HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Binnenkort de nieuwste editie op jouw deurmat!

4 augustus heb je jouw vakmagazine weer in handen. Ga er lekker voor zitten en lees hier alvast wat je kunt verwachten…

Microdermabrasie en Hydrodermabrasie
Twee verschillende behandeltechnieken in huidverbetering

Microdermabrasie blijkt uit onderzoek in Europa door consumenten via internet de meest gezochte non-invasieve cosmetische behandeling. De mechanische peelingbehandeling is dan ook al jaren niet meer weg te denken uit menig salon. Iets nieuwer en steeds populairder is hydrodermabrasie, ook wel aquadermabrasie, hydradermabrasie, hydrabrasie, hydrofacial of hydrafacial genoemd. Ook hiervoor komt steeds meer apparatuur beschikbaar. Maar wat zijn de verschillen tussen microdermabrasie en hydradermabrasie? En wat zijn de verschillen in apparatuur en resultaat? Hydrodermabrasie wordt soms gezien als ‘de opvolger van microdermabrasie’, maar in de praktijk zijn het twee heel verschillende technieken om hetzelfde resultaat te bereiken: een mooie stralende huid.

Dermatologie: Toename cosmetische ingrepen onder jongeren
Door Carla Uppelschoten

Het streven naar schoonheid gaat al vele millennia terug. Zo’n 5000 jaar geleden maakten de Egyptenaren zich al zorgen over rimpels in de huid. Dat we er vandaag de dag nog steeds veel mee bezig zijn, wordt duidelijk als we de woorden ‘fillers’ en ‘botox’ googelen, die allebei grofweg zo’n 50 miljoen zoekresultaten opleveren.Ook recent wetenschappelijk onderzoek geeft dezelfde conclusie: cosmetische ingrepen zoals botox en fillers worden steeds populairder. Maar… er liggen gevaren op de loer!!

Voeding: Paranoten en het belang van Selenium
Door Anna M. Kruyswijk van der Heijden

Paranoten ofwel Brazil Nuts behoren tot de grootste noten die we kennen. Ze staan bekend om hun hoge gehalte aan mineralen, meer specifiek het spoorelement selenium. Zoals de naam al zegt groeit de paranoot aan (eeuwenoude) bomen in de landen van het Amazonegebied. De vruchten wegen zo’n 2 kilogram en bevatten 10 tot 25 noten. Vanwege de gunstige rol van selenium in het voorkomen van virusinfecties zoals Corona, is er opnieuw belangstelling voor zowel dit spoorelement als haar belangrijkste voedingsbron, de paranoot.

Natuurlijke ingrediënten: De kracht van Rozenbottel
Door drs. Harmen Rijpkema

De laatste jaren is gebruik van rozenbottel als ingrediënt in cosmetica spectaculair toegenomen. Dat is niet voor niets: de olie kan de huid repareren als deze beschadigd is door de zon en helpt verbrande huid weer te herstellen. Maar dat is niet het enige. De olie ondersteunt bijvoorbeeld ook de collageenproductie en verzacht littekens. In deze editie alles over de achtergrond van rozenbottel en haar kracht voor de huid.

Dit en natuurlijk nog veel meer!

Met De Beauty Professional ben jij altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de beautybranche en leer je over beautytrends, nieuwe (huidverbeterende) behandelingen, producten, wetenschappelijke onderzoeken en branchegenoten. Fris jouw vakkennis op en breng het naar een hoger niveau met De Beauty Professional!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Beauty Trade Special 2021
Binnenkort de nieuwste editie op jouw deurmat!

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord