HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Werk en privé in balans: Miranda Veeger

Hoe is bij jou de balans tussen werk en privé? Deze vraag stond in mijn mailbox afgelopen week.
Gek genoeg sta ik daar nu heel anders in als een jaar geleden, want toen was werken nog heel gewoon…

Even voorstellen
Ik ben Miranda Veeger (39), ik ben schoonheidsspecialiste en pedicure en trotse eigenaresse van Schoonheidssalon Miranda Cosmetique in badplaats De Koog op Texel. Ook ben ik moeder van Melle (9) en Nine (5).

Alles anders
Sinds afgelopen maart de hele wereld op zijn kop staat heb ik samen met mijn partner Barry, die ook zijn eigen bedrijf heeft, besloten dat we er zelf voor de kinderen zijn na schooltijd en in de vakanties. Omdat we allebei fulltime werken vergt dat enige organisatie. Het was ook even flink zoeken naar een goede balans tussen werk en privé en in tijd voor zowel de kinderen als voor elkaar en niet te vergeten voor mezelf. Ik had de nijging om mijn vrije ochtend als de kinderen op school zijn helemaal vol te plannen met afspraken of werk gerelateerde taken. Ik zeg ‘had’ want ik ben hard aan het leren om tijd voor mezelf ook echt voor mezelf te houden. Of ik nu mijn huis poets of met een boek of een serie op de bank zit, dat is aan mij. Ik merk dat ik deze tijd heel erg nodig heb om lekker in mijn vel te zitten.

Nieuwe inzichten
De periode dat ik volledig thuis was met de kinderen heeft de dingen wel in perspectief gezet, ook de gesprekken met mijn businesscoach Tom Sebastian helpen mij daar enorm bij. Ik merk dat ik het met mijn perfectionisme vooral mezelf aandoe, want er is niemand die zo streng is voor mij als ikzelf.
In plaats van te verdrinken in alle to-do taken laat ik nu makkelijker iets liggen en loop naar het strand om even mijn gedachten door te laten waaien. En ik kan je zeggen: het helpt. Ik haal meer voldoening uit mijn werk en kan makkelijker taken aan anderen overlaten zoals de administratie. Mijn creativiteit kan vloeien en ik hou meer tijd over voor mij. 

Wat mij het meest heeft geholpen?

Adem in… Adem uit… wees dankbaar voor wat je hebt en vooral: lief zijn voor jezelf!

Liefs,

Miranda

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Beauty Days Gorinchem verplaatst naar mei 2021
Werk en privé in balans: Miranda Veeger

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord