HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

ANBOS: “Schoonheidsbranche hard geraakt in drukste periode”

Wat we vanmorgen nog niet hoopte, vanmiddag langzaam zeker werd en vanavond om 19:00 ineens definitief was: Premier Rutte heeft een algehele lockdown aangekondigd, waardoor contactberoepen zoals schoonheidsspecialisten tot en met 19 januari dicht moeten. Wat is de reactie van de Nederlandse Brancheorganisatie voor Schoonheidsspecialisten ANBOS?

ANBOS: “Dit is een enorme klap voor de branche, vooral omdat deze periode de drukste tijd van het jaar is. Er wordt in de schoonheidssalons in de maand december bijna het dubbele gedraaid dan normaal. Deze kerstperiode was voor de beroepsgroep de enige mogelijkheid om het financiële gat van de eerste lockdown, begin dit jaar, voor een deel te dichten.”

De financiële gevolgen voor de branche lopen hoog op. Zo’n 64 procent van alle schoonheidsspecialisten heeft tussen mei en september bijna de helft minder omzet gedraaid, geven ANBOS-leden aan. ANBOS: “Bij het sluiten van de contactberoepen zal er nu écht meer noodsteun vanuit de overheid nodig zijn. Schoonheidssalons raken in financiële problemen.”

ANBOS blijft benadrukken dat schoonheidsspecialisten überhaupt al zeer veilig en hygiënisch werken. “Daar zijn, door de strenge coronaprotocollen, alleen maar meer regels bijgekomen, waar de ANBOS-leden zich keurig aan houden. Ook van het samenkomen van grote groepen mensen is binnen onze sector geen sprake.”

De Minister President leek stellig. En het zal dan ook een lastige klus worden voor ANBOS om de overheid te overtuigen dit terug te draaien. Maar meer steun, daar zal de ANBOS ongetwijfeld hard voor vechten, zoals ze de eerste lockdown ook hebben gedaan!

NOTE: Nog voordat Rutte met het definitieve oordeel kwam schreef de NOS het bericht van ANBOS al op hun site.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Redactie blog: Onzekerheid. Gaan we een harde lockdown krijgen?
ANBOS: “Schoonheidsbranche hard geraakt in drukste periode”