HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Column PMU by Rebecca Langmair: Ondernemen tijdens de lockdown

Permanente make-up behandelingen kunnen momenteel helaas niet uitgevoerd worden, maar je kennis over de huid, PMU technieken en producten kun je in deze tijd goed opfrissen. Rebecca Langnair schrijft maandelijks een column over PMU op onze website. Hebben jullie specifieke vragen over permanente make-up, stel ze aan Rebecca via info@beauty-pro.nl of in de comments onder dit bericht en zij zal jullie vragen in de volgende columns beantwoorden! In deze column gaat Rebecca in op:

‘Hoe moet je ondernemen in tijden van lockdown?’

Het is allemaal niet makkelijk, we moeten nu juist creatief zijn en worden nog meer op onze ondernemersskills aangewezen.
Je hebt verschillende ondernemerstypen die dan ook op verschillende wijze omgaan met deze situatie. Er zijn ondernemers die nu helemaal verstijven en niet weten wat te doen, anderen die juist even genieten van de break en deze tijd benutten om te kijken waar ze staan en hoe zij überhaupt verder willen. Er zijn er ook die ineens andere producten of diensten op creatieve wijze alsnog weten te verkopen. Weer anderen komen juist nu tot bezinning en kijken nog eens kritisch naar hun bedrijfsprocessen en waar die dan zoal kunnen worden verbeterd. Kortom: iedereen is anders en iedereen gaat anders met de situatie om.

Het is niet makkelijk rustig te blijven en je hoofd koel te houden als je ziet dat je kosten doorlopen en er geen inkomsten zijn. Je moet dan ook stevig in je schoenen staan om niet in de stress te schieten.
Toch zijn er genoeg mogelijkheden om juist in deze tijd contact met je klanten te behouden en ook goodwill te creëren. Daarnaast kun je juist deze tijd te benutten om je bedrijf eens goed onder de loupe te nemen. Het helpt al als je accepteert wat er nu gaande is. Je kan er toch nu even niks aan veranderen. Je kan dus 2 dingen doen: Bij de pakken neer ngaan zitten of juist in actie komen en zoeken naar nieuwe kansen voor jou en je bedrijf als straks de lockdown voorbij is.

Dat deze voorbij gaat is een ding wat zeker is. Mensen snakken straks naar aanraking, persoonlijk contact en aandacht. Ik denk dat we straks een enorme explosie gaan krijgen van mensen die weer van alles willen ondernemen en beleven. Mensen hebben nauwelijks geld uitgegeven, geen vakanties, geen dure dingen aangeschaft… er liggen dus nog genoeg kansen op jou te wachten!

TIP: Investeer in jezelf en dus de toekomst

Straks krijg je het weer vreselijk druk en heb je veel minder tijd om eens rustig over je bedrijf na te denken. Maak de balans op voor jezelf: Wat loopt goed? Waar kan ik verbeteren in mijn dienstverlening? Waar kan ik beter in gaan snijden qua kosten (of omzet) omdat deze weinig winstmarge geven? Welke behandelingen wil je verder uitbouwen?
Denk bijvoorbeeld aan online diensten: heb je al een webshop? Een webshop in deze tijd bedient het gemak van de klant. Je kunt hier aan je klanten hun vertrouwde producten verkopen. Zorg dat je klanten weten dat zij ook online cadeaubonnen, giftsets enz. kunnen krijgen. Bied daarnaast online huidadviezen aan. Hiermee maak je contact met je klanten en kun je producten voor thuisgebruik verkopen. Ook in Coronatijden zijn er verjaardagen of andere momenten die gevierd moeten worden bij de consument. Probeer hier online op in te spelen.

TIP: Investeer in je technieken en kennis

Daarnaast is investeren in je technieken en kennis als specialist juist in deze tijd heel slim. Het is een manier om je verder te ontwikkelen. Straks ben je weer enorm druk en heb je nauwelijks tijd om aan jezelf te werken. Zie daarom deze tijd als een kans om in jezelf te investeren! Er worden momenteel veel webinars en online trainingen gegeven waar je veel inspiratie uit kunt halen. Dat geeft energie en perspectief! Verdiep je in je kwaliteiten en investeer in jezelf. Ook Langmair Academy heeft online trainingen ontwikkeld om jezelf op Master niveau – gewoon vanuit thuis – nog beter te specialiseren. Zo kun je nu voor een speciale Coronaprijs (tijdelijk) een Master Microblading Video bestellen met oefenpakket voor thuis. Nu slechts € 49,50
(normaal € 408,-). Volg ook ons Youtube kanaal voor meer info omtrent PMU. Op het YouTube kanaal van de Langmair Academy is ook de mogelijkheid om gratis trainingen te volgen die je wellicht al voldoende verder helpen. Vergeet je niet te abonneren dan houden wij jou op de hoogte van allerlei PMU weetjes en feitjes!

Ik wens iedereen heel veel kracht en positieve energie toe! Voor je het weet zijn deze weken voorbij en ga je weer volle kracht vooruit! En stel die vragen over PMU, blijf er niet mee zitten en zorg dat je straks weer helemaal up-to-date aan de slag kan!

Hartelijke groet,
Rebecca Langmair

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Instagram tips waar jij wat mee kan! by Mariska Vink
Column PMU by Rebecca Langmair: Ondernemen tijdens de lockdown