaal delen. Lijkt het jou leuk om ook iets te delen? Iets dat wellicht iedereen herkent? Iets bijzonders wat er bij jou in de salon is gebeurd met een klant? Stuur dan een mail naar info@beauty-pro.nl.

Deze salonchat stond in De Beauty Professional editie 5-2023. Gemist? 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Nederland is 5 Medisch Schoonheidsspecialisten Dermatologie® rijker!
Salonchat by Alexandra: ‘Geheugenverlies’

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord