HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Sneak peak: Wondgenezing by Carla Uppelschoten

Nog een paar dagen en dan ligt dé Beurseditie weer op de mat. We geven je nog een laatste Sneak Peak van wat je kan verwachten, naast natuurlijk een complete beursspecial zodat jij jouw beursbezoek helemaal kan voorbereiden! We hebben het komende nummer een interessant artikel van Carla Uppelschoten van U-Consultancy over Wondgenezing.

Microneedling is een techniek waarbij er microverwondingen gemaakt worden met hele fijne naaldjes. De cosmetische naalden (0,1 tot 0,2 mm) geven geen klassieke ‘wond’ definitie, maar geven wel oppervlakkige miniwondjes. De huid wordt (gecontroleerd) beschadigd. Hierdoor gaat de huid herstellen, waarbij meer collageen en elastine wordt aangemaakt en effectieve stoffen van crèmes en serums dieper in de huid kunnen worden gebracht. Het herstel van de miniwondjes stimuleert huidaanmaak en hiermee wordt getracht de vrijmaking van groeifactoren te stimuleren. Vergelijk het met een schaafwond die geneest met een ‘nieuwe huid’. Bij diepere medische naaldlengtes bij microneedling – wat niet in de schoonheidssalon mag worden toegepast – wordt wel het wondgenezingsproces in gang gezet. Daarom is het goed nog wat meer te weten van de opbouw van de huid en de fases van wondgenezing. 

De huid kan worden verdeeld in drie functionele gebieden. De epidermis als beschermende laag van de huid. De dermis om steun te geven en de huid te voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. In deze laag zijn ook afweercellen en stoffen aanwezig om infecties te bestrijden. En als laatste de huidaanhangsels (adnexen) bestaande uit haarfollikels, zweetklieren, talgklieren en nagels………………………………………..LEES MEER IN DE KOMENDE EDITIE

Als de huid is beschadigd of wel er een wond ontstaat, dan wordt er in het lichaam een heel proces in gang gezet. Om het begrip ‘wond’ te omschrijven, kan uit meerdere definities een keuze gemaakt worden. Een veel gebruikte definitie is: ‘Een wond is een verbreking van de anatomische en functionele samenhang van levend weefsel’. De intacte en gezonde huid geeft het lichaam een perfectie beschermlaag tegen allerlei soorten bedreigingen van buitenaf, zowel op het gebied van ziekteverwekkers, als ook tegen thermisch of chemisch geweld. Een wond is een verbreking van die beschermlaag. Wondgenezing is daarom nodig om het individu tegen infecties te beschermen en ter voorkoming van overmatig vochtverlies via de huid. De wondgenezing bestaat uit drie overlappende fasen: ontsteking (0,5-10 dagen), proliferatie of granulatie (3-20 dagen) en remodellering (vanaf de 5e dag), waarbij de bloedstolling tot de ontstekingsfase wordt gerekend……………………………………LEES VERDER IN DE AANKOMENDE EDITIE.

Heb jij nog geen abonnement? Sluit dit dan vandaag nog af en kies jouw cadeau! KLIK HIER!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Masseren met lavendelolie
Sneak peak: Wondgenezing by Carla Uppelschoten

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord