HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Bijzondere salonconcepten: Salon Adagio

Rosanne Navis is 29 jaar oud en eigenaresse van Salon Adagio. Ze is een van de genomineerden voor een Beauty Award en heeft een heel bijzonder concept. We kunnen wel zeggen een uniek concept dat nog nooit ergens vertoond is: ze combineert huidverbeterende behandelingen met haar prachtige pianospel. Benieuwd hoe dit concept tot stand is gekomen? Lees dan snel verder!

We vroegen Rosanne voor de rubriek ‘Leren van vakgenoten’ en dit artikel valt ook zeker onder die categorie. Maar wij vonden dit zo’n uniek concept, dat we er een nieuwe rubriek voor hebben bedacht: ‘Bijzondere salonconcepten’. Bekijk hieronder eerst de video van Rosanne, waar zij piano speelt in haar salon om een behandeling af te sluiten. Lees daarna meer over Rosanne en haar concept. Be inspired!

Passies combineren
Rosanne is al sinds 2009 actief in de beautybranche zowel in binnen als in buitenland. In december 2016 opende zij haar eigen salon met uniek concept: Salon Adagio. En het begint eigenlijk al bij de naam: “Adagio is een muziekterm dat staat voor ‘langzamer, rustiger spelen’”, vertelt Rosanne. “Piano spelen is naast mijn werk mijn grote passie. En eigenlijk ben ik dit door mijn vriend, mijn verloofde Mart Schutten, gaan combineren.”

Hoe het idee ontstond?
“Wat ik in veel salons heb gezien, is dat ze tijdens het masker de klant alleen laten. Dit was iets wat ik niet in mijn eigen salon wilde. Wij zijn een paar jaar terug verhuisd en op dat moment had ik mijn piano en behandelstoel toevallig in 1 ruimte staan. Mijn vriend kwam thuis na een lange dag werken en ging even heerlijk in de behandelstoel zitten, terwijl ik aan het spelen was. Op dat moment keek hij me aan en zei: ‘Roos, dit is het!’. Muziek is emotie en past perfect bij mijn behandelingen. Ik heb internet afgezocht, maar heb tot op de dag van vandaag nog niet hetzelfde concept ontdekt. Iets waar ik trots op ben! De klant krijgt bij mij een unieke beleving. Een huidverbeterende behandeling met een privé piano concert. Terwijl de klant uiteindelijk in het masker ligt, loop ik naar de piano en speel ik diverse nummers.”

Wat speel je dan precies?
“De nummers die ik speel zijn divers, van klassiek tot pop, bijvoorbeeld: Beethoven, Ludovico Einaudi of Miss Montreal. Ik kijk welke nummers het beste bij mijn klant past en speel een medley van 3 nummers voor hem/haar. De reacties nadien zijn prachtig, ontroerend en voor mij zo waardevol!”

Muziek is emotie en past perfect bij mijn behandelingen. Ik heb internet afgezocht, maar heb tot op de dag van vandaag nog niet hetzelfde concept ontdekt.

Rosanne werkte de eerste 2 jaar vanuit huis, maar betrok daarna een pand.
“Het was tijd voor een grotere salon. Mijn droom was een praktijk in het buitengebied, zodat ik in alle rust kan behandelen. En dat is gelukt! Ik vind het ook heerlijk om mijn praktijk niet meer aan huis te hebben.”

Welke opleidingen heb je gedaan en waar deed jij ervaring op?
“Al sinds 2009 ben ik werkzaam in de beautybranche in binnen- en buitenland. Nadat ik mijn opleiding had afgerond (De Wellness Opleiding aan de Rijn IJssel in Arnhem en Allround Schoonheidsspecialiste niveau 4 aan het Graafschap College in Doetinchem) ben ik naar Londen gegaan. Toelating gedaan om op cruiseschepen te werken en ik ben daarna 1 jaar werkzaam geweest als beauty-therapist op het cruiseschip Queen Victoria – Cunard. Met veel ervaring en kennis ben ik teruggekomen naar NL, waar ik jaren bij een salon heb gewerkt. Hierna was het tijd om zelf te starten met mijn unieke concept waar mijn passies beauty en piano samenkomen.”

Met welke merken werk je en wat is meest geboekte behandeling?
“Het meest geboekt zijn de Klapp uitgebreide/luxe gezichtsbehandelingen. Tijdens deze behandeling, werk ik met de treatment kits van Klapp. Klapp is een prachtig, veelzijdig en breed merk. Ieder jaar zijn er weer nieuwe ontwikkelingen en daarnaast zijn mijn klanten er dol op. Qua make-up is Mineralissima (minerale make-up) mijn favoriete merk. Met name de foundations!”  

Wat vind jij het leukste aan het ‘ondernemen’ / het hebben van een eigen salon? 
“Het creatief bezig zijn en de uitdaging. Geen 1 dag is hetzelfde!”

Wat doe jij om bij te blijven in jouw vak? 
“Cursussen en trainingen volgen.”

Wat doe jij om nieuwe klanten binnen te halen? 
“Toen ik begon heb ik ontzettend veel reclame gemaakt via social media. Binnen een jaar was ik fulltime bezig. Momenteel maak ik geen reclame meer en zit het alle dagen vol. Het praat zich rond, veel vaste klanten en ik heb nu de luxe dat ze mij weten te vinden.”

Waarom komt een klant weer terug bij jou?
“Persoonlijk contact, mooie resultaten en een unieke belevenis geven. Dat zijn 3 zeer belangrijke punten in mijn salon.”

Ik zie geen onzekerheden. Doordat we 2 maanden dicht waren, ben ik nog creatiever gaan ondernemen.

Hoe ga jij om met klanten die te laat komen of op het laatste moment hun afspraak annuleren? 
“Momenteel komt dit voor, vanwege corona. Ik ben blij dat iedereen er zo serieus mee om gaat. Voorheen had ik weinig annuleringen en als dat zo was, dan met een goede reden. Om die tijden in te vullen, gebruik ik social media. Ik zet deze last minute tijden online en die plekjes vullen zich weer op. Ik heb een hele trouwe klantenkring, iets wat ik iedereen zou wensen!”

Wat betekent social media voor jouw salon?
“Veel. Tijdens de corona tijd had ik alle tijd voor social media en ben ik mij nog meer op de verkoop van de producten gaan richten. Juist in die tijd moet je creatief ondernemen en via social media kan je iedereen bereiken. Dit wierp zijn vruchten af, ik ben de 2 maanden dat ik dicht was, ontzettend goed doorgekomen.”

Ga jij je inschrijven in het SKIN-register?
“Ik vind het een prachtig initiatief en goed dat ze dit hebben opgezet. Ik moet mij er nog verder in verdiepen, maar ben zeer zeker geïnteresseerd.”

Wat is de grootste blunder die je ooit begaan hebt in de salon?
“Haha, ik had een nieuwe werktelefoon en deze was verbonden met de boxen in de salon. Via de telefoon speelde ik de achtergrondmuziek af. Het was de 1e maandag van de maand (je voelt het waarschijnlijk al aankomen). Terwijl ik mijn klant in alle rust aan het behandelen was, ging om 12 uur Amber alert via de boxen af. Zo hard, allebei schrokken we zo erg, gevolgd door een heerlijke slappe lach. Ze kon er gelukkig om lachen, maar ik schaamde me rot! Oeps!”

Wat is het hoogtepunt geweest in jouw carrière?
“Het openen van de nieuwe locatie en de nominatie voor de Beauty Award. De nieuwe locatie was iets, waar ik al lang van droomde. De nominatie voor de Beauty Award, was een kers op de taart!”

Hoe zie jij de toekomst van de beautybranche? Zie je onzekerheden? Kansen?
“Ik zie geen onzekerheden. Doordat we 2 maanden dicht waren, ben ik nog creatiever gaan ondernemen. In die tijd ben ik er nogmaals achter gekomen hoe belangrijk social media is. Doordat ik alleen werk, heb ik besloten om een paar uur minder te behandelen in de week. Deze tijd gebruik ik nu voor online adviezen geven, advertenties maken en nieuwsbrieven schrijven.”

Is er nog iets wat je met vakcollega’s zou willen delen?
“Blijf in jezelf geloven en sta iets vaker stil hoe ver je nu bent gekomen! We hebben een prachtig vak en ik wens iedereen zakelijk veel succes toe!”

Heb jij ook een uniek salonconcept? En wil jij dit met jouw vakcollega’s delen en hen inspireren? Laat het ons weten via info@beauty-pro.nl

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Leren van vakgenoten: Miloe van Hove – Schoonheidsstudio 072
Bijzondere salonconcepten: Salon Adagio

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord