HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De week van… Inne Verelst – Nagelstudio Belles Ongles

De rubriek ‘De week van…’ nu ook voor nagelprofessionals op beauty-pro.nl! Voor deze rubriek houden nagelprofessionals een week lang een dagboekje bij over hun week in de salon. Wat maken ze dagelijks mee? Wie komen er in de salon en met welke nagelwensen en/of problemen? Wat houdt ze bezig? Welke creaties maken ze? Heerlijk lezen over jouw vakcollega’s! Inne Verelst van nagelstudio Belles Ongles trapt de rubriek af met een leuke en drukke week!

Mijn naam is Inne Verelst en ik ben al 14 jaar nagelstyliste. In 2009 heb ik mijn eigen nagelstudio geopend, Belles Ongles. Ik was toen net 19 jaar. De eerste 5 jaar zat ik in bijberoep en toen ben ik overgeschakeld naar hoofdberoep. Ik volg nog steeds heel veel nationale en internationale opleidingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in nagelland. What can I say? I love my job!

Dinsdagmorgen 21 september 2021
Ik start de dag altijd met een wandeling met mijn hond Diego. Lekker mijn hoofd leegmaken en al eens door sociale media scrollen. Terug thuis maak ik de studio in orde (daar heb ik ’s avonds echt geen zin meer in) en drink nog een kop koffie. 9 uur, de bel gaat, mijn eerste klant is er. Normaal komt ze om de 3 weken, maar doordat eerst ik vakantie had en daarna zij, zitten er deze keer 5 weken tussen. Maar haar nagels zijn, buiten de uitgroei, nog perfect in orde. Zij houdt van nail art! Net als ik. De meest uiteenlopende dingen heb ik al moeten zetten bij haar. Vandaag wilt ze het wat rustiger, dus kiezen we samen voor een handpainted black french. Met 2 steentjes, anders was het wel net té rustig.

De volgende die komt is Zohra. De meesten kennen haar als zangeres van 2Fabiola. Ik kan je verzekeren, toen zij 6 jaar geleden voor de eerste keer bij mij binnenstapte was ik zo onder de indruk dat ik amper iets durfde zeggen. (Huge fan here!) Na al die jaren hebben we een echte band gekregen en lachen we samen wat af. Zohra kiest meestal voor 1 kleur of als ze een belangrijke fotoshoot heeft, durft ze al eens iets van nail art erop te zetten.

Het is bijna middag. Ik heb tussen de klanten door een afspraak om te gaan kijken voor een leslocatie. Samen met Patricia Vonck organiseer ik een paar keer per jaar een 3 daagse bootcamp. Zij komt dan in België lesgeven op locatie. Ik kies de locaties altijd bij mij in de buurt vermits ik ze organiseer. Ik zorg dus voor de lunch en drank, tafels, stoelen, beamer en volg zelf ook altijd de cursus mee. Een hele organisatie maar super leuk om te doen! In de namiddag en avond heb ik weer klantjes, dus snel terug naar huis.

Woensdag 22 september 2021
Vandaag stop ik vroeger met werken, zodat ik kan gaan paardrijden met mijn beste vriendin. Ik heb er al zin in, maar eerst werken. In de voormiddag komt Martine. Yes, ik kijk er elke keer naar uit als ze komt. Ze kiest altijd Pinterest nagels, dus stelt me soms zwaar op de proef. Een paar dagen op voorhand stuurt ze me een foto met wat ze wilt zodat ik kan kijken of het haalbaar is. Deze keer kiest ze een ombre van een donkere kleur met een lichte. Nog wat curls erop, glittergel erbij en klaar. Daar moet ik een foto van hebben. Ons Martineke is het perfecte handmodel. Ze zet haar vingers van zichzelf al perfect neer. Wat kan je nog meer wensen als nagelstyliste?! Haar nagels worden elke keer getrokken en gepost op social media.

In de namiddag is het de beurt aan Mireille. Bij haar krijg ik carte blache. Deze keer gaan we wat meer de abstracte toer op. Veegje hier, veegje daar, wat goudfolie ertussen en klaar! Zij houdt voor mij al haar kleingeld bij. Lekker handig want dat komt altijd van pas!

Donderdag 23 september 2021
Babybezoek vandaag, want er is een klantje bevallen en ze brengt haar baby mee. Eerst was hij braaf en sliep hij. Dan was het 3 kwartier gehuil, want hij had krampjes. En dan denk ik bij mezelf: No thank you, no baby’s for me.

Een uurtje later komt J. binnen. Ze komt ook al enkele jaren bij mij, dus ik ken haar heel goed. 3 jaar geleden is er bij haar jongdementie vastgesteld. Verschrikkelijk vind ik het. De dokters hebben het lang onder controle kunnen houden, maar de laatste maanden gaat ze erg achteruit. Ze mag niet meer met de auto rijden, dus wordt ze gebracht door haar man. Vandaag had ze een mindere dag. Ze kent me nog bij naam en vraagt naar mijn man, maar ik zie die typische waas voor haar ogen. Later op de dag bel ik haar man om nieuwe afspraken te maken en zegt hij me dat telkens als ze naar mij mag komen, dat haar lichtpunt van de dag is. “Ze kijkt daar echt naar uit om met jou te kunnen babbelen.” Super fijn om te horen dat ik op die manier haar leed toch een beetje kan verzachten.

’s Avonds komt mijn mannelijke klant. My god, i love him. Zijn humor is echt top! Hij is homo en genderneutraal. Het is de tweede keer dat hij komt, maar we hebben zo’n klik, ongelooflijk! Vorige keer wou hij iets neutraals, dus zette ik een babyboom. Deze keer zegt hij: ik wil blauw met roos, dat dat zo overgaat. “euhm, is dat niet wat drastisch?” Mijn gezicht sprak boekdelen denk ik, zelfs onder mijn masker! Plus, ik heb dat niet ingecalculeerd in tijd dus voor nu gaat dat niet lukken. Oke, volgende keer. Uiteindelijk beslist om pailetten te zetten onder een naturel. Bling maar niet te. We waren beiden tevreden.

Vrijdag 24 september 2021
Vandaag word het een kutdag. Om maar zo te zeggen… Het is WK wielrennen en er kan niemand door tussen 12u en 15u30. Ik heb al mijn klanten moeten verzetten naar andere dagen, plus ik werk om de 4 weken in Haacht bij 3 klantjes thuis. Ik moest daar zijn om 15u, wat me dus niet gaat lukken. Ik spreek af dat ik kom zodra ik erdoor kan. OK, voormiddag gewerkt, geen probleem. In de namiddag zet ik me aan mijn computer, want ik ben bezig een webshop op te starten. Super spannend! Er komt veel bij kijken. Ik ga Verin en Nailclub verdelen. Alle producten moeten nog in de webshop geplaatst worden. Ik moet mijn bestelling bij Verin nog doen, Nailclub heb ik al gedaan. (Nailclub zit in Rusland dus ben al 3 weken aan het wachten op de levering) postdozen, inpakpapier, stickers, bedankkaartjes. Ik zou hem graag in oktober online zetten, dus heb wel nog even tijd.15u20, ik ga mijn gerief beginnen in te pakken, want over 10 min mag ik eindelijk doorrijden richting Haacht! Jaaaaaa, toch niet. Ze houden me tegen aan de lichten. “Mevrouw nog even wachten, binnen een kwartier kan u doorrijden” Say What?! Neenee, ik MOET nu doorrijden, want ik heb nog 3 klanten te doen en om 19u heb ik de volgende terug thuis. Wat een stress. Ik eet net mijn stuur niet op. Om 16u!!!!! toegekomen bij de eerste klant, gelukkig is de tweede daar ook al (moeder en dochter) dus kan ik meteen doorwerken. Snel inpakken en door naar mevrouw Claes. Zij is mijn oudste klantje. 88 jaar. En ze ziet er nog ongelooflijk goed uit! Komt doordat ze elke morgen haar gezicht met ijskoud water wast zegt ze zelf. Tot voor de lockdown kwam ze nog zelf met de auto naar mij, maar vorige zomer heeft ze een klein attackje gehad in haar hersenen waardoor ze niet meer mag rijden. We hebben afgesproken dat ik dus naar haar kom. Ze is altijd blij om mij te zien. Ze heeft geen kinderen en krijgt dus niet zoveel bezoek. Meestal zet ik me dan samen met haar in haar prachtige tuin of gaan we een blokje om wandelen. Vandaag is daar jammer genoeg geen tijd voor vermits het al 18u is en ik om 19u de volgende klant thuis heb. Shit, dat gaat nooit lukken dus ik voel de stress al terug opkomen. Ok, rustig blijven, ik kan niet meer doen dan verder werken. Ik vertel mevrouw Claes over de reportage die ik moet schrijven en vraag of ik van haar een fotootje mag maken. Super geflatteerd is ze. Meteen in de spiegel gaan kijken of haar haar goed ligt. Klik, inpakken en wegwezen.

In de auto bel ik even naar mijn klant om te zeggen dat ik onderweg ben. Ze staat al te wachten zegt ze. Verdorie, rijdt er net iemand voor mij die niet doorheeft dat de rechtste pedaal de gas is. En die hoort mij natuurlijk niet roepen in mijn auto (gelukkig maar). 19u15: ok ik ben thuis, snel uitpakken en ik kan eraan beginnen. De volgende is een kwartier te vroeg. Gelukkig is het mijn schoonzus die leerkracht is en nog een aantal toetsen te verbeteren had. Ze wacht wel even terwijl ze verbetert. 21u15: mijn dag zit erop. Blij dat hij voorbij is! Nog even alle berichten beantwoorden op social media en ik kruip mijn zetel in.

Zaterdag 25 september 2021
Vanmorgen heb ik wat meer tijd, want ik heb een privétraining op de planning staan. Dus kan ik een grotere toer gaan wandelen met Diego. Kelly komt pas tegen 10 uur. Tijd genoeg om nog langs de bakker en de beenhouwer te gaan voor pistolets en charcuterie voor deze middag. Tijdens een privétraining kan de cursist kiezen wat ze wilt oefenen. Kelly wilt de sjabloonapplicatie voor almond beter onder de knie krijgen en een handpainted french leren zetten. Verder oefenen we gelapplicatie zonder navijlen en babyboom. Het is goed weer, dus we kunnen ons ’s middags op het terras zetten en lunchen in het zonnetje. Om 16u30 zit de les erop en kan mijn weekend beginnen!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Posted on

Ontvang nu een exclusieve vroegboekkorting op de tickets voor de voorjaarsbeurs, georganiseerd ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

Posted on

Schildklierhormonen hebben invloed op je huid. Meestal merk je dit pas wanneer ...

Souhayla’s impact met House of Bratz

Souhayla’s impact met House of Bratz

Posted on

Ongekende groei van esthetische kliniek voor injectables en skincare November 2023 – House ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Fleur Bakker over Karaja: “Je krijgt de kans om mee te groeien met het merk”
De week van… Inne Verelst – Nagelstudio Belles Ongles