Natuurcosmetica met hoge concentratie frambozenpitolie

Vorige week waren wij op bezoek bij Haparko Cosmetics, onder andere distributeur van het in 2010 opgerichte Belgische natuurcosmeticamerk Body&Bess. De basis van elk product is een hoge concentratie frambozenpitolie.

Het doel van Body&Bess: de huidweerstand versterken en opbouwen, de celgroei stimuleren en de huid herstellen. Het merk biedt producten en behandelingen voor zowel lichaam als gelaat. Op deze website heb je (in de sectie productnieuws) al kunnen lezen over de nieuwe noviteiten voor het gelaat. In dit artikel meer over het merk, het concept en de ingrediënten. Want wat doet frambozenpitolie nu precies met de huid?

Haparko introduceerde Body&Bess in oktober 2017 in Nederland. “Body&Bess biedt een mooi, 100% natuurlijk en compact assortiment, waar je iedere cliënt met ieder huidtype mee kunt verzorgen. De producten werken anti aging, hydraterend, voedend, verzachtend en herstellend voor de normale, droge en gevoelige huid. Maar sommige producten, zoals de Intens Body Oil, zijn ook uitermate geschikt om te gebruiken bij littekens, psoriasis, eczeem en zonneallergie.”

Hoge dosis
Het merk is geheel gebaseerd op de werking van een hoge dosis (10%) frambozenpitolie. “Frambozenpitolie is bekend om zijn goede eigenschappen met betrekking tot het voeden en verzorgen van de huid. Door haar samenstelling, de perfecte balans tussen vitamines A en E en essentiële vetzuren omega-3, -6 en -9, is de frambozenpitolie van alle natuurlijk plantaardige oliën, het meest aangewezen voor de voeding en verzorging van de veeleisende huid.” De meeste natuurlijke oliën worden slechts in heel kleine concentraties toegevoegd aan huidverzorgingsproducten. “Door een speciaal productieproces is Body&Bess er na jaren onderzoek en ontwikkeling als eerste in geslaagd een assortiment huidverzorgingsproducten in de markt te zetten met concentraties (frambozenpitolie) van meer dan 10% en dit tegen een aanvaardbare prijs.”

Frambozen en haar voedingsmiddelen 
De frambozen die door Body&Bess gebruikt worden, worden in Europa geteeld en zijn gecultiveerd. “Dit wil zeggen dat de frambozen bewerkt worden op een plantage. Door de cultivatie vangen de frambozen heel veel zonlicht op en zijn ze nóg rijker aan vitaminen dan frambozen die in het wild groeien.” Er zijn veel gevarieerde voedingswaarden aanwezig in frambozenpitolie. Voorbeelden zijn provitamine A en vitamine E, foliumzuur, mangaan, magnesium (in de framboos), calcium en kalium. “Deze voedingswaarden zorgen voor een uitzonderlijke en rijke olie met grote troeven zoals een hoog antioxidant (vitamine A, E) en anti-kanker (Polyphenolen) gehalte. Naast de bovenvermelde voedingswaarden, bevat frambozenpitolie ook riozmine en de essentiële vetzuren omega -3 en -6.” 

Het merk is geheel gebaseerd op de werking van een hoge dosis (10%) frambozenpitolie.


De werking
Vitamine E is een vetoplosbare vitamine en beschermt tegen oxidatie. Daardoor wordt de huid beschermd van vrije radicalen.
Provitamine A wordt in het lichaam omgezet naar vitamine A. Vitamine A is een vetoplosbare vitamine en helpt de weerstand van de huid te verhogen.  
Riozmine zorgt voor vetverbranding,   
Omega-3 verhoogt de immuniteit en laat het sebum (talg) dalen,   Omega-6 herstelt de huid (voornamelijk van de zon), vermindert de roodheid, doet pigmentvlekken vervagen en beschermt onze huid. 
Omega- 6 is voor 55% aanwezig in frambozenpitolie en Omega- 3 voor 25%. “Aangezien Omega- 3 en -6 zeer snel worden opgenomen in de huid, zal ook 80% van de frambozenpitolie onmiddellijk in de huid dringen. Omdat de frambozenpitolie voor 55% uit Omega- 6 bestaat, hebben de producten van Body&Bess heel goede resultaten bij een geprikkelde en uitzonderlijk droge huid. Ook zien we sterke huidverbeterende resultaten bij probleemhuiden als eczeem, psoriasis alsook bij gebruik na chemo- en radiotherapie.”   

Binnenkort meer over de behandelingen in Vakmagazine De Beauty Professional.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Meld je aan en ontvang geregeld updates en exclusieve content over jouw vakgebied!

TIPS! Voor alle ondernemers geldt dat het weer zover is: de BTW-aangifte over het derde kwartaal moet gedaan worden. Het moet uiterlijk 31 oktober binnen zijn. Het is niet het leukste werk en sommigen van jullie besteden het misschien uit. Als je maar niet vergeet het op tijd te regelen! De belastingdienst geeft ondernemers 5 tips. Deze lees je op onze website! Succes! #schoonheidsspecialist #debeautyprofessional #zzp #ondernemen #beautyondernemer #belasting #belastingaangifte #btwaangifte #btw #huidprofessional #huidexpert #huidspecialist #geldzaken

TIPS! Voor alle ondernemers geldt...

Voor het claimen van termen als ‘dermatologisch getest’ of ‘klinisch getest’ bestaan Europese richtlijnen. Voldoet het product aan deze richtlijnen dan mag de fabrikant een dergelijke term gebruiken. Maar wat is de waarde van deze claims? Wat houden ze precies in? En hoe zit het met het gebruik van claims? Lees meer op onze website! LINK IN BIO! #schoonheidsspecialist #huidspecialist #huidprofessional #huidexpert #beautyprofessional #debeautyprofessional #beautypro #huid #cosmetica #cosmeticaclaims #claims #dermatologischgetest #klinischgetest #ondernemen #marketing

Voor het claimen van termen...

💥LINK IN BIO💥 Weer een nieuwe editie van Bijzondere Salonconcepten op onze website! Lilith van Elten is 37 jaar oud en eigenaresse van @schoonheidssalon_beautyness In eerste instantie hebben we Lilith van Elten gevraagd voor de rubriek ‘Leren van Vakgenoten’. Maar na de introductie van de nieuwe rubriek hebben wij besloten dat haar #concept beter past bij ‘Bijzondere #salonconcepten’. Zij combineert namelijk huidverbetering met wellness. In haar salon heeft zij een floatroom. @cenzaanederland #floaten #wellness #huidverbetering #huidverzorging #huid #cosmetica #schoonheidsspecialist #huidexpert #huidprofessional #huidspecialist #beauty #debeautyprofessional #beautypro

💥LINK IN BIO💥 Weer een...

💥LINK IN BIO💥 #maskne wordt een steeds groter probleem bij veel mensen. En daarom is het extra mooi dat we vandaag de resultaten van Veronica van @de_huidboetiek mogen delen. Zij kreeg steeds vaker klanten in de salon met maskne. Zij zag een oplossing en heeft daarmee prachtige resultaten behaald. Ze liet er samen met het merk zelfs klinisch onderzoek naar doen! Lees snel verder om te ontdekken hoe zij haar klanten heeft kunnen helpen! @phitexskin @beautyinjection.nieuwegein #acne #huidverbetering #huidverzorging #schoonheidsspecialist #huidexpert #huidprofessional #huidspecialist #corona #huid #beauty #cosmetica #debeautyprofessional #beautypro

💥LINK IN BIO💥 #maskne wordt...

Hebben jullie het al gehoord?! @anbos_schoonheidsverzorging bracht zojuist het goede nieuws naar buiten! Minister van Ark heeft haar standpunt eindelijk naar buiten gebracht over het uitvoeren van #IPL en #laser behandelingen door Schoonheidsspecialisten. Haar standpunt is dat ze geen reden ziet het bij schoonheidsspecialisten weg te halen. die behandelingen mogen blijven uitvoeren. Let wel: het is nog een standpunt. Het moet nog door de tweede kamer, maar het ziet er goed uit! Lees meer via onze LINK IN BIO! #schoonheidsspecialist #schoonheidsspecialisten #huidexpert #huidprofessional #huidspecialist #skin #skinregister #kwaliteitsregister #kwaliteit #ontharen #debeautyprofessional #beautypro

Hebben jullie het al gehoord?!...

LINK IN BIO! Vorige week heeft Maaike Krul van @schoonheidssalonskinstyle een dagboekje voor jullie bijgehouden. Ze is een van de genomineerden van een #beautyaward en wat had zij een interessante week. Een workshop bij @anbos_schoonheidsverzorging en een training bij @medik8_nederland en ze mocht nieuwe klanten ontvangen en mooie behandelingen doen. Lees meer over Maaike haar werkweek op onze website! #schoonheidsspecialist #huidexpert #huidprofessional #huidspecialist #schoonheidssalon #beautyaward #medik8 #anbos #huidverbetering #huidverzorging #deweekvan #debeautyprofessional #beautypro #beauty #cosmetica #beautyondernemer

LINK IN BIO! Vorige week...

Previous
TERUGLEZEN: Aanpak van Rosacea
Natuurcosmetica met hoge concentratie frambozenpitolie