HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

(Sport)massage bij artrose

De bekende hoogleraar Klinische Sportgeneeskunde Frank Backx zette na zijn emeritaat het Artrose Instituut Nederland op, waar verschillende disciplines samenwerken om – zonder te opereren – tot een snellere en beter behandeling van artrose te komen. Zijn belangrijkste advies? “Ga niet achter de geraniums gaan zitten!”

Graag maakt Frank tijd voor een interview. Uiteraard wil hij het artikel wel eerst lezen voordat het gepubliceerd wordt (zodat alle informatie klopt… ;-)). Het is fijn te horen dat deze medisch specialist voordelen van massage ziet: “Uiteraard wel na een gedegen anamnese en onderzoek. Alle fysiotherapeuten die in het Artrose Instituut werken, geven op indicatie massages.”

Aanpak gespannen spieren

Mogen volgens hem alleen fysiotherapeuten masseren? Neen, zo geeft hij aan: “Een goed opgeleide (sport)masseur kan dat natuurlijk ook.” De arts geeft als voorbeeld aan dat bij artrose in de nek, de spieren daarom heen vaak enorm gespannen zijn: “Massage ontspant de nek- en schouderspieren waardoor rotaties meestal weer mogelijk worden.”

Wat is artrose?

De professor: “Artrose valt onder de reumatische aandoeningen en is het Latijnse woord voor gewrichtsslijtage, hoewel ik dat een verschrikkelijk negatief geladen woord vindt. Alsof er niets te doen is tegen de klachten die daardoor ontstaan.” In je vakblad, editie 6/2021 lees je meer over de mogelijkheden die je jouw cliënten met artrose te bieden hebt. Voor meer info: www.artroseinstituut.nl.

Tekst: Lizet van Triet / Op de foto: Frank Backx

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Henrike is CND Educator of the year: ‘Dit is een prachtig compliment’
(Sport)massage bij artrose

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord