HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het een populaire behandeling is voor het behandelen van hyperpigmentatie, verminderen van zichtbare poriën en het verstevigen van de huid. Is het alleen een hype of is het de moeite waard ? Om dat te bepalen is het belangrijk om te weten hoe microneedling kan helpen om een gezonde huid te krijgen.

Microneedling is een minimaal invasieve procedure, waarbij hele fijne naaldjes gebruikt worden voor het maken van gelijkmatige micro openingen in de epidermis. Zo bereiken we onder andere een prikkel van de bindweefselcellen om nieuwe bindweefselvezels aan te maken. Dit heeft een gunstig effect op de fibroblasten waardoor er een activatie is van de aanmaak van het collageen en elastine. Door het creëren van gecontroleerde schade wordt het gezonde omliggend weefsel gedwongen om meer collageen aan te maken om de opgelopen schade te herstellen. Dit ‘ondersteunde’ herstelproces zorgt voor een vermindering van de zichtbaarheid van hyperpigmentatie, rimpels, verslapping en onregelmatigheden zoals littekens. Daarnaast zorgen de microkanaaltjes in de huid ervoor dat er 80% meer productopname plaatsvindt in de huid, zodat de werking van de gebruikte producten tijdens de behandeling toeneemt. Recente studies hebben aangetoond dat microneedling effectief de melanocyten aanpakt die verantwoordelijk zijn voor de overproductie van melanine en dus hyperpigmentatie.

De processen die door microneedling tot stand worden gebracht volgen elkaar in 3 verschillende fases op:

  • inflammatie; natuurlijke beschermingsreactie van het lichaam als antwoord op een verwonding met roodheid, zwelling, pijn en warm gevoel in het getroffen gebied als gevolg.
  • Proliferatie; Tijdens deze fase wordt er nieuw weefsel gevormd die er voor zorgt dat het beschadigde weefsel wordt vervangen.
  • Remodelleren; Tijdens deze laatste fase vindt de verdere aanmaak van collageenweefsel plaats, waardoor de elasticiteit van de huid toeneemt.

Om deze mechanismes in gang te zetten is uit vernieuwd onderzoek gebleken dat we niet dieper hoeven te werken dan 0,5 mm. Als de naalden dieper de huid doordringen kan men uitgaan van invasieve microneedling en wordt de lederhuid geperforeerd met eventueel littekenweefsel als gevolg. Zodra de naalden dieper de huid ingaan, wordt er gesproken over medische of chirurgische naalden en zal er onderscheid gemaakt worden wie de behandeling mag uitvoeren. Daarnaast zijn cosmetische producten expliciet bedoeld voor topische (oppervlakkige) toepassing en mogen nooit door de diepere huidlagen worden opgenomen.

Bdr onderscheidt zich hierin door tijdens de behandeling niet dieper te needlen dan 0,5mm. Hiermee voorkomen we dat er stimulans plaatsvindt van verkeerd collageen en zal er op langere termijn geen littekenweefsel ontstaan. Door voor deze behandeloptie te kiezen, mag de huid op meerdere vlakken worden geprikkeld en kan er tijdens behandeling naast microneedling ook gebruik gemaakt worden van verschillende soorten fruitzuren en microdermabrasie. Door deze 3 aspecten te combineren wordt er gedurende de behandeling ingespeeld op de individuele huidbehoeften.

Het needlen van bdr kent nog meer voordelen. Doordat de naaldjes loodrecht de huid in en uit gaan, zal er geen sleepschade ontstaan zoals dit eventueel wel kan gebeuren bij 1 van de bekende rollers. Bdr streeft ook naar een punctiedichtheid van 200 tot 300 “gaatjes” per cm2. Daarom zal er tijdens het behandelproces gewerkt worden met hoog geconcentreerde serums waar onder andere hyaluronzuur is toegevoegd.

Hyaluronzuur is de belangrijkste vochtbindende factor in de huid, het kan tot wel duizend keer zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden en heeft een belangrijke taak bij de hydratatie van de huid. Daarnaast speelt hyaluronzuur een rol bij het voorkomen van littekenweefsel en bij de communicatie tussen cellen in de huid. Hierin kan bij bdr een keuze gemaakt worden om te werken met groot of klein moleculair gewicht. Hoe kleiner het molecuul, hoe makkelijker deze door de kleine kanaaltjes opgenomen kunnen worden door de huid.

Bdr maakt gebruik van de kennis van wetenschappers, dermatologen en biochemici om zo tot de beste behandeltechnieken te komen. Daarom heeft cosmetisch arts Drs. Debby haar naam aan dit merk gekoppeld. Drs. Debby heeft haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en is sinds 2022 ambassadeur voor bdr. Zij staat volledig achter het concept van bdr en is van mening dat bdr het ultieme behandelconcept is tussen cosmetisch en medisch.

Wil je graag meer informatie om te zien of bdr een toevoeging is voor in jouw salon? Neem dan contact op met Cosinta door een mail te sturen naar verkoop@cosinta.nl om zo een infopakket te ontvangen. Bevalt dit pakket? Dan zal er een afspraak gepland worden om een proefbehandeling te ondergaan. Deze behandeling onderga je bij ons in het Beauty Inspiration Center te Zoetermeer.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Nooit meer stress
Waarom is bdr uniek in microneedling?

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord