HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Redactie blog: Onzekerheid. Gaan we een harde lockdown krijgen?

Het nieuws ziet er niet best uit… en dus wilde ik vandaag toch even een blog schrijven. In België zijn de schoonheidsspecialisten al dicht. Vanaf woensdag gaat ook Duitsland in een ‘harde’ lockdown, waarbij masseurs, schoonheidsspecialisten en kappers ook dicht moeten, naast natuurlijk alle ‘niet-essentiële’ winkels. Wat gaat er in Nederland gebeuren?

De corona cijfers liepen de laatste dagen op… Tot boven 9.000 coronagevallen per dag (om even de vergelijking te trekken met België: daar zijn dagelijks circa 2250 gevallen per dag). Het weekend kwamen de berichten al in het nieuws dat ook bij ons alle ‘niet-essentiële’ winkels zullen moeten sluiten. En opnieuw theaters, zwembaden, dierentuinen… Horen de schoonheidsspecialisten daar bij? De brancheorganisatie van winkeliers, pleit voor regionale maatregelen, om bepaalde winkelgebieden waar het wellicht te druk kan worden te sluiten. Maar of de overheid deze aanpak zal volgen…?? We weten het niet! En dat is weer onzekerheid terwijl we juist zo lekker bezig zijn!

De ANBOS liet dit weekend het volgende weten: “Het stijgende aantal positieve coronatests zorgt sinds dit weekend voor veel onzekerheid. Er wordt volgens de media gesproken over een strenger maatregelenpakket door het kabinet. Het is onduidelijk of er ook een sluiting voor schoonheidsspecialisten aan komt. ANBOS houdt dit nauwlettend in de gaten en informeert haar leden als er meer bekend is. We begrijpen de bezorgdheid heel erg goed en zullen er alles aan doen om de belangen van de branche kenbaar te blijven maken.”

Ik las ook van het weekend de berichten dat mensen zich niet meer aan de maatregelen houden. En dat de lockdownfeestjes in België bijvoorbeeld al niet meer te tellen zijn… ik gok dat hetzelfde wel geldt voor Nederland. 1 op de 10 mensen schijnt ook geen mondkapje (te willen) dragen in het openbaar vervoer bijvoorbeeld. Wekelijks worden er 200 tot 300 boetes uitgedeeld, maar het schrikt duidelijk niet genoeg af.

En ik wil – zoals in een eerdere blog al vermeld – niet de discussie aangaan. Maar wat mij wel dwars zit is dat mensen die zich niet aan de regels houden niet nadenken aan de gevolgen voor de medemens. En dan heb ik het niet over de gevolgen voor mensen die overlijden, maar ook over de gevolgen van de economie. Een harde lockdown zal betekenen dat er zoveel mensen met bedrijven (groot en klein) in de problemen komen. Tuurlijk zal de overheid wel weer met regelingen komen, maar niet elk bedrijf kan daar gebruik van maken of heeft er voldoende aan. De hele economie ligt straks op zijn gat. Ik weet niet of als iedereen zich aan de regels houdt, de coronacijfers zouden dalen, Het lijkt me wel, en in dat geval denk ik dan: dan had een tweede strengere lockdown niet nodig geweest!

Misschien loop ik op de zaken vooruit… en valt het mee wat we vandaag of morgen te horen krijgen. Ik blijf voor jullie (en ook voor onszelf) duimen. En zodra er meer bekend is, lees je dit natuurlijk ook op onze website. Voor nu, hou je brievenbus in de gaten zodat je wel deze week lekker je vakkennis kunt bijhouden met het Vakmagazine De Beauty Professional. En blijf uiteraard ook deze site volgen die dagelijks vol staat met nieuws, mooie en leerzame rubrieken en columns en vakartikelen. Geef de moed in ieder geval niet op en leg je plan klaar voor het geval we wel de deuren moeten sluiten.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Ampullen van MSK-Podiamed
Redactie blog: Onzekerheid. Gaan we een harde lockdown krijgen?