HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

‘BAAS OVER JE TIJD’

Tom Sebastian is al meer dan 30 jaar actief in de lifestyle branche in binnen en buitenland. Hij werkte voor veel magazines en televisieprogramma’s. Tegenwoordig runt hij het bedrijf GROW Support. Hiermee helpt hij ondernemers om hun bedrijf groeien en zelfverzekerder te werken.

Ik wilde niet langer door de tijd geleefd worden en gestrest zijn, ik wilde baas zijn over mijn tijd!

“In het verleden liet ik dagen gewoon over me heen komen. Ik deed wat in mijn drukke agenda stond en wat er allemaal nog tussendoor kwam. Was ik bezig om iemand te stylen en ondertussen ging de telefoon, dan nam ik die op (toen nog aan een snoer in de muur). Zo gingen mijn dagen. Ik kwam altijd tijd tekort en ik voelde me opgejaagd. Tijd staat nooit stil en je hebt geen controle over tijd, dat dacht ik. Maar je kunt zeker wel controle krijgen over tijd. De tijd die jij besteedt aan zaken kun je gewoon managen. Als ondernemer krijg je nu de hele dag whatsappjes, e-mails, messenger berichten, je wordt gebeld, allemaal zaken die tijd en aandacht vragen. Op den duur kun je overbelast raken als je het gevoel hebt dat je direct moet antwoorden. Het kost energie en je hoeft als ondernemer ook niet direct op alles te reageren. Ik wilde niet langer door de tijd geleefd worden en gestrest zijn, ik wilde baas zijn over mijn tijd! Ik ben me gaan verdiepen in Time Management en dat veranderde alles. Ik ben tijd die ik aan zaken besteed gaan plannen. Dag voor dag. Ik kijk bijvoorbeeld alleen doordeweeks naar mijn e-mail, twee keer per dag. Ik gebruik de app ‘stashed e-mails’ die ze vasthoudt en op een door mij gekozen tijdstip doorstuurt. Ik lees, reageer en archiveer de mails waar ik extra tijd aan moet besteden. Daar reserveer ik dan een apart uur voor die ja inderdaad, gepland staat in mijn agenda. Dan laat ik het los en kijk ik er niet meer naar tot de volgende dag. Dat geeft enorme rust en ruimte voor andere zaken.  
Zo ben ik steeds meer zaken gaan plannen en ik ben het ook echt leuk gaan vinden. Door wat ik er voor terugkrijg. Mijn agenda is strak opgedeeld in tijdsblokken en door het plannen kreeg ik steeds meer vrijheid. Ik weet exact waar ik aan toe ben. Ik gun elke ondernemer de rust die het mij gegeven heeft. De tijd die ik ermee gewonnen heb, en dat is veel, besteed ik aan mij blijven ontwikkelen. In alle rust, want die heb ik nu.” 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

Posted on

Schildklierhormonen hebben invloed op je huid. Meestal merk je dit pas wanneer ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

Souhayla’s impact met House of Bratz

Souhayla’s impact met House of Bratz

Posted on

Ongekende groei van esthetische kliniek voor injectables en skincare November 2023 – House ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Oefeningen voor de schouder
‘BAAS OVER JE TIJD’