HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Waarom Pinterest interessant is voor jouw salon

Pinterest is een visuele zoekmachine waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken. Pinterest is geen social media kanaal zoals facebook en Instagram. Mensen gaan naar Pinterest (in plaats van bijvoorbeeld Google) wanneer ze op zoek zijn naar inspiratie, nieuwe ideeën, diensten en producten. Zie Pinterest als een online prikbord waar je beelden bewaard. 75% van de beelden (Pins) op Pinterest zijn afkomstig van websites van bedrijven en ondernemers zoals jij. Daarom ben je zo belangrijk voor Pinterest gebruikers. Pinterest is het ideale platform om je zichtbaarheid, bekendheid en traffic naar je website te vergroten.
Tekst: Archana Haarnack, Pinterest Expert, www.archana.nl

Wist je dat
Steeds meer mensen maken actief maandelijks gebruik van Pinterest via desktop en app:

  • 459 miljoen gebruikers wereldwijd
  • 5.34 miljoen gebruikers in Nederland
  • 2.96 miljoen gebruikers in België

Pinterest marketing voor ondernemers en bedrijven
Via de browser op je computer maak je eenvoudig gebruik van Pinterest. Ga naar www.pinterest.com, log in en je hebt toegang tot miljarden pins en je Pinterest borden. Ook op je smartphone of tablet kun je inspiratie opdoen, waar ter wereld je ook bent. De Pinterest app is een must have voor Pinterest gebruikers en is beschikbaar op smartphone en tablet voor iOS en Android gebruikers. Meld je aan voor een bedrijfsaccount en claim je website op Pinterest. Door je website te claimen, bevestig je dat jij de eigenaar bent van je website. Ook wordt je logo toegevoegd bij ieder beeld dat afkomstig is van je website en zie je welke beelden mensen vanaf je website bewaren op Pinterest. Met een bedrijfsaccount krijg je toegang tot Pinterest statistieken. Als expert in jouw vakgebied heb je een boel kennis en ervaring opgedaan. Schrijf een blogbericht en deel tips en geef antwoord op vragen die regelmatig aan je gesteld worden. Verleid Pinterest gebruikers met mooie beelden en interessante blogs op je account. Maak borden en voeg beelden toe die verwijzen naar pagina’s en blogberichten op je website.

Redenen om Pinterest te gebruiken voor je bedrijf

  • Vergroten van je bekendheid.
  • Je komt in contact met je ideale doelgroep.
  • Meer bezoekers (traffic) naar je website.

Achter elk beeld op Pinterest zit een linkje naar de originele bron: Jouw website!
Dat betekent gratis verspreiding van jouw diensten en artikelen en dus de ideale manier om meer traffic naar je website te krijgen. Wanneer mensen op de url van een beeld klikken, ontdekken ze meer informatie over jouw blogbericht en kunnen dan actie ondernemen. Zo krijg je via Pinterest meer bezoekers naar je website.

Pinterest is een zoekmachine -> Gebruik zoekwoorden om gevonden te worden
Wil je gevonden worden op Pinterest? Voeg zoekwoorden toe bij je content. Denk aan zoekwoorden om lokaal gevonden te worden en zoekwoorden om je blogs met tips en technieken te vinden.

Start met Pinterest marketing!
Als één van de eerste Pinterest gebruikers en influencers in Nederland startte ik in 2010 met mijn Pinterest account. Voor ik het wist was ik dagelijks actief op Pinterest. Mensen bewaarden beelden vanaf mijn website (ik was toen interieurblogger) op hun account en vanaf Pinterest klikten mensen door naar mijn blogs. Zo kreeg ik gratis meer bezoekers naar mijn website. Wanneer je op Pinterest de zoekwoorden ‘pinterest marketing’ typt in de zoekbalk en je zoekt op Personen, dan verschijnt mijn account op nummer 1. Inmiddels heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Wil jij meer bekendheid voor je bedrijf en diensten? Start met Pinterest Marketing.

Als je nog niet serieus hebt nagedacht over Pinterest, dan is dat een gemiste kans. Mensen hebben je hulp nodig bij het vinden van jouw diensten en website. Wees het bedrijf dat ze als eerste zien.

Archana Haarnack is Pinterest marketing expert. “Ik help bedrijven groeien met Pinterest marketing. Wil je weten waarom Pinterest interessant is voor jouw bedrijf? Neem contact met mij op en ik geef je graag meer uitleg.”
website: www.archana.nl
e-mail: info@archana.nl
telefoon: +31 (0)6 18394922

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Miranda Koevoets: ‘Haal die camera uit de kast!’
Waarom Pinterest interessant is voor jouw salon