Microdermabrasie en Hydrodermabrasie
Twee verschillende behandeltechnieken in huidverbetering
Microdermabrasie blijkt uit onderzoek in Europa door consumenten via internet de meest gezochte non-invasieve cosmetische behandeling. De mechanische peelingbehandeling is dan ook al jaren niet meer weg te denken uit menig salon. Iets nieuwer en steeds populairder is hydrodermabrasie, ook wel aquadermabrasie, hydradermabrasie, hydrabrasie, hydrofacial of hydrafacial genoemd. Ook hiervoor komt steeds meer apparatuur beschikbaar. Maar wat zijn de verschillen tussen microdermabrasie en hydradermabrasie? En wat zijn de verschillen in apparatuur en resultaat? Hydrodermabrasie wordt soms gezien als ‘de opvolger van microdermabrasie’, maar in de praktijk zijn het twee heel verschillende technieken om hetzelfde resultaat te bereiken: een mooie stralende huid.
Dermatologie: Toename cosmetische ingrepen onder jongeren
Door Carla Uppelschoten
Het streven naar schoonheid gaat al vele millennia terug. Zo’n 5000 jaar geleden maakten de Egyptenaren zich al zorgen over rimpels in de huid. Dat we er vandaag de dag nog steeds veel mee bezig zijn, wordt duidelijk als we de woorden ‘fillers’ en ‘botox’ googelen, die allebei grofweg zo’n 50 miljoen zoekresultaten opleveren.Ook recent wetenschappelijk onderzoek geeft dezelfde conclusie: cosmetische ingrepen zoals botox en fillers worden steeds populairder. Maar… er liggen gevaren op de loer!!
Voeding: Paranoten en het belang van Selenium
Door Anna M. Kruyswijk van der Heijden
Paranoten ofwel Brazil Nuts behoren tot de grootste noten die we kennen. Ze staan bekend om hun hoge gehalte aan mineralen, meer specifiek het spoorelement selenium. Zoals de naam al zegt groeit de paranoot aan (eeuwenoude) bomen in de landen van het Amazonegebied. De vruchten wegen zo’n 2 kilogram en bevatten 10 tot 25 noten. Vanwege de gunstige rol van selenium in het voorkomen van virusinfecties zoals Corona, is er opnieuw belangstelling voor zowel dit spoorelement als haar belangrijkste voedingsbron, de paranoot.
Natuurlijke ingrediënten: De kracht van Rozenbottel
Door drs. Harmen Rijpkema
De laatste jaren is gebruik van rozenbottel als ingrediënt in cosmetica spectaculair toegenomen. Dat is niet voor niets: de olie kan de huid repareren als deze beschadigd is door de zon en helpt verbrande huid weer te herstellen. Maar dat is niet het enige. De olie ondersteunt bijvoorbeeld ook de collageenproductie en verzacht littekens. In deze editie alles over de achtergrond van rozenbottel en haar kracht voor de huid.
Wat vind jij?