Nagelbijten kan verstrekkende gevolgen hebben. Daarnaast kan het voor jou een enorme uitdaging zijn om de nagels nog enigszins toonbaar en weer gezond te maken! Nagelexpert Henrike Serlier duikt in het onderwerp en geeft je in de aankomende editie van ProfNail magazine handige tips. In dit artikel geven wij alvast een tipje van de sluier weg. Tekst: Birgitta van der Linden
Heb jij nog geen abonnement op ProfNail Magazine? Neem dan vandaag nog een abonnement! KLIK HIER!
Misschien ben je ze wel eens tegengekomen in de salon: korte, afgebeten en soms diepliggende nagels met hoge zijwallen gecombineerd met vochtige handen en een of meerdere verdikte vingertoppen. Kenmerken van nagelbijters! Of het nu komt door stress, gewoonte of verslaving, de vervorming van de nagel en huid zijn vaak een lastige uitdaging voor nagelstylisten. Henrike onderstreept dat jij als nagelstylist bij deze klanten hét verschil kunt maken.
ONYCHOPHAGIE
De vervorming van de nagelplaat door de korte en afgebeten nagels wordt ook wel onychophagie genoemd. Niet alleen de nagelplaat kan vervormen, ook de omliggende huid kan zodanig beschadigd zijn dat de proximale nagelvouw woekert, dik en opgezet is en ook de huid kan zelfs gaan ontsteken. Daarnaast kan jarenlang nagelbijten tot gevolg hebben dat de zijwallen van de nagel volledig weg zijn, waardoor de nagel geen mooie c-curve meer heeft maar plat is. Bij sommige nagelbijters zie je dat de nagelplaat nog maar halverwege het nagelbed zit en de huid bij de vrije rand (waar de nagel normaal de vingertop zou bedekken) heel dik is en ook hoger is dan de nagelplaat zelf. Dit maakt het zetten van een set kunstnagels vaak erg moeilijk.
STAPPENPLAN: BEHANDELING OP MAAT
MEER LEZEN?? Henrike geeft in de komende editie haar tips en een stappenplan om een behandeling op maat te bieden aan nagelbijtende klanten.
Neem vandaag nog een abonnement!
Wat vind jij?